Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θαλάσσια και λιμναία τέρατα μυθικά ή

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θαλάσσια και λιμναία τέρατα μυθικά ή"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θαλάσσια και λιμναία τέρατα ..............................μυθικά ή
Θαλάσσια και λιμναία τέρατα μυθικά ή όχι ;;;

2 Η ανθρωπότητα πάντα σαγηνευόταν από τα τέρατα
Η ανθρωπότητα πάντα σαγηνευόταν από τα τέρατα. Μυθολογίες από όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν ιστορίες για παράξενα και τρομακτικά πλάσματα. Παρόλο που τα τέρατα αυτά είναι φανταστικά πριν από έναν ή δύο αιώνες οι άνθρωποι πίστευαν ότι υπάρχουν.

3 Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν την ύπαρξή τους, τα τέρατα γίνονται συχνά αντικείμενο ειδήσεων. Όλα ξεκινούν από ένα θολό ιδιωτικό βίντεο ή κάποια φωτογραφία.

4 Ogopogo Το τέρας της λίμνης, είναι μοναδικό, από την άποψη ότι οι ντόπιοι Ινδιάνοι της περιοχής συνήθιζαν να πραγματοποιούν ζωντανές θυσίες σε ένα πνεύμα του νερού της λίμνης καθώς περνούσαν με βάρκες κοντά στο φημισμένο σπίτι του Ogopogo. Παρότι οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ του ινδιάνικου θρύλου και ενός σύγχρονου τέρατος είναι καθαρά εικασία, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες συνεχίζουν να αναφέρουν αλλόκοτα συμβάντα στη λίμνη.

5 Γιγάντιο καλαμάρι Το γιγάντιο καλαμάρι είναι το μοναδικό τέρας που γνωρίζουμε ότι υπάρχει στην πραγματικότητα. Αρχαίες ιστορίες της θάλασσας μιλούσαν για το φοβερό Κράκεν, το πελώριο τέρας με πολλά πλοκάμια, που αναφερόταν να επιτίθεται σε πλοία και ναυτικούς στις φουρτουνιασμένες θάλασσες. Το 2004, Ιάπωνες ζωολόγοι κινηματογράφησαν το γιγάντιο καλαμάρι στο βυθό για πρώτη φορά. Ήταν περίπου 26 πόδια μακρύ και βρέθηκε στα 3000 πόδια κάτω από την επιφάνεια.

6 Champ Συχνά αναφερόμενο ως ‘’ Το τέρας του Loch Ness της Αμερικής’’, το μυστηριώδες πλάσμα της λίμνης Champlain ονομάζεται Champ. Οι περιγραφές του τέρατος διαφέρουν κατά πολύ, αλλά λέγεται ότι είναι από 10 έως 100 πόδια μακρύ, το δέρμα του σκούρο και με πολλά εξογκώματα. Το 1981, στους New York Times δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία που θεωρήθηκε η καλύτερη απόδειξη ότι το λιμναίο αυτό τέρας υπάρχει. Η ειρωνεία είναι ότι η φωτογραφία που έκανε διάσημο το Champ απεικόνιζε σχεδόν σίγουρα ένα κούτσουρο που επέπλεε στα νερά της λίμνης και όχι ένα τέρας .

7 Μεγαλοπόδαρος Ο Μεγαλοπόδαρος είναι φυσικά το τέρας της παγκόσμιας σκηνής, έχοντας δώσει το όνομά του σε πίστες και αγωνιστικά οχήματα 4x4. Ο Μεγαλοπόδαρος είναι γνωστός όχι για αυτό που είναι αλλά για αυτό που υποτίθεται ότι αφήνει πίσω του: μεγάλες πατημασιές.

8 Γιορμουνγκάντ Σύμφωνα με την Σκανδιναβική μυθολογία το Γιορμουνγκάντ είναι ένα γιγάντιο θαλάσσιο ερπετό που είναι τόσο μεγάλο που περικυκλώνει ολόκληρο τον κόσμο δαγκώνοντας την ουρά του (ουροβόρο). Απεικονίζεται ως ενδιάμεσος κόσμος μεταξύ του κόσμου των θεών και της κόλασης. Θεωρείται ότι η σάρκα του δημιούργησε τη γη και το αίμα του τους ωκεανούς. Σύμφωνα με το θρύλο, o Γιορμουνγκάντ μια μέρα θα βγει από τον ωκεανό και θα δηλητηριάσει τη γη και τη θάλασσα με το δηλητήριό του προκαλώντας την ανύψωση της θάλασσας που θα σκεπάσει τη γη.

9 Το τέρας του Loch Ness Και τέλος ……το τέρας που λέγεται ότι κατοικεί στη λίμνη Loch Ness της Σκωτίας. Ή Nessie είναι το πιο διάσημο λιμναίο τέρας του κόσμου. Η πρώτη αναφορά αυτόπτη μάρτυρα για το τέρας του Loch Ness χρονολογείται μόλις το Μάιο του Από τότε, το τέρας, πραγματικό ή όχι, αποτέλεσε ένα μείζον τουριστικό δώρο στην πόλη του. Το 2003, μια ομάδα από το BBC ‘’οργάνωσε’’ την λίμνη χρησιμοποιώντας 600 ξεχωριστές ηχητικές δέσμες και δορυφορική πλοήγηση, δεν βρήκαν καθόλου τέρατα. Ακόμα όμως το ενδιαφέρον του κόσμου για τη Nessie παραμένει υψηλό . Το φιλμ σχετικά με το τέρας προβλήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων και απέφερε κέρδος 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων.

10 Τέλος…


Κατέβασμα ppt "Θαλάσσια και λιμναία τέρατα μυθικά ή"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google