ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ίσως να μην υπάρχουν άλλες λέξεις που να χρησιμοποιήθηκαν με τόσο άστοχο και ανεύθυνο τρόπο, όσο οι λέξεις και . Γιατί.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του ΟΗΕ (INCB) για τα ναρκωτικά 2009.
Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία
Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία
Βίκυ Καψή Λήδα Κωστή Α2 γυμνασίου
Θρησκείες και παραισθησιογόνες ουσίες(313 μ.Χ μ.Χ.)
Οι Ίνκας Φίλιππος Παλαιολόγος.
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
Πάντα οι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια.
Βλάχου Χριστίνα Γεωπόνος Επιστήμονας&Τεχνολόγος Τροφίμων
Τα φυτά που ανιχνεύουν βόμβες
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
1.  Μεθοδολογία-Στόχοι-Ερωτήματα  Πειρατεία και οι τρόποι αντιμετώπισης  Πειρατεία στην Ελλάδα  Συνέπειες  Ερωτηματολόγια και σχολιασμοί  Βιβλιογραφία.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Βουλγάρογλου Γρηγόριος.
ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ - ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Χαρακτηριστικά των εφήβων χρηστών που προσέγγισαν τη ΣΤΡΟΦΗ το 2002.
ΑΣΘΕΝΕΙΑ & ΥΓΕΙΑ – θεολογική θεώρηση: Ορθόδοξη ανθρωπολογία
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
ΝΟΣΟΣ PARKINSON Εργασία: Άννα Μ..
Αρχαία Αιγυπτιακή Τέχνη
TEXNH Γιάννης Παπαδόπουλος – Ζωή Ζαφειροπούλου Φιλόλογοι.
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
Νικολαίδου Κωνσταντίνα Τσέκου Αλεξάνδρα Σιβίλογλου Δώρα Χατζηιωαννίδου Σοφία.
Κεφάλαιο 5ο.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
Ερευνητική εργασία της Β΄ Λυκείου
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ -ΑΛΚΟΟΛ ΠΑΘΟΓΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Τμήμα: Α2’ Σχολικό έτος: Εργασία: Εργασία στην Τάξη 9, σελ. 96 και.
Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ıκανότη- τες. Όλα τα αρχαία μυστικά του κόσμου των βοτάνων (διάκριση,
Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ Η ιδέα της μετενσάρκωσης, η οποία ως έννοια εισάγεται πρώτη φορά στις Ουπανισάδες (800 πΧ), είναι θεμελιώδης στον Ινδουισμό.
Σοκολάτα Μια Σύντομη Αναδρομή
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ερευνητική Εργασία «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»
Αράχνη Οι αράχνες είναι όντα τα οποία δεν είναι και τόσο φιλικά μεταξύ τους, είναι πως να το κάνουμε ….αντικοινωνικές. Αν προσπαθήσετε να βάλετε δύο αράχνες.
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
Σύλληψη , τοκετός και έμμηνος κύκλος
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Σχολ.Ετος: Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα.
ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ομάδα: Φανούλη Μαρία Χασιώτου Βαλεντίνα 3 ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Μάθημα 1ο ΥΓΕΙΑ - ΑΣΘΕΝΕΙΑ
Το τέλος του κόσμου στον ινδουισμό
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
ΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
Θρησκευτικά Νίκη Κωνσταντινίδη
Μύθος : Βρικόλακες Όνομα ομάδας :V 4 Vampire Μέλη ομάδας : Μουντζουγιάννης Μάνος Ρουκουνιώτης Ηλίας Φαβιάνος Στέλιος Φλάμπουρα Μελίνα.
Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3
Λαδόπουλος Γεώργιος – Θεολόγος του 2ου Γυμνασίου Ευκαρπίας
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Οι 5 αρχές του Προτεσταντισμού σε συσχέτιση με την Ορθόδοξη πίστη
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ.
καύση Με τον όρο καύση χαρακτηρίζεται (πλέον) οποιαδήποτε χημική αντίδραση συνοδεύεται από έκλυση θερμότητας ίσως και φωτός, που συνδυάζονται (συχνά)
Οι γυναίκες ως κόρες στην Αρχαία Ελλάδα
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Εμβολιασμός, ασπίδα προστασίας κατά των λοιμώξεων, στάσεις και αντιλήψεις. Η περίπτωση του εμβολίου κατά των ιών HPV. Πώς επηρεάζει ο εμβολιασμός των.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ Από την ανακάλυψη της Αμερικής(1492)-Μέχρι και σήμερα

Οι παραισθησιογόνες ουσίες έχουν μακρά ιστορία τόσο ως μέσο ενδυνάμωσης του θρησκευτικού συναισθήματος, όσο και ως υποβοήθημα ψυχολογικής και ιατρικής ενίσχυσης.

Κύρια επιδίωξη του πιστού είναι η θεραπεία της υπαρξιακής αγωνίας με τη χρήση ψευδαισθησιακών και καταπραυντικών προϊόντων. Τα θρησκευτικά αυτά υποκατάστατα τον οδηγούν στη λύτρωση και την έκσταση, στη «θέωση» χωρίς πόνο, χωρίς άσκηση και χωρίς βαθιά κατάνυξη. Η επαφή με το Θεό γίνεται με ή χωρίς πνευματική καθοδήγηση, χωρίς πνευματική παραμυθία. Η κατάκτηση του παραδείσου γίνεται εύκολα χωρίς πνευματική κόπωση και χωρίς πνευματικότητα.

ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΜΟΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Η εύρεση ναρκωτικών ουσιών στις Αιγυπτιακές μούμιες, και ιδιαίτερα της Αμερικανικής κόκας, είναι μια σοβαρή ένδειξη εμπορικής σχέσης Ν. Αμερικής και Αιγύπτου. Περιγράφεται η πιθανή πραγματοποίηση υπερατλαντικών ταξιδιών και δηλαδή η επικοινωνία μεταξύ Αμερικανικής Ηπείρου και Ευρώπης – Αιγύπτου, εφόσον στις Αιγυπτιακές μούμιες, που μοιάζουν κατά την τεχνική κατασκευής με τις μούμιες των Ν. Αμερικάνων του πολιτισμού Τιουανάκου, βρέθηκαν εκτός της Νικοτίνης και του Χασίς, Κοκαΐνη η οποία είναι γηγενές φυτό της.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ Έντονη είναι η παρουσίαση ποσοτήτων Νικοτίνης, Χασίς και Κοκαΐνης σε Αιγυπτιακές μούμιες (μαλλιά, μαλακούς ιστούς και οστά). Παραισθησιογόνες ουσίες που ανακαλύφθηκαν κατά τον ανοσοποιητικό καθαρισμό κοκαΐνης και Χασίς σε Αιγυπτιακές Μούμιες, που ανάγονται περίπου στο 1000 π.Χ. αποδεικνύει την ευρεία χρήση των ουσιών αυτών κατά τις επιθανάτιες τελετές και μη. Η ταρίχευση των μουμιών επέβαλλε επιτακτικά τη χρήση φαρμακευτικών και άλλων ναρκωτικών ουσιών προκειμένου τα σώματα των νεκρών να υλοποιήσουν χωρίς καμία φθορά το ταξίδι τους στον κόσμο των ψυχών.

ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ Οι Γυναίκες Αγιαμάρα στην πόλη Τιουανάκου της Ν. Αμερικής μασούν φύλλα κόκας που ελευθερώνουν την κοκαΐνη κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τους τελετών.

Για τους ινδιάνους οι παραισθησιογόνες ουσίες δεν είχαν απλώς ψυχαγωγική δράση. Θεωρούσαν ότι διεύρυναν τους ορίζοντες τους και ότι οι παραισθήσεις ήταν πραγματικές, ότι μιλούσαν με πνεύματα προγόνων (προγονολατρεία). Μάλιστα αναφέρονταν σε ναρκωτικές ουσίες (Πεγιότ πχ) σαν να μιλούσαν για συγκεκριμένες θεότητες. Οι Ίνκας πίστευαν πως η κοκαΐνη ήταν ένα δώρο του θεού Ήλιου. Ως αποτέλεσμα η κοκαΐνη να χρησιμοποιείται περισσότερο για θρησκευτική χρήση παρά για οποιαδήποτε άλλη τελετουργία Αναλύσεις στις μούμιες τριών παιδιών που είχαν βρεθεί παγωμένα ψηλά στις Άνδεις αποκαλύπτουν ότι οι Ίνκας τα προετοίμαζαν επί μήνες για ανθρωποθυσία δίνοντάς τους φύλλα κόκας και αλκοόλ.

Στις αξονικές τομογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κόρη του Λουλαϊλάκο έχει ένα αντικείμενο σφηνωμένο ανάμεσα στα δόντια της σαν να το μασούσε λίγο πριν πεθάνει -όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, πρόκειται για φύλλα κόκας. Η κοκαΐνη είναι ισχυρό διεγερτικό και τα φύλλα κόκας χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα για να διευκολύνουν την αναπνοή σε μεγάλο υψόμετρο. Ωστόσο η έρευνα αποκαλύπτει ότι η κόκα δεν δόθηκε στα παιδιά για να τα βοηθήσει να φτάσουν μέχρι την αφιλόξενη βουνοκορφή. Προκειμένου να προσδιορίσουν ποια ήταν η διατροφή των παιδιών για αρκετούς μήνες πριν από το θάνατό τους, η ερευνητική ομάδα, από τα πανεπιστήμια της Κοπεγχάγης στη Δανία και του Μπράντφορντ της Βρετανίας, πραγματοποίησε χημικές αναλύσεις στα μακριά μαλλιά τους.

Η ανάλυση έδειξε ότι η κόρη του Λουλαϊλάκο άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες κόκας 12 μήνες πριν από τον θάνατό της, καθώς και αρκετά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της. Οι ερευνητές δηλώνουν τώρα σχεδόν βέβαιοι ότι το κορίτσι είχε επιλεγεί για θυσία 12 μήνες πριν από το θάνατό του. Εκτιμούν επίσης ότι σε αυτό το διάστημα πρέπει να συμμετείχε σε αρκετές τελετές που συνοδεύονταν από κατανάλωση κόκας και αλκοόλ.