The Silence of the Lambs Η σιωπή των αμνών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΗΜΑΤΑ Παρουσίαση από : Πούλου Τίνα Θωμαΐδα Χατζηθωμά.
Advertisements

Η ΤΟ ΚΥΜΑ Tο ασυνήθιστο πείραμα ενός καθηγητή λυκείου να επιδείξει στους μαθητές του πως είναι η ζωή κάτω από μια δικτατορία, η οποία βρέθηκε εκτός ελέγχου.
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Θεματική Ενότητα: Φτώχια Βραζιλία: Παγκόσμιο Κύπελλο και Ολυμπιακοί Αγώνες γκρεμίζουν τις φαβέλας Θεματική Ενότητα: Φτώχια.
Θόδωρος Αγγελόπουλος (Αθήνα, 27 Απριλίου Ιανουαρίου 2012) Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με.
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
Οι Η/Υ στον κινηματογράφο
Ιστορίες Καθημερινής Επισφάλειας νο2.
Project: Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος Τμήμα: Α4
Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Κλέφτης Ποδηλάτων (1948) του Βιτόριο Ντε Σίκα
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Σήμερα.
Project 7η Τέχνη Κινηματογράφος
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
Ομπάμα…άσε το άμα.. Στην Ελλάδα, όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, λέμε: άμα… γίνει αυτό… θα κάνουμε και το άλλο. Περιμένουμε δηλαδή να έρθουν όλα μόνα.
Θαλάσσια και λιμναία τέρατα μυθικά ή
IΣΜΗΝΗ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗ ΕΥΗ ΛΟΙΔΩΡΗ
KΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ
Δυσνόητα Ένα πρωί στη λίμνη, ο σύζυγος επιστρέφει μετά από πολλές ώρες ψαρέματος και παίρνει έναν υπνάκο στο φορτηγάκι. Η σύζυγος, αν και δεν.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Amelie Amelie.
Διερευνητική εργασία Α’ Τετραμήνου Σκηνοθεσία. Σκηνοθέτης ονομάζεται το πρόσωπο που κατευθύνει την παραγωγή ενός οπτικοακουστικού έργου, συνηθέστερα μιας.
ΕΛΕΝΗ!!! Κατά ποσόν και κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας.
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
 1999(;) ο Thomas Anderson, ή Neo ψάχνει απαντήσεις σχετικά με το λεγόμενο “Matrix”.  Έρχεται σε επαφή με τον Μορφέα και καταφέρνει να αποδράσει από.
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ Τάξης «Κινηματογράφος: Τέχνη και Τεχνική» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σαραντέα Μαρίνα ΠΕ19.
THE OUTBREAK. CASTING Σκηνοθεσία  Wolfgang Petersen Wolfgang Petersen Παραγωγή  Arnold Kopelson Arnold Kopelson  Anne Kopelson  Wolfgang Petersen.
Ρίκο και Όσκαρ Η συμμορία του μπίνγκο. Συγγραφέας Ο Αντρέας Σταινχέφελ γεννήθηκε το 1926 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής,
Οι πρώτες ταινίες  Γενικά, οι πρώτες κινηματογραφικές ταινίες ήταν μικρής διάρκειας, παρουσιάζοντας συνήθως στατικά, μία σκηνή της καθημερινότητας. Αποτελούνταν.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΟΜΑΔΑ 4 ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2006 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΈΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ FESTIVAL DOCUMANTER ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2006 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΈΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ.
ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ Β3 Β3.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ.
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κινηματογράφος ανά ηλικιακές ομάδες
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Χρόνος ο Χορόνους» σχολ. Έτος Χρόνος, Ο χορευτής που στροβιλίζεται γύρω από τον νου μας.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.
Η ΜΟΜΟ!!.
Το Πορτρέτο του Εαυτού μου
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΓΑ Είναι Κυριακή πρωί και η Όλγα έχει ξυπνήσει. Πηγαίνει στη μαμά της και την ρωτάει αν μπορεί να πάει στον φούρνο.
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Ντάστιν ΧόφμανΝτάστιν Χόφμαν στο ρόλο του Τεντ Κράμερ Μέριλ ΣτριπΜέριλ Στριπ στο ρόλο της Τζοάνα Κράμερ Τζάστιν ΧένριΤζάστιν Χένρι στο ρόλο.
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
ΜΑΓΔΑ ΙΑΤΡΟΥ,ΔΑΝΑΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ,ΠΕΝΥ ΚΥΒΕΡΗ ΤΜΗΜΑ Β’2
Παραδοσιακά Παιχνίδια
Μία ταινία του Κώστα Γαβρά
ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Θεμα: "Η μεταναστευση απο την Ελλαδα στην Αμερικη, τελη 19ου - αρχεσ 20ου αιωνα.  Αποτυπωσεισ στη Λογοτεχνια και στον Κινηματογραφο"
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «INCEPTION»
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Τι είναι το Ολοκαύτωμα;
DISNEY'S.
ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
Σύνοψη – tagline – log line
Κωνσταντίνα Αντωνίτσα
Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου Α’ Τετράμηνο
Οι τελευταίοι ήρωες της Λίτσας Ψαραύτη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

The Silence of the Lambs Η σιωπή των αμνών

1991 Η Σιωπή των Αμνών (Silence of the Lambs) είναι ταινία θρίλερ, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι, με τους Τζόντι Φόστερ και Άντονυ Χόπκινς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο της ταινίας έχει βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Χάρις. Η ταινία βραβεύτηκε με πέντε βραβεία Όσκαρ.

Η Σιωπή των Αμνών

Pulp Fiction

Σκηνοθετημένη από τον Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος εμφανίζεται και ως ηθοποιός. Σενάριο : Κουέντιν Ταραντίνο και Ρότζερ Άβαρυ. F I C T O N P U L p

Ο Τζουλς Γουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας. Σε μια «δουλειά» σώζονται σαν από θαύμα και ο Τζουλς αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Γουάλας κλείνει συμφωνία έναν μποξέρ, να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει γι' αυτό. Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Γουάλας.

Pulp Fiction

La Vita è Bella

1997 Η Ζωή Είναι Ωραία (La Vita è Bella) είναι ιταλική δραματική κωμωδία. Σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι Σενάριο : Ρομπέρτο Μπενίνι και Βιντσέζο Τσέραμι Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Ιταλού Εβραίου, που πρέπει να βάλει όλη του τη φαντασία σε λειτουργία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και αποδείχθηκε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 229,1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

La vita è Bella

American Beauty

1999 To American Beauty είναι δραματική αμερικανική ταινία του Σαμ Mέντες Η ταινία απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα σε αυτά, το βραβείο καλύτερης ταινίας και πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Kέβιν Σπέισι.

American Beauty

The Matrix

1999 Η ταινία The Matrix είναι κινηματογραφική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρουμε εμείς είναι ουσιαστικά, μια εικονική πραγματικότητα (το Matrix), που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να υποτάξει και να εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων.

Περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις υποκουλτούρες των χάκερ, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό, αλλά και σωκρατικό και πλατωνικό ιδεαλισμό. Παρουσιάζεται, δανεισμός πολλών στοιχείων της Πλατωνικής Αλληγορίας του Σπηλαίου, τονίζοντας το φιλοσοφικό υπόβαθρο του έργου. Η ταινία προβλήθηκε αρχικά στις ΗΠΑ και αποτέλεσε την αρχή της σειράς Μάτριξ, η οποία περιλαμβάνει ταινίες, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια και κινούμενα σχέδια. Απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ.

The Matrix

The Pianist Ο Πιανίστας

2002 Ο Πιανίστας είναι μια ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι. Αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης αυτοβιογραφίας του Εβραίου Πολωνού μουσικού, Βλαντισλάβ Σπίλμαν. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών με τον Χρυσό Φοίνικα.

The Pianist

Million Dollar Baby

2004 Το Million Dollar Baby είναι μια βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ. Η ταινία μιλάει για έναν υποεκτιμημένο προπονητή μποξ και την αναζήτησή του για εξιλέωση μέσω της βοήθειας που παρέχει σε μια ερασιτέχνισσα γυναίκα μποξέρ η οποία προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να γίνει επαγγελματίας. Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο των κριτικών κινηματογράφου της Αμερικής.

Million Dollar Baby

The Secret In Their Eyes

2009 Υπόθεση: To1974 ο ομοσπονδιακός πράκτορας Μπενχαμίν Εσποζίτο έχει αναλάβει τη διερεύνηση της βάναυσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας στο Μπουένος Άιρες. Αν και η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε ποτέ, 25 χρόνια μετά συνεχίζει να στοιχειώνει τον Εσποζίτο, ο οποίος έχει πια αφήσει το αστυνομικό σώμα για να γίνει συγγραφέας, και σκοπεύει αυτή η υπόθεση να είναι το πρώτο του βιβλίο.

The secret in their eyes

The King’s Speech Ο Λόγος του Βασιλιά

2010 Η ταινία Ο Λόγος του Βασιλιά αποτελεί Βρετανική δραματική , ιστορική και βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Τομ Χούπερ και σενάριο του Ντέιβιντ Σίντλερ. Η ταινία απέσπασε πολύ καλές κριτικές και πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων 4 βραβεία Όσκαρ. Tα κέρδη της παγκοσμίως ανέρχονται σε 414.211.549 δολάρια, παρά το χαμηλό της προϋπολογισμό του οποίου το μέγεθος ανέρχεται στα 15.000.000 δολάρια περίπου.

The King’s Speech

Inception

2010 Το Inception είναι περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κρίστοφερ Νόλαν. Πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος ερμηνεύει έναν εξειδικευμένο κατάσκοπο - κλέφτη ιδεών που εξάγει κρυφά πολύτιμες πληροφορίες από το ασυνείδητο μυαλό των στόχων του ενώ αυτοί κοιμούνται και ονειρεύονται. Μη μπορώντας να επισκεφτεί τα παιδιά του, του προσφέρεται μια ευκαιρία να αποκτήσει την παλιά του ζωή με αντάλλαγμα ένα σχεδόν ακατόρθωτο έργο: την "απαρχή", την εμφύτευση μιας ιδέας μέσα στο υποσυνείδητο ενός στόχου.

Inception

Black Swan

2010 Η Νίνα είναι μια μπαλαρίνα στην Νέα Υόρκη και ο χορός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της. Ζει με την ψυχαναγκαστική πρώην μπαλαρίνα μητέρα της, η οποία της ασκεί ασφυκτική πίεση. Όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής αποφασίζει να αντικαταστήσει την πρίμα μπαλαρίνα για την παράσταση "Η Λίμνη των Κύκνων", η Νίνα είναι η πρώτη επιλαχούσα. Η Νίνα θα πρέπει να αποδείξει πως είναι ικανή να ενσαρκώσει, πέρα από τον Λευκό Κύκνο, και τον Μαύρο Κύκνο. Η Λίλι είναι νέα στην ομάδα χορού και αποτελεί την σημαντικότερη ανταγωνίστρια της Νίνα για τον περιζήτητο πρωταγωνιστικό ρόλο. Καθώς αναπτύσσεται μια ιδιόμορφη φιλία ανάμεσα στις δύο αντίπαλες χορεύτριες, η Νίνα έρχεται όλο και περισσότερο σε επαφή με την σκοτεινή της πλευρά.

Black Swan

Η ζωή του Πι

2012 Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ανγκ Λι με τους: Ιρφάν Καν, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σουράι Σάρμα. Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα με συνεπιβάτιδα μια άγρια τίγρη. Χρόνια αργότερα αφηγείται την απίστευτη ιστορία του σε έναν Καναδό συγγραφέα.

Life of PI