Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «INCEPTION»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «INCEPTION»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «INCEPTION»

2 !ΠΛΟΚΗ! Στο κοντινό μέλλον, ο Ντομ Κομπ είναι ένας κλέφτης ιδεών. Μαζί με την ομάδα του, μπαίνουν σε όνειρα πλούσιων στόχων και τους κλέβουν την ιδέα που θέλουν τα αφεντικά τους, όσο κοιμούνται. Όμως, ο Σάιτο, ένας πλούσιος επιχειρηματίας κάνει στον Κομπ μια πρόταση. Αν ο Κομπ και η ομάδα του καταφέρουν αυτή τη φορά να εμφυτεύσουν μια ιδέα στον ανταγωνιστή του, ο Σάιτο θα βοηθήσει τον Κομπ να φτάσει νόμιμα στις ΗΠΑ για να ξαναδεί τα δύο μικρά παιδιά του. Πρώτα όμως, ο Κομπ πρέπει να οργανώσει μια νέα ομάδα.

3 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σκηνοθέτης: Christopher Nolan Ηθοποίοι: Leonardo DiCaprio
Elen Page Tom Hardy Joseph-Gordon Lewitt

4 Βασικοί φιλοσοφικοί στοχασμοί
Η αμφισβήτηση της πραγματικότητας που ζούμε Μια ιδέα μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο Ο δυϊσμός σώματος και πνεύματος Η σημασία του χρόνου

5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ
Πλάτωνας:Δυϊσμός σώματος – πνεύματος Ντεκάρτ: Αδυναμία να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το όνειρο.

6 Φιλοσοφικη Αναλυση Η αμφισβήτηση της πραγματικότητας που ζούμε. Αυτά βέβαια δεν είναι ευρήματα κανενός Αμερικάνου σκηνοθέτη. Το θέμα το έθεσε ο Ντεκάρτ πριν 400 χρόνια όταν ο κόσμος μας βγήκε από την θεολογία και τον Μεσαίωνα με το "εγχειρίδιο" της επιστημονικής σκέψης του Ντεκάρτ.

7 Στην ταινία η ψυχανάλυση, ένα από τα λίγα αντικείμενα για το οποίο φαίνεται ο κόσμος να έχει μια κάποια ιδέα, αντιμετωπίζεται με ειρωνεία καθώς η ταινία προχωράει όλο και βαθύτερα μέσα στην ιδεολογία της ριζικής αμφισβήτησης του Ντεκάρτ. Οι αναφορές στο υποσυνείδητο μοιάζουν να χάνονται στο τέλος κάτω από τα βαθύτερα βασικά ερωτήματα της δομής της ανθρώπινης συνείδησης και του νου.

8 Η ταινία αυτή θέτει στον θεατή την αφετηρία
των ερωτημάτων της φιλοσοφίας του νου, του μυστηρίου της ανθρώπινης συνείδησης και της ελευθερίας της βούλησης.

9 Υπαρχουν γεγονοτα τα οποια δεν μπορουμε να ελενξουμε με αποτελεσμα να μην εχουμε την δυνατοτητα να αποφανθουμε αν ο κοσμος που ζουμε είναι ένα ονειρο τοσο πειστικο που θυμιζει πραγματικοτητα.

10 Μπορούμε να πούμε ότι όλη η ταινία έχει σκηνοθετηθεί με απώτερο σκοπό όλα τα όνειρα να παρουσιάζονται ως εφικτά και αληθοφανή έτσι ώστε να καθίσταται αδύνατος ο διαχωρισμός τους από την πραγματικοτητα

11

12

13 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ
Η ταινια αναφερεται σε ποικιλες φιλοσοφικες θεωριες καθολη την διακρεια της. Συγκεκριμενα γινεται αναφορα:

14 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΛΑΤΩΝΑ Η ταινια συνδεετε με τον Πλατωνα βαση της θεωριας του περιοδυισμου σωματος και πνευματος.Υπαρχουν δυο κοσμοι,ο ιδεατος και ο κοσμος των ιδεεων με τον κοσμο των ιδεεων να συνχεεται με τον κοσμο των ιδεεων,όπως και στην ταινια η πρωταγωνιστες μπερδευαν τα ονειρα με την πραγματικοτητα.

15 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΚΑΡΤ Η συνδεση με τον ντεκαρτ είναι εμφανης καθολη την διαρκεια της ταινιας.Ο ντεκαρτ διατυπωσε ότι οι αισθησεις μας εξαπατουν και ότι πολλες φωρες είναι αδυνατο να διαχωρισουμε το ονειρο από την πραγματικοτητα.Ετσι και η ταινια, παρουσιαζει σε πολύ μεγαλο βαθμο την παραπανω σχεση καθως οι ηρωες πολλες φωρες δυσκολευονται να ξεχωρισουν το ονειρο από την πραγματικη ζωη.

16 ΝΤΕΚΑΡΤ

17 ΠΛΑΤΩΝΑΣ

18 ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Επειτα από μακροσκελη,λεπτομερη και χρονοβορα μελετη της ταινιας ευλογως συμπεραινουμε ότι επιρεαζεται βαθητατα από τους προαναφερθεντες φιλοσοφους, ασκει θεματα και εμπενευση από τα εργα τους.

19 Γενικα,μπορουμε να υποστηριξουμε ότι όλα τα εργα του Νολαν εχουν βαθυ φιλοσοφικο στοχασμο όπως διαφενεται από τις υπολοιπες ταινιες του τα οποια όμως τα κανουν να ξεχωριζουν από τις υπολοιπες παραγωγες.Ετσι η ταινια αποτελει μια ευχαριστη εμπειρια και τροφη για σκεψη.

20 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οι ανωθεν εργασια αποτελει καρπο εργασιας των:
Βαγγέλης Σταθουδάκης Νικός Χαρίσης Βασίλης Συψής Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. HAR!


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «INCEPTION»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google