Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Από το χωράφι στο πιάτο μας Σκέψεις, εμπειρίες, ερευνητικά δεδομένα.
Advertisements

1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
16/09/2008ΥΠΕΞ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ 1 Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Β. Παΐσιος Πρόεδρος ΕΕΠΕΣ.
ΗΜΕΡΙΔΑ «Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Ελληνικά Προϊόντα και Τεχνολογίες Αιχμής» ( ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
1 Μεταλλαγμένα και Ποιότητα Τροφίμων Ποιοτική Γεωργία Δευτέρα Θεσσαλονίκη Οργάνωση : Υ.Α.Α.Τ και ο Α΄ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Θεσ/νικης. Η χρήση.
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ (REVISION OF THE CONFERENCE SESSIONS) Συνέδριο για την ποιότητα και την εμπορία των κηπευτικών «ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Αναπτυξιακά προγράμματα
Του Μιχάλη Παπαηλιάκη Γεωπόνου στη Διεύθυνση Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης Διδάσκοντος καθηγητή του Εργαστηρίου Γεωργικής Φαρμακολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Διακρατική.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 02 Μαΐου 2011 ΣΑΒΒΑΣ.
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
Ορθές Πρακτικές Διανομής Φαρμάκων
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ LEADER ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Μπρανιώτη Παναγιώτα Γεωπόνος MSc – Στέλεχος.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΔΗΓΙΑ 2001/42/ΕΚ
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
18η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Παράγω & Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Ηπείρου» 03/03/12 Δημήτρης Λακασάς Πρόεδρος ΣΕΒΕ.
Άννα Μίχου 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο Ρόλος του μηχανικού από την κρίση στην ανάπτυξη Άννα Μίχου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
1 ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος Καθηγητής Γεωπονίας Α.Π.Θ.
Αριστοτέλης Σάββα - Κλάδος Βιώσιμης Κινητικότητας, Τμήμα Δημοσίων Έργων 5 Ιουλίου Βιώσιμη Κινητικότητα για Εξοικονόμηση Ενέργειας στις Μεταφορές.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
1. ΒΟΛΟΣ Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011, 17.00’ ’ Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΒΟΛΟΥ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (NQF): ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ.
Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ Προκλήσεις και προοπτικές ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Κοινωνία της Πληροφορίας & Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ. Κωνσταντίνος Δ. Σπυρόπουλος Δντής Έρευνας.
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
1. Γενικά-Σκοπός 2. Γενική περιγραφή της περιοχής 3. Υφιστάμενη γεωργοοικονομική κατάσταση 4. Προβλήματα της περιοχής 5. Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Περιβάλλον και Γεωργία ΤΕΕ Β’ Τάξη 1ου κύκλου Τομέας: Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Σταμάτιος Τσικόγιας.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη/Ίδρυμα Καρέλια
Βιολογική Γεωργία Μ. Σταυρινίδης Επίκουρος Καθηγητής
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
«Ρύπανση και Ποιότητα Υπόγειων Νερών»
 Κύριοι στόχοι της είναι να εξασφαλίσει δίκαιο βιοτικό επίπεδο στους γεωργούς και ασφαλή τρόφιμα που παρέχονται σε σταθερή βάση και σε προσιτές τιμές.
Επιμέλεια: Ιωάννης Λάζος ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2012.
Πληροφόρηση, υποστήριξη και συμβουλευτική για την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των.
Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 834/07 ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Μποτονάκης Γεώργιος Ελεγκτής ΔΗΩ.
Επιστημονικοί Κλάδοι της Γεωπονίας (Οι κυριότεροι κλάδοι της Γεωπονικής επιστήμης και το αντικείμενο της μελέτης τους - Επαγγελματικές προοπτικές)
X TÜV AUSTRIA GROUP Qatar Rail certification September 2014 Η Πιστοποίηση αξία προστιθέμενη Κων/νος Μαυρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Εργαστήριο Αγροτικής Πολιτικής & Συνεταιρισμών ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΕΣΠΑ) Υπεύθυνος Πρακτικής.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Ντίνος Μπλιάτσιος ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. 7/11/2013.
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Μια εργασία των : Βασιλείου ΔημήτρηΔημητρούλη ΖήνωναΤσάνη ΒασίληΜιχαήλ Παναγιώτη.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
Οι Νέες ∆ιατάξεις για τις Βιολογικές Καλλιέργειες και οι Προοπτικές Χρηµατοδότησης. Αλέξανδρος Παριανός, Γεν. ∆ιευθυντής GMCert, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας.
Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στην Αγροτική Παραγωγή
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»
Ρύπανση του εδάφους.
Οριζόντια Προτεραιότητα & Εγκάρσιος Στόχος
Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη..
Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δρ Φώτης Παπαδήμας, Επίκουρος Καθηγητής
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης Η ασφάλεια των ανθρώπων και του περιβάλλοντος ως βασικό στοιχείο της Ποιότητας στη Γεωργική Παραγωγή Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης

Γενικές διαπιστώσεις και αρχές Η γεωργία συνεχίζει το αποφασιστικό της ρόλο στην βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη Η γεωργία καλύπτει πολύ μεγάλες εκτάσεις και έτσι έχει επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του περιβάλλοντος Οι γεωργοί έχουν πολλαπλούς ρόλους: Παράγουν προϊόντα διατροφής Είναι φρουροί της φύσης και διαχειριστές της υπαίθρου Συμμετέχουν στην προαγωγή του τουρισμού ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Ο ρόλος του γεωργού είναι πολύ δύσκολος Ο ρόλος του γεωργού είναι πολύ δύσκολος Να παράγει ποιοτικά, ασφαλή και φτηνά τρόφιμα Να χρησιμοποιεί παραδοσιακές τεχνικές αλλά και σύγχρονες γνώσεις και τεχνολογίες Να διαφυλάσσει το περιβάλλον Να έχει εμπορικό πνεύμα Να συνεργάζεται με τους επόμενους κρίκους της αλυσίδας τροφίμων Να διασφαλίζει την ευημερία της οικογένειάς του και να δίνει δουλειά σε άλλους Πόσοι άλλοι έχουν τόσο δύσκολο ρόλο; ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Οι στόχοι για τη Γεωργία Ο σταθερός εφοδιασμός του πληθυσμού μα ασφαλή τρόφιμα σε λογικές τιμές Η εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για τους αγρότες Ο εκσυγχρονισμός και η εξέλιξη του Αγροτικού Τομέα Η διατήρηση μιας βιώσιμης γεωργικής παραγωγής σε όλες τις αγροτικές περιοχές ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Οι πολίτες απαιτούν: Τη βελτίωση της πραγματικής ποιότητας των τροφίμων Την Ασφάλεια των Τροφίμων Τη μέριμνα για την ευημερία των αγροτικών κοινωνιών Τη διασφάλιση της Προστασίας του Περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές Τη βελτίωση της μεταχείρισης τω ζώων ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Δίδονται Κοινοτικές ενισχύσεις για: Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων Συμμόρφωση προς τα αυστηρά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για: Τη δημόσια υγεία Το περιβάλλον Την καλή μεταχείριση των ζώων Ενίσχυση της Γεωργίας σε ορεινές περιοχές Εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αλλά και Προστασία και διατήρηση της αγροτικής κληρονομιάς ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Η Γεωργία, η υγεία και η ασφάλεια Οι γεωργικές παραγωγικές δραστηριότητες μπορεί να επηρεάσουν την υγεία και την ασφάλεια: Του καλλιεργητή και του εργατικού προσωπικού Των οικογενειών τους και των «παρισταμένων» Των καταναλωτών και Του ευρύτερου πληθυσμού στην περιοχή ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Η υγεία και η ασφάλεια του καλλιεργητή Η υγεία και η ασφάλεια του καλλιεργητή Η διαχείριση και η εφαρμογή των φυτοφαρμάκων Η διαχείριση και η εφαρμογή των λιπασμάτων Οι εργασίες μα γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία Τα μικρόβια στο γεωργικό περιβάλλον ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Διαπιστώσεις Τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα είναι από πάρα πολύ έως μέτρια τοξικές ουσίες για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα φυτά. Τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα διασκορπίζονται στο περιβάλλον γύρω από τα φυτά. Η τοποθέτησή τους στην καλλιέργεια είναι ελάχιστα στοχευμένη, ανάλογα με τη μέθοδο εφαρμογής. Ελάχιστο ποσοστό τους πηγαίνει στα φυτά και πολύ-πολύ λιγότερο στα φυτοπαράσιτα. Επιδρούν και στους στόχους και σε οργανισμούς μη στόχους. Μεταφέρονται και αποθηκεύονται στο περιβάλλον. Δρουν και πολύ καιρό μετά την εφαρμογή τους ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Σημεία προσοχής στη διαχείριση και την εφαρμογή των φυτοφαρμάκων - 1 Η νόμιμη χρήση Οι στοχευμένες προμήθειες και η μεταφορά Η αποθήκευση και η δοσομέτρηση Τα μηχανήματα εφαρμογής ψεκασμών Οι καιρικές συνθήκες κατά την εφαρμογή Τα Μέτρα και Μέσα Προσωπικής Προστασίας ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Σημεία προσοχής στη διαχείριση και την εφαρμογή των φυτοφαρμάκων - 2 Η λογική χρήση σε ποσότητα και συχνότητα Η απόρριψη του περισσεύματος και των κενών συσκευασίας των φυτοφαρμάκων Ο καθαρισμός των μηχανημάτων Οι χρόνοι επανεισόδου στην καλλιέργεια και χειρισμού βλάστησης και προϊόντων ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Τα φυτοφάρμακα, η οικογένεια του καλλιεργητή και οι «παριστάμενοι» Η αποθήκευση των φυτοφαρμάκων Ο χώρος και η διαδικασία δοσομέτρησης Οι ικανότητες και η ευαισθησία των προσώπων που συμμετέχουν στην εφαρμογή Οι χρόνοι επανεισόδου στην καλλιέργεια και χειρισμού βλάστησης και προϊόντων Τα Μέτρα και Μέσα Προσωπικής Προστασίας ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Τα φυτοφάρμακα και ο Καταναλωτής - 1 Τα υπολείμματα στα τρόφιμα Οι αναλύσεις Οι κυρώσεις Οι άμεσες και οι χρόνιες επιδράσεις στην υγεία Στα ζωτικά όργανα Η ορμονική διαταραχή Οι επιδράσεις στα έβρυα και η ευαισθησία στα μικρά παιδιά ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Τα φυτοφάρμακα και ο Καταναλωτής - 2 Ο ρόλος του Καλλιεργητή και η νόμιμη εφαρμογή φ/φ Το σωστό φ/φ για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια Η σωστή αραίωση, ποσότητα ψεκασμού και συχνότητα εφαρμογής Το ελάχιστο Μεσοδιάστημα από τον ψεκασμό μέχρι τη συγκομιδή των προϊόντων Ο ρόλος του Καταναλωτή Η επιλογή πιστοποιημένων προϊόντων Το καλό πλύσιμο των νωπών προϊόντων ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Τα αγροχημικά και το Περιβάλλον Η υπερβολική χρήση φ/φ Οι ΩΦΕΛΙΜΟΙ και οι ωφέλιμοι οργανισμοί, η βιολογική ισορροπία Η τροφική αλυσίδα Οι επιδράσεις των τοξικών ουσιών στην επιβίωση, την αναπαραγωγή και τη συμπεριφορά των οργανισμών ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Η πραγματική ποιότητα των Γεωργικών Προϊόντων Η πραγματική ποιότητα των Γεωργικών Προϊόντων Η οργανοληπτική/ γευστική ποιότητα Η εμπορική ποιότητα Η Χημική Ποιότητα Η προέλευση των προϊόντων και ο αγροδιατροφικός μας πολιτισμός Η περιβαλλοντική ποιότητα Τα τοξικά κατάλοιπα Το Αποτύπωμα Άνθρακα ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Η διασφάλιση ποιότητας – Οι Πιστοποιήσεις Η διασφάλιση ποιότητας – Οι Πιστοποιήσεις Τα Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας έχουν ως στόχους: Την ασφάλεια του Καταναλωτή Την διατήρηση του Περιβάλλοντος Την ασφάλεια του Καλλιεργητή ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Η Βιολογική Γεωργία Βασίζεται στην μη χρήση ουσιών που επιβαρύνουν το περιβάλλον Καταλαμβάνει μικρές εκτάσεις Η Χώρα μας υστερεί Η γεωργία της Κρήτης είναι κατάλληλη ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Καλλιεργειών Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Καλλιεργειών Βασίζεται στη νόμιμη και τεκμηριωμένη χρήση των αγροχημικών Ξεκίνησε αργότερα αλλά εξαπλώνεται ταχύτερα Αποτελεί προϋπόθεση εξαγωγών και τώρα πλέον καλών πωλήσεων στην Ελλάδα ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Η Ορθή Γεωργική Πρακτική Είναι οι ελάχιστες (περιβαλλοντικές) απαιτήσεις Έχουν περιγραφεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αποτελούν προϋπόθεση για Ενισχύσεις ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Συμπέρασμα Η άμεση βελτίωση της Ποιότητας είναι μονόδρομος για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη Γεωργία. Η Χημική Ποιότητα των Προϊόντων και η ασφάλεια του Περιβάλλοντος και του Καλλιεργητή αποτελούν τα συνθετικά στοιχεία της Διασφάλισης Ποιότητας στην Γεωργική Παραγωγή. Το μέλλον του Καλλιεργητή είναι τώρα δύσκολο αλλά και περισσότερο στα χέρια του, με εργαλείο την ποιότητα, από ποτέ. Η αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων για την επίτευξη της Ποιότητας απαιτεί μεθοδικότητα και οργάνωση. ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας ΤΕΙ Κρήτης - Πανεπιστήμιο των Ορέων Μέλαμπες 9 Οκτωβρίου 2011