ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Η νέα Πύλη eTwinning Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενσωμάτωσης Τρίτων Χωρών Δήμητρα Καμπέλη Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 2012.
«ΜΑΘΗΤΕΙΑ για ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ» Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εμπειρίας Απόφοιτων Τεχνικής Εκπαίδευσης με Υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας Σύγχρονες και ποιοτικές.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Οδηγός εγγραφής στην Τηλεμάθεια.
Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση και Κοινωνική Δικτύωση
Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση Σχολείων της Ευρώπης: Ανασκόπηση και Μέλλον
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Διακρατική συνάντηση EQUAL Σάμος, 25 – 26 Σεπτεμβρίου 2003
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.5 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Πληροφοριακές.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Το έργο «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΠΣΕ+Τ) - Γ' ΦΑΣΗ "Αποθετήρια και Επιστημονικά Ηλεκτρονικά Περιοδικά Ανοικτής Πρόσβασης"»
Inspiring Science Education : Ένταξη Σχολικών Μονάδων,
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Socrates Comenius 1 Συνάντηση στο Βέλγιο – Antwerp 23 – 27 November Τίτλος προγράμματος: ¨Χρήση και εφαρμογές πληροφορικής τεχνολογίας στη διαδικασία μάθησης¨
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και
Εισαγωγή στο eTwinning Ημερομηνία. Η Ιδέα του eTwinning.
“Antiqua aqua” “Υδάτινα δίκτυα” ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “e-Twinning” 2006 ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Γραφείο Διασύνδεσης Καλό ακούγεται, αλλά…… Τι είναι?????
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Ικανότητες Εκπαιδευτικών 6 Οκτωβρίου 2014 Caroline Kearney Ανώτερη Υπεύθυνη Έργου και Εκπαιδευτική Αναλύτρια.
1 Το έργο «Προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης στο ΤΕΙ Λάρισας» Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης στο ΤΕΙ.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 7.2 Τα βασικά στοιχεία των περιεχομένων της κατάρτισης.
Η Πύλη για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Αθήνα 21Μαρτίου 2005 Ημερίδα για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Βιβλιοθήκες και Κοινωνία της Πληροφορίας Πλήθος πληροφοριών (επιλογή.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
© 2009 Autodesk Student Engineering & Design Community.
Υποστήριξη της συμμετοχής ΜΜΕ και ερευνητών του χώρου της Υγείας και Βιοτεχνολογίας στο 6 ο και 7 ο ΠΠ Αργυρώ Καραχάλιου Εθνικό.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Καμπάνια της Άνοιξης του eTwinning Συνδεθείτε στο Desktop.
σχολείων στην Ευρώπη - eTwinning Βασιλική Νιάρρου Καθηγήτρια Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδική Θεματική Προωθήτρια της Ευρωπαϊκής.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση και Κοινωνική Δικτύωση
Δραστηριότητες για την υποστήριξη της συμμετοχής ΜΜΕ και Ερευνητών κυρίως σε Ολοκληρωμένα Έργα & Δίκτυα Αριστείας του 6ου ΠΠ στον τομέα της Υγείας και.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
DAF Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αθήνα 13 Μαρτίου Μαρτίου.
1 Δράση 7. Σύνδεση σχολείου και κοινότητας Υποδράση 7.2. Ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίας σχολείου με κοινότητες μεταναστών, ΜΚΟ και κοινωνικούς λειτουργούς.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΕ ΝΕΑ.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-Τάξη/eclass)
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
O πρώτος χρόνος της δράσης eTwinning
Καθοδήγηση στο Twinspace
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη τηλεματικών υπηρεσιών από το Παν
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
RESAVE Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Μάθησης
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
«Βιβλιοθήκη ανοικτού εκπαιδευτικού λογισμικού ΠΣΔ:
Ψηφιακή ευκαιρία: μια μεγάλη ευκαιρία! Πως να την διεκδικήσετε;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

eTwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης

Η νέα Πύλη (

Το eTwinning: • Το eTwinning αποτελεί μέρος του Comenius, το πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία και ξεκίνησε το 2005 • Αποτελεί σημείο συνάντησης για τα σχολεία της Ευρώπης που επιθυμούν να αδελφοποιηθούν και να συνεργαστούν σε εκπαιδευτικά έργα • Δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να συνεργαστούν μέσα από τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών • Εστιάζει επίσης στην κοινωνική δικτύωση και την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών

Βήματα για τη συμμετοχή στη δράση •Εγγραφή στην πύλη eTwinning η εγγραφή γίνεται σε δύο στάδια.

Βήματα για τη συμμετοχή στη δράση • Μετά την εγγραφή ο εκπαιδευτικός, κάνοντας login στο έχει πρόσβαση στo περιβάλλον κοινωνικής δικτύωσης και συνεργασίας του eTwinning, το eTwinning Desktop. Ο χρήστης συμπληρώνει τη φόρμα προεγγραφής, δίνοντας ένα όνομα και κωδικό χρήστη της επιλογής του καθώς και το του.

Βήματα για τη συμμετοχή στη δράση •Αναζήτηση επαφών – πιθανών συνεργατών, μέσω του ειδικού εργαλείου εύρεσης συνεργατών, το Find eTwinners

Desktop • Διαχείριση του Προφίλ • Διαχείριση των έργων • Αναζήτηση συνεργατών • Δωμάτια ανταλλαγής ιδεών • Πηγές εκμάθησης • Ιστορικό ενεργειών για άμεση ενημέρωση • Νέα για κοινότητες μάθησης – ηλ. σεμινάρια • Ειδοποίηση για νέα μηνύματα

Teacher Rooms • Οι eΤwinners μπορούν να δημιουργήσουν δωμάτια - χώρους συζήτησης • Αποτελούνται από forum και αίθουσα chat • Μπορείτε να προσκαλέσετε eΤwinners από τις επαφές σας • Όλοι οι eΤwinners μπορούν να δουν και να γίνουν μέλη στα δωμάτια που δημιουργήσατε

Ομάδες Εκπαιδευτικών • Οι Ομάδες eTwinning απευθύνονται ειδικά στους εκπαιδευτικούς και παραμένουν ανοικτές ως μακροπρόθεσμες πλατφόρμες συζήτησης. • Αν ενδιαφέρεστε να προσχωρήσετε σε μία υπάρχουσα Ομάδα, συνδεθείτε στο eTwinning Desktop και οδηγηθείτε στον τομέα “Ομάδες”. Κάντε κλικ στην ομάδα της επιλογής σας. Σ’εκείνο το σημείο, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής. • Μπορείτε να συμμετάσχετε σε όσες Ομάδες επιθυμείτε, αλλά μην ξεχνάτε, ότι η φιλοσοφία των Ομάδων eTwinning είναι να μοιράζεστε και να συνεισφέρετε.

Εκδηλώσεις εκμάθησης • Η ιδέα της Εκδήλωσης Εκμάθησης είναι η διενέργεια μιας σύντομης σειράς εντατικών μαθημάτων, που θα σας προσφέρει την εισαγωγή σε ένα θέμα, θα τονώσει τις ιδέες σας, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας και δεν θα απαιτεί μακροχρόνια δέσμευση, όσον αφορά στο χρόνο σας. • Όλοι οι εκπαιδευτικοί του eTwinning μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για κάθε εκδήλωση, περίπου μία εβδομάδα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Ο σύνδεσμος βρίσκεται στο Desktop σας, γι'αυτό απλά συνδεθείτε για να συμπληρώσετε το online έντυπο.

Δημιουργία Έργου •Εφόσον ο χρήστης συμφωνήσει με κάποια από τις επαφές του να υλοποιήσουν ένα eTwinning έργο με θεματική της αρεσκείας τους, ένας από τους δύο μελλοντικούς συνεργάτες καλείται να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα εγγραφής νέου έργου, από την καρτέλα «ΕΡΓΑ».

Δημιουργία Έργου •Επιλογή του σχολείου του:

Δημιουργία Έργου •Επιλογή επαφής με την οποία επιθυμεί να υλοποιήσει το έργο:

Δημιουργία Έργου •Συμπλήρωση στοιχείων για το έργο: τον τίτλο του, συνοπτική περιγραφή, θέματα που αφορά, γλώσσα επικοινωνίας, μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, ηλικία μαθητών κ.α. •Επιβεβαίωση των στοιχείων και υποβολή συνεργασίας.