Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Κλέφτης Ποδηλάτων (1948) του Βιτόριο Ντε Σίκα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Κλέφτης Ποδηλάτων (1948) του Βιτόριο Ντε Σίκα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Κλέφτης Ποδηλάτων (1948) του Βιτόριο Ντε Σίκα
Η εξαιρετική ταινία του Βιτόριο Ντε Σίκα, που θεωρείται μια από τις κορυφαίες ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, κέρδισε το ειδικό βραβείο Όσκαρ για καλύτερη ξένη ταινία 7 χρόνια πριν καθιερωθεί αυτή η κατηγορία.

2 Πληροφορίες Στη μεταπολεμική Ιταλία, η φτώχεια και η ανεργία ήταν νο.1 πρόβλημα, και βέβαια η ιστορία του Antonio που χάνει το μέσο εργασίας του -το ποδήλατό του- θεωρήθηκε δείγμα κοινωνικής κριτικής και σοσιαλισμού. Οι κλέφτες των ποδηλάτων (παλιά ονομαζόταν εσφαλμένα "ο κλέφτης των ποδηλάτων") είναι μια ταινία που με ένα περίεργο τρόπο ρέει αβίαστα όπως το νερό της θάλασσας, χωρίς στην πραγματικότητα να γίνονται πολλά πράγματα.

3 Ο Κλέφτης Ποδηλάτων Ένας άνεργος ιταλός βρίσκει μια δουλειά που απαιτεί ποδήλατο αλλά για κακή του τύχη, κάποιος του το κλέβει την πρώτη του μέρα στην δουλειά . Μαζί με τον νεαρό του γιο, ξεκινούν μια μανιώδη αναζήτηση για να βρουν τον κλέφτη και στην πορεία θα πάρουν πολλά μαθήματα από την ζωή.

4 ΥΠΟΘΕΣΗ Στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια στην Ιταλία, ένας νέος πατέρας βρίσκει επιτέλους εργασία.. ως αφισοκολλητής. Απαραίτητο για την εργασία να έχει μεταφορικό μέσο (δηλαδή ποδήλατο). Ωστόσο, στην πρώτη του κιόλας αποστολή, κλέφτες του παίρνουν το ποδήλατο. Αρχίζει μια αναζήτηση με αυτόν και τον μικρό γιο του στη φτωχή και καθόλου φιλική Ρώμη

5 Κριτική Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο "Κλέφτης Ποδηλάτων" άλλαξε τη ροή της κινηματογραφικής τέχνης. Ο φτωχός εργάτης Λαμπέρτο Ματζοράνι και οι άλλοι ερασιτέχνες ηθοποιοί της ταινίας ­μεταξύ αυτών και ο δεκαεξάχρονος τότε Σέρτζιο Λεόνε, που υποδυόταν ένα από τα παπαδοπαίδια στη σκηνή της καταιγίδας­ δίδαξαν στους ακριβοπληρωμένους σταρ ένα νέο τρόπο υποκριτικής.

6 Κριτική Οι αυθεντικές σταγόνες ζωής του "Κλέφτη" ήλθαν σε αντιδιαστολή με την απόσταση και το στιλιζάρισμα των ακριβών ταινιών των στούντιο και μακροπρόθεσμα κέρδισαν τη μάχη. Αλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονταν ­και βλέπονταν­ οι ταινίες. Όπως είπε ο Όρσον Γουέλς, "ο Ντε Σίκα κατάφερε κάτι αδιανόητο: εξαφάνισε την κάμερα".

7 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Ladri di Biciclette, Σκηνοθεσία: Vittorio de Sica Σενάριο: Cesare Zavattini, Suco Cecchi d' Amico Ηθοποιοί: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell, Vittorio Antonucci, Giulio Chiari Παραγωγή: Giuseppe Amato, Vittorio de Sica Φωτογραφία: Carlo Montuori Μοντάζ: Eraldo da Roma Mουσική: Alessandro Cicognini Διάρκεια: 93', ασπρόμαυρο 

8 Μερικές εικόνες από την ταινία

9

10 Βιττόριο ντε Σίκα Ο Βιτόριο ντε Σίκα γεννήθηκε το 1901 στη περιοχή της Ιταλίας Φροζινόνε. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός του θεάτρου. Το 1926,παράλληλα με την ενασχόληση του με το θέατρο, στράφηκε προς τον κινηματογράφο. Πέθανε στο Παρίσι το 1971.


Κατέβασμα ppt "Ο Κλέφτης Ποδηλάτων (1948) του Βιτόριο Ντε Σίκα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google