Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νόμισμα της Φινλανδίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νόμισμα της Φινλανδίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νόμισμα της Φινλανδίας
Μια εργασία του μαθητή Γιάννη Χρονάκη στο μάθημα της Γεωγραφίας

2 Νόμισμα των 2€ Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζονται βατομουριές και άνθη βατομουριάς. Το σχέδιο φιλοτέχνησε ο Raimo Heino. Η στεφάνη του κέρματος των 2 ευρώ φέρει την επιγραφή «SUOMI FINLAND ***», όπου κάθε «*» είναι μια κεφαλή λιονταριού.

3 Νόμισμα του 1€ Στο κέρμα του 1 ευρώ εμφανίζεται το θέμα δύο κύκνων που πετούν, το οποίο φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Pertti Mäkinen. Το σχέδιο προήλθε από τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τη δημιουργία αναμνηστικού κέρματος για την 80ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Φινλανδίας.

4 Νόμισμα των 50 λεπτών/σεντ
Στο κέρμα των 50 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο φινλανδικός εραλδικός λέοντας σε αναπαραγωγή σχεδίου του γλύπτη Heikki Häiväoja. Ο εραλδικός λέοντας έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραλλαγές μέχρι σήμερα σε αρκετά φινλανδικά κέρματα, π.χ. στα κέρματα του 1 μάρκου από το 1964 έως και το 2001.

5 Νόμισμα των 20 λεπτών/σεντ
Στα κέρματα των 20 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο φινλανδικός εραλδικός λέοντας σε αναπαραγωγή σχεδίου του γλύπτη Heikki Häiväoja. Ο εραλδικός λέοντας έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραλλαγές μέχρι σήμερα σε αρκετά φινλανδικά κέρματα, π.χ. στα κέρματα του 1 μάρκου από το 1964 έως και το 2001.

6 Νόμισμα των 10 λεπτών/σεντ
Στα κέρματα των 10 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο φινλανδικός εραλδικός λέοντας σε αναπαραγωγή σχεδίου του γλύπτη Heikki Häiväoja. Ο εραλδικός λέοντας έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραλλαγές μέχρι σήμερα σε αρκετά φινλανδικά κέρματα, π.χ. στα κέρματα του 1 μάρκου από το 1964 έως και το 2001.

7 Νόμισμα των 5 λεπτών/σεντ
Στα κέρματα των 5 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο φινλανδικός εραλδικός λέοντας σε αναπαραγωγή σχεδίου του γλύπτη Heikki Häiväoja. Ο εραλδικός λέοντας έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραλλαγές μέχρι σήμερα σε αρκετά φινλανδικά κέρματα, π.χ. στα κέρματα του 1 μάρκου από το 1964 έως και το 2001.

8 Νόμισμα των 2 λεπτών/σεντ
Στα κέρματα των 2 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο φινλανδικός εραλδικός λέοντας σε αναπαραγωγή σχεδίου του γλύπτη Heikki Häiväoja. Ο εραλδικός λέοντας έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραλλαγές μέχρι σήμερα σε αρκετά φινλανδικά κέρματα, π.χ. στα κέρματα του 1 μάρκου από το 1964 έως και το 2001.

9 Νόμισμα του 1 λεπτού/σεντ
Στα κέρματα του 1 λεπτού/σεντ απεικονίζεται ο φινλανδικός εραλδικός λέοντας σε αναπαραγωγή σχεδίου του γλύπτη Heikki Häiväoja. Ο εραλδικός λέοντας έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραλλαγές μέχρι σήμερα σε αρκετά φινλανδικά κέρματα, π.χ. στα κέρματα του 1 μάρκου από το 1964 έως και το 2001.

10 Δικτυογραφία


Κατέβασμα ppt "Νόμισμα της Φινλανδίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google