Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ e-Twinning;
Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. 

3 ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΡΑΣΗ; To 2005 ως πρόγραμμα του eLearning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2007 ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης σαν τμήμα του Comenius.  Από το 2014 και μετά η ευρωπαϊκή δράση eTwinning ενισχύεται και εξαπλώνεται και μέσω του e-twinning plus και σε γειτονικές χώρες της Ευρώπης όπως Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία.

4 Προϋποθέσεις συμμετοχησ
Να έχεις εγγραφεί στην πλατφόρμα του e-twinning και να έχεις ενεργό λογαριασμό. Ιδρυτές ενός έργου μπορούν να γίνουν δύο εκπαιδευτικοί από διαφορετικά σχολεία. Εάν αυτά ανήκουν στην ίδια χώρα τότε το έργο είναι εθνικό, διαφορετικά εάν ανήκουν σε δύο διαφορετικές χώρες τότε το έργο θεωρείται Ευρωπαϊκό και μπορεί να πάρει μέρος για την διεκδίκηση Ευρωπαϊκής ετικέτας ποιότητας. Δεν μπορούν να γίνουν ιδρυτές ενός έργου, δύο εκπαιδευτικοί από το ίδιο σχολείο.

5 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ E-TWINNING
Oι εκπαιδευτικοί που συνεργάζονται μεταξύ τους μπορούν: να χρησιμοποιήσουν τα online εργαλεία της διαδικτυακής πύλης, για να βρεθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και παραδείγματα πρακτικής, να ομαδοποιηθούν σε Ομάδες, να μάθουν μαζί στις Εκδηλώσεις Εκμάθησης και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων. Να παρακολουθήσουν διάφορα σεμινάρια εθνικά και ευρωπαϊκά. Να εξελίξουν τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες και στις νέες δυνατότητες των ΤΠΕ.

6 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google