Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βίκυ Καψή Λήδα Κωστή Α2 γυμνασίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βίκυ Καψή Λήδα Κωστή Α2 γυμνασίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βίκυ Καψή Λήδα Κωστή Α2 γυμνασίου
2ο συνέδριο μικρών βιολόγων Απρίλιος Ελληνογερμανική Αγωγή Ναρκωτικά και νέοι Βίκυ Καψή Λήδα Κωστή Α2 γυμνασίου

2 Τι είναι τα ναρκωτικά ; Τα ναρκωτικά είναι ουσίες που σκοτώνουν τα κύτταρα του εγκεφάλου και προκαλούν εθισμό. Τα κύτταρα του εγκεφάλου (νευρικά κύτταρα) ΔΕΝ ξαναδημιουργούνται. Πολλοί, όταν είναι «high» κάνουν ανόητα και επικίνδυνα πράγματα που δεν θα τα έκαναν εάν δεν είχαν πάρει ναρκωτικά. Το σχολείο γίνεται, για παιδιά-ναρκομανή, ακόμη πιο δύσκολο. Τέλος, το χειρότερο ίσως για τα παιδιά αυτά, είναι ότι δεν αναπτύσσονται σωστά και φαίνονται συνεχώς άρρωστα.

3 Ποσοστό χρήσης τον περασμένο μήνα Ηλικιακό διάστημα

4 Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται τα ναρκωτικά;
ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΥΣΙΕΣ: καπνός (τσιγάρα) και αλκοόλ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΥΣΙΕΣ: χασίς, κοκαΐνη, και η ηρωίνη

5 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Ελαφρά ναρκωτικά
Μαριχουάνα- Χασίς: Το χασίς (ναρκωτικό 40%), η μαριχουάνα (δεν ξεπερνάει το 12%) Πρόκειται για ναρκωτικό που προσφέρει συναίσθημα ευεξίας, ηρεμίας και εσωτερικής ικανοποίησης, καθώς οι έννοιες του χώρου και του χρόνου αλλοιώνονται.

6 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Σκληρά ναρκωτικά
Όπιο, Ηρωίνη, Μορφίνη: Προσφέρουν ευεξία και ευτυχία όμως προκαλούν γρήγορη ψυχοσωματική καταστροφή και με απώλεια κάθε ηθικής αξίας. Κοκαΐνη: Είναι διεγερτικό και δημιουργεί μεγάλη ευφορία, ακόμη και παραισθήσεις. Στις επιδράσεις περιλαμβάνονται διαστολή των ματιών, τρεμούλα και αϋπνία. LSD: Το πιο γνωστό παραισθησιογόνο. Το ναρκωτικό που διαστέλλει τη συνείδηση και προκαλεί τροποποίηση στην αντίληψη της πραγματικότητας.

7 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Αμφεταμίνες:
Από τις πιο επικίνδυνες κατηγορίες ναρκωτικών. Διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν αύξηση των μυϊκών δυνάμεων. Χρησιμοποιούνται από αθλητές για να αυξήσουν τις δυνάμεις και τις επιδόσεις τους (ντοπάρισμα), από γυναίκες για να μειώσουν την όρεξη του φαγητού, από κακοποιούς για να έχουν θάρρος και ψυχραιμία κατά τη διάπραξη εγκλημάτων. Βαρβιτουρικά: Επιδρούν ως καταπραϋντικά και υπνωτικά. Χρησιμοποιούνται για την καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Γίνονται εύκολα συνήθεια και απαιτούν όλο και μεγαλύτερες δόσεις. Έτσι μετατρέπονται σε ναρκωτικά και γίνονται επικίνδυνα.

8 ΝΕΟΙ Οι νέοι παίρνουν ναρκωτικά επειδή:
- επηρεάζονται από κακές παρέες - θέλουν να μοιάσουν σε αγαπημένους τους σταρ - θέλουν να είναι «cool» - φοβούνται να πούνε «όχι» - θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους (ερωτική απογοήτευση ,οικογενειακά προβλήματα κ.α.) - επηρεάζονται από ταινίες


Κατέβασμα ppt "Βίκυ Καψή Λήδα Κωστή Α2 γυμνασίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google