Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κωνσταντίνα Αντωνίτσα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κωνσταντίνα Αντωνίτσα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κωνσταντίνα Αντωνίτσα
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Στο σχολικό έτος το θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε στο πρώτο τετράμηνο ήταν με το σχολείο στο παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον. Το θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε ήταν το σχολείο στα προηγούμενα χρόνια. Συγκεντρώσαμε πληροφορίες ρωτώντας μεγαλύτερους ανθρώπους. Επίσης, φτιάξαμε ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο υπήρχαν τρεις ερωτήσεις από την δικιά μας ομάδα. Τα ονόματα της ομάδας μας είναι: Ζωή Κανταράκη Κωνσταντίνα Αντωνίτσα Ματίνα Βαρθαλαμή Μαρία Καραδήμου

2 ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Τα συναισθήματα που ένιωθαν οι μεγαλύτεροι άνθρωποι που ρωτήσαμε μας απάντησαν ότι ένιωθαν μια καταπίεση, αγωνία για τους βαθμούς ,ανάμεικτα συναισθήματα ,βαρεμάρα και τέλος χαρά. Οι αντιδράσεις των καθηγητών και δασκάλων όταν κάποιο παιδί έκανε φασαρία ή τιμωρία ήταν να σηκώνονται στον τοίχο και τον κοιτούσαν (τον τοίχο) με το ένα πόδι όρθιο .Αναλόγως βέβαια με την φασαρία που έκανε ένα παιδί έπαιρνε και την ανάλογη τιμωρία. Aν ήταν «μεγάλη» φασαρία ,όπως μας είπαν , σήκωνε ο καθηγητής το μαθητή όρθιο και τον χτυπούσε με τον χάρακα 10 φορές στο χέρι 5 από το ένα και 5 από το άλλο .Τέλος , ποιο πολύ χτυπούσε τα αγόρια, τραβώντας του τα αυτιά .Στο γυμνάσιο , αντίθετα οι σχέσεις ανάμεσα σε καθηγητή και μαθητή ήταν τυπική και πολύ φιλική.

3 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 5) Νομίζετε ότι το σχολείο στο παρελθόν πρόσφερε περισσότερες γνώσεις ;

4 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΡΩΤΗΣΗ 5 Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών του Λυκείου Σκιάθου, περίπου το 80% δεν πιστεύει πως στο παρελθόν το σχολείο πρόσφερε περισσότερες γνώσεις. Θεωρούν λοιπόν πως σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν από την άποψη της παροχής γνώσεων.

5 6) Η αυστηρότητα που υπάρχει στα σχολεία στο παρελθόν είχε κατά την γνώμη σας θετικά αποτελέσματα ;

6 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΡΩΤΗΣΗ 6 Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών του Λυκείου Σκιάθου ,περίπου το 80% δεν πιστεύει πως στο παρελθόν η αυστηρότητα στα σχολεία είχε αποτελέσματα. Θεωρούν λοιπόν πως σήμερα η αυστηρότητα στα σχολεία έχει αποτελέσματα σε σχέση με το παρελθόν.

7 7) Πιστεύετε πως είναι ανάγκη να καταργηθούν κάποια μαθήματα στο μέλλον ;

8 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΡΩΤΗΣΗ 7 Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών του Λυκείου Σκιάθου ,περίπου 70% πιστεύει ότι στο μέλλον πρέπει να καταργηθούν κάποια μαθήματα.

9 Βρήκαμε μερικά βίντεο που φανερώνουν τη συμπεριφορά των καθηγητών απέναντι στους μαθητές και το αντίστροφο . Το πρώτο βίντεο είναι το «ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» και το «χτυποκάρδια στα θρανία».

10 Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο  είναι μια ελληνική, κωμική, αισθηματική, κινηματογραφική ταινία του 1959, σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελάριου και σε παραγωγή Φίνος Φιλμ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Στην τάξη μέσα θα προσπαθήσει να διδάξει Όμηρο, σύντομα όμως θα διαπιστώσει ότι τα κορίτσια έρχονται περισσότερο για να κάνουν την πλάκα τους, χωρίς να υπολογίζουν τη μόρφωσή τους. Προσπαθούν όλες να πουν την πιο αστεία ατάκα ή, απλά, να πειράξουν τον καθηγητή τους.

11 Οι πολλές διακοπές για ανούσιους λόγους από την Παπασταύρου τον εξοργίζει: τη σηκώνει όρθια και της λέει ό,τι πιστεύει για εκείνη και, γενικότερα, για αυτούς που έχουν λεφτά και δεν έχουν ανάγκη να δουλέψουν και τους συγκρίνει με τους φτωχούς μαθητές που είχε. Τους κάνει κοινώς ένα κήρυγμα περί ηθικής Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μαθήτριες να νευριάσουν και να δράσουν με τον δικό τους τρόπο, έτσι η Παπασταύρου προτίθεται να βάλει τον πατέρα της να μιλήσει στον γυμνασιάρχη, για αυτόν τον Φλωρά.

12 Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες των κινηματογράφων τη σεζόν και έκοψε εισιτήρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα από 52 ταινίες, στη σχετική λίστα, της σεζόν εκείνης. Εκτός από τις καλές κριτικές που απέσπασε η ταινία, έσπασε και κάθε ρεκόρ εισιτηρίων, αφού, μόλις από την πρώτη εβδομάδα έκοψε πάνω από εισιτήρια. 

13 Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ταινίας, είναι τα πολλά χαστούκια που έδωσαν οι καθηγητές στις μαθήτριες, καθώς αυτός αποδείχτηκε ο τρόπος, για να τις συνετίσουν. Στην ταινία δόθηκαν συνολικά 17 χαστούκια, το αξιοσημείωτο, βεβαίως, είναι ότι και τα 17 ήταν πραγματικά, καθώς οι συντελεστές θέλανε να αποφύγουν τα πολύωρα γυρίσματα για μια επιτυχημένη και πειστική σκηνή.

14 Το δεύτερο βίντεο που ακολουθεί θα δούμε την συμπεριφορά των μαθητών απέναντι στον καθηγητή ,καθώς και την αντίδραση του καθηγητή απέναντι σε αυτήν την συμπεριφορά . Το Χτυποκάρδια στο Θρανίο είναι ελληνική κωμική κινηματογραφική ταινία του 1963 σε παραγωγή του Κλέαρχου Κονιτσιώτη και σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου.

15 Πρωταγωνιστούν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Πρωταγωνιστούν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Η ταινία γυρίστηκε ταυτόχρονα σε δύο εκδόσεις, ελληνική και τουρκική. Πρωταγωνιστούσαν Τούρκοι ηθοποιοί, με εξαίρεση την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που συμμετείχε και στις δύο εκδόσεις. Η τουρκική έκδοση δεν παίχτηκε ποτέ στην Τουρκία, επειδή προέκυψε ελληνοτουρκικό πολιτικό πρόβλημα.

16 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Με την ερευνητική εργασία που κάναμε όλο το τετράμηνο μάθαμε ότι το σχολείο τώρα είναι καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζουμε να σας άρεσε η εργασία μας και να μην κουραστήκατε. Ευχαριστούμε πολύ!!!


Κατέβασμα ppt "Κωνσταντίνα Αντωνίτσα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google