•Η•Η Κεντρική Τράπεζα επέλεξε την υιοθέτηση 3 εθνικών όψεων, από 3 θεματικές ενότητες, που προβάλλουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Κύπρου. Τα Κυπριακά νομίσματα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σ.Δ.Ε Φυλακών Δομοκού Σχολικό Έτος: Εισήγηση: Ηλιοπούλου Βασιλική.
Advertisements

GRUNDTVIG Nikolai Frederik Severin Grundtvig ( )
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στο δρόμο για την υιοθέτηση του ευρώ
BioPlatform: Πανευρωπαϊκή Συνεργασία για τη Βιοποικιλότητα.
Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στο δρόμο για την υιοθέτηση του ευρώ
Ερευνητικό Δυναμικό Περιφέρειες της Γνώσης Ειδικό Πρόγραμμα “Ικανότητες” Γεωργία Τζένου – Μαρία Κουτροκόη Χανιά, 21 Σεπτεμβρίου 2007 Εθνικό Σημείο Επαφής.
Παρουσίαση ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 31 Ιανουαρίου 2012.
Από τη λίρα στο ευρώ Έκθεση Ιστορική αναδρομή του νομίσματος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ευρώ Τα χαρακτηριστικά των χαρτονομισμάτων & κερμάτων ευρώ.
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 Ημέρα Γνωριμίας. Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών  Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που.
μαθητές Δημοτικών Σχολείων
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
Τούλα Πατσάλη Διεύθυνση Διαρθρωτικών Ταμείων και Ταμείου Συνοχής Γραφείο Προγραμματισμού ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.
Νέο Σχολείο – Νέο Λύκειο
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση Energy Committee vote (28 February 2012) Energy Committee vote (28 February 2012) Energy Committee vote (28.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 13.2 Αρχές και οικονομικοί κανόνες για την κινητικότητα.
1 Οδικός Χάρτης Σταδιακής Χαλάρωσης των Περιοριστικών Μέτρων Φάση 1 - Στάδιο 1 •Μείωση των κινδύνων που απορρέουν από την κατοχή μεγάλων ποσών μετρητών.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
0,20 € 1 € 2 € 4 € 6 € 9 € 12 € 0,10 € 3 € Ποιό ήταν το νόμισμα της Ελλάδας πριν το ευρώ (€);
Ευρωπαϊκή Ένωση όργανα και οργανισμοί.
CULT-RURAL Promotion of a Cultural Area Common to European Rural Communities.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΑ:ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΥΛΙΦΤΑΡ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.2 Δ ικαίωμα συμμετοχής και επίσημες απαιτήσεις.
Πρόγραμμα MOFI ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ Αντιμετωπίζοντας τη σχέση αλληλεπίδρασης στις Ελληνικές θάλασσες.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Τάξη Έ.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Σημαντικοί παράγοντες Διάρθρωση του σχεδίου Εύρεση εταίρων – σωστή συνεργασία Προσανατολισμός.
ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 1974 εργασία στο μάθημα της Ιστορίας της μαθήτριας Αθηνάς Κοντοκώστα.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Πρόγραμμα προσανατολισμού νέων διδασκόντων για το ακαδημαϊκό έτος «Πρακτικές Πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο.
Ευρωπαική Επιτροπή ΓΔ Επιχειρήσεις και Βιομηχανία ΥΠΕΞ, Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2009 Enterprise Europe Network στην υπηρεσία της επιχείρησής σας Γιάννης Τσιλιμπάρης.
Α. Πορεία δράσης μαρμάρου Β. Επόμενες Προγραμματισμένες ενέργειες δράσης. Γ. Συνοπτική Ενημέρωση για την Πρόσκληση Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.
Κυπριακή Οικονομία – Ανασκόπηση και Προοπτικές Παρουσίαση στα ΜΜΕ Χαρίλαος Σταυράκης Υπουργός Οικονομικών 09 Ιανουαρίου 2009.
Ευρωπαϊκή Ένωση – E.E. European Union – E. U..
Από τους μαθητές της Ε΄ τάξης Ζώη Αραδιπιώτη Άρη Αριστέιδου.
Ιστορική Αναδρομή Η Ευρωπαϊκή Ιδέα, δηλαδή η ιδέα μιας κοινής ανθρωπιστικής Ευρώπης, αποτέλεσε όραμα πολλών φιλοσόφων (π.χ. Καντ, Κομένιος, Ουγκώ). Οι.
1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012 (Ιούλιος-Δεκέμβριος.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Δρ Νικόλαος Λυμούρης.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 7 η Νικόλαος Καρανάσιος Προσλήψεις.
Δίκτυο Europe Direct για την Ελλάδα Αθήνα, 10 Ιουνίου 2014 Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα1 Ανεργία των Νέων και Εγγύηση για την Νεολαία (Youth Guarantee)
1ο γενικο λυκειο μαρκοπουλου
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤ’2 ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ(ΠΙΝ) ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1957 στην Λευκωσία.  Ονομάζεται Πέτρος Παπαπέτρου.
7 ο Πρόγραμμα Πλαίσιο ΙΔΕΕΣ (Ideas) Παρουσίαση: Γ. Μαζιώτη, M.Κουτροκόη Εθνικό Σημείο Επαφής το Πρόγραμμα Ιδέες Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.
Τομέας Εσωτερικού Ελέγχου Αποστολή / Στόχοι / Εργασίες Ελέγχου.
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «O ΑΡΔΗΤΤΟΣ» Έτος ιδρύσεως 1927 Συγκρότηση Επιτροπών Φωτογραφίες-επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ.
ΠΙΓΓΟΥΡΑΣ1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
Πόλη του Βατικανού Κέρματα Τηλιόπουλος Ζήσης Τμήμα: Β’3 Σχολικό Έτος:
Μία εργασία της Παππά Κυριακής στο μάθημα της γεωγραφίας Νομίσματα Κύπρου Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαιάς Σχολής Ιωαννίνων Τμήμα:Β’3 Σχολικό έτος:
Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας. Μόλι Γκούσκου Β3.
3. ΟΝΕ Ι. Θεσμικά όργανα Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) 1. Συγκρότηση 1.1. ΕΣΚΤ= ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές.
Μεθοδολογία και Κριτήρια Επιλογής Πράξεων Ενημερωτική ημερίδα δυνητικών δικαιούχων Χανιά 26 Ιανουαρίου 2016.
Μαθαίνω για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, το Δ.Ν.Τ. και το Νέο Πρόγραμμα Στήριξης και Σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών.
Αξίες με την ίδια… αξία!! ανάδειξη των αξιών, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ευρώπης μέσα από τις αναπαραστάσεις στην εθνική όψη του € των κρατών.
Αυτονομία σχολικής μονάδας στο κυπριακό εκπαιδευτικό συγκείμενο Δρ Θεόδωρος Θεοδώρου Παρουσίαση στο συνέδριο «Εκπαιδευτική διοίκηση και ηγεσία στην Κύπρο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΜΑ: «H ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 472/2013 για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται.
8.1. Οικονομική και Νομισματική Πολιτική
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Νομισματική Πολιτική της
«Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» (ταξίδι γνωριμίας)
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Νόμισμα της Φινλανδίας
Εργασία γεωγραφίας Β’ Τρίμηνο
Μονακό: Νομίσματα Εργασία του μαθητή: Αλέξη Σκούρα
ΦΟΡΕΙΣ Κ.Α.Λ.Ο. ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΠΗ ΣΟΥΡΜΑΪΔΟΥ
Communicating the Investment Plan - EDIC Crete
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

•Η•Η Κεντρική Τράπεζα επέλεξε την υιοθέτηση 3 εθνικών όψεων, από 3 θεματικές ενότητες, που προβάλλουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Κύπρου. Τα Κυπριακά νομίσματα Ευρώ που θα κυκλοφορήσουν την 1η Ιανουαρίου 2008

•Η•Η εισήγηση για τις τρεις εθνικές όψεις, με τα πιο πάνω θέματα, έτυχε της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου. •Η•Η Κεντρική Τράπεζα προκήρυξε, ακολούθως, καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη φιλοτέχνηση κατάλληλων σχεδίων. Υποβλήθηκαν 46 συμμετοχές από 37 καλλιτέχνες. •Κ•Κάθε συμμετοχή έπρεπε να καλύπτει και τα τρία σχέδια, ως ενότητα, για σκοπούς ομοιομορφίας. •Μ•Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση και αιτιολογημένη σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επέλεξε τρία σχέδια. •Τ•Τα σχέδια φιλοτέχνησαν από κοινού δύο καλλιτέχνες, η κ. Τατιάνα Σωτηροπούλου, που είναι διπλωματούχος εικονογράφος βιβλίων, και ο κ. Erik Maell, που είναι διπλωματούχος ζωγράφος και εικονογράφος. •Τ•Τα σχέδια που επιλέγηκαν υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και στο Υπουργικό Συμβούλιο και έτυχαν της έγκρισής τους.

•Η•Η πρώτη ενότητα, που αναφέρεται στην αρχαιότητα/πολιτισμό, θα αντιπροσωπεύεται από «το ειδώλιο του Πωμού» και θα απεικονίζεται στις μεγάλες αξίες, δηλαδή του ενός και των δύο ευρώ. Πρόκειται για σταυρόσχημο ειδώλιο του 3000 π.Χ.

•Η•Η δεύτερη ενότητα αντλεί από την ιστορία και θα αντιπροσωπεύεται από το Καράβι της Κερύνειας, το οποίο προβάλλει το νησιώτικο χαρακτήρα της Κύπρου και τη συμβολή της στο εμπόριο. Το καράβι θα απεικονίζεται στις μεσαίες αξίες των 50, 20 και 10 σεντ.

•Η•Η τρίτη ενότητα εκφράζει τη φύση και θα αντιπροσωπεύεται από το ενδημικό αγρινό, που θα απεικονίζεται στις μικρές αξίες των 5, 2 και 1 σεντ.

Τα Κυπριακά νομίσματα Ευρώ που θα κυκλοφορήσουν την 1η Ιανουαρίου 2008