ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
Advertisements

ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Τα Τροπικά Δάση Φίλιππος Παλαιολόγος.
ΗΛΙΟΣ Ο Ήλιος είναι ο αστέρας του ηλιακού μας συστήματος. Είναι σχεδόν μια τέλεια σφαίρα με διάμετρο 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα (109 φορές περισσότερο.
Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΔΑΣΗ Οταν τα δέντρα και οι θάμνοι συζούν πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια σε στενή κοινωνική σχέση μεταξύ τους και σε τόση απόσταση, ώστε με τη συγκόμωσή τους.
Άνθρωπος και Περιβάλλον
ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, βόρεια της Αυστραλίας. Το νησί έχει έκταση 786,000.
Απίστευτο και όμως αληθινό
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ
H βλάστηση της Ευρώπης.
Φυσικό περιβάλλον Βιόσφαιρα.
Και πώς να τις κατασκευάσετε
Ζώνες βλάστησης.
Τροπική ζώνη.
Κλιματικέσ ζωνεσ ΜΑΡΘΑ.
Γεωγραφία.
Από την Στ‘2 την Μαρία τον Μηνά και τον Γιώργο
Μεσογειακή Βλάστηση.
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Μιχαηλίδου Αργυρώ Πολυνού Λίτσα Πολυνού Λιάνα
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
Εύκρατα φυλλοβόλα δάση
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ
Λάπωνες ένας αυτόχθονος λαός
Φυσικό περιβάλλον: Βιόσφαιρα
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Σαβάνες Σαβάνες.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
Πού βρίσκεται η βόρεια και νότια πολική ζώνη;
Edit the text with your own short phrases. To change the sample image, select the picture and delete it. Now click the Pictures icon in the placeholder.
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Κεφ. 34 Το φυσικό περιβάλλον και η θέση της Ασίας ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
Κεφ. 11 Ζώνες βλάστησης..
Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια.
Οικοσυστήματα Ελλάδας
Άνθρωπος και Περιβάλλον
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης
ΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
Το κλίμα.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
ΒουσμΑνοι (bushmen).
Η ζωή στα τροπικά δάση Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΟΥΧΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ,
Η ζωή στα τροπικά δάση
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
ΕΡΗΜΟΣ ΜΟΧΑΒΕ.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΛΑΠΩΝΕΣ.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥΜΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ. ΕΤΟΣ
6o Δ Σ Πετρούπολης.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Εργασία Γ΄ τριμήνου Γεωγραφίας
Οικοσυστήματα Οικοσύστημα είναι το σύνολο:
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΛΑΧΑΡΙ Παρουσίαση.
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.
Η φύση είναι το σπίτι μας
Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς.
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
Γεωγραφία Γ΄ Ενότητα.
Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
Ούρδας Ιωάννης Παιδιά ας μιλήσουμε για οικοσυστήματα Οικοσυστήματα τι είναι πάλι αυτό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ ΤΡΟΠΙΚΑ ΜΕΡH!!!!!!! ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ

ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ Κοντά στον Ισημερινό και σε χαμηλά υψόμετρα κυριαρχούν τα υγρά τροπικά δάση. Απαρτίζονται από πλατύφυλλα αειθαλή δέντρα, επίφυτα (φυτά που προσκολλούνται στα δέντρα), θάμνους και πόες. Στα δάση αυτά επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες με πολύ μικρές διακυμάνσεις στη διάρκεια της ημέρας, οι εποχές δεν διακρίνονται και τα επίπεδα βροχοπτώσεων είναι υψηλά όλο το χρόνο.

ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ Κοντά στον Ισημερινό και σε χαμηλά υψόμετρα κυριαρχούν τα υγρά τροπικά δάση. Απαρτίζονται από πλατύφυλλα αειθαλή δέντρα, επίφυτα (φυτά που προσκολλούνται στα δέντρα), θάμνους και πόες. Στα δάση αυτά επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες με πολύ μικρές διακυμάνσεις στη διάρκεια της ημέρας, οι εποχές δεν διακρίνονται και τα επίπεδα βροχοπτώσεων είναι υψηλά όλο το χρόνο .

Υπάρχουν διάφορα είδη υγρών τροπικών δασών ανάλογα με τις διαφορές στη θερμοκρασία, στο υψόμετρο και στις βροχοπτώσεις. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι παρουσιάζουν εκπληκτική βιοποικιλότητα και γι' αυτό θεωρούνται πολυπλοκότερες διαπλάσεις της βιόσφαιρας.

Ένα ώριμο υγρό τροπικό δάσος περιέχει τα περισσότερα φυτικά και ζωικά είδη ανά μονάδα επιφάνειας από οποιοδήποτε άλλο σύστημα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των υγρών τροπικών δασών είναι η ταχύτατη αποικοδόμηση της νεκρής οργανικής ύλης, γεγονός που επιτρέπει το γρήγορο κλείσιμο του κύκλου της ύλης και τη συσσώρευση των θρεπτικών στη βιομάζα των οργανισμών που ζουν σ' αυτό.

Η εντυπωσιακή αφθονία των ειδών που χαρακτηρίζει τα υγρά τροπικά δάση, η έντονη "συμμετοχή" τους στον κύκλο του νερού και άρα στη ρύθμιση του παγκόσμιου κλίματος και ο ταχύς ρυθμός αποψίλωσης, εντείνουν την ανάγκη εφαρμογής αειφορικών πρακτικών διαχείρισης και προστασίας. Εάν απομακρυνθούμε λίγο από τον Ισημερινό, απαντώνται τα τροπικά φυλλοβόλα δάση που συνήθως βρίσκονται μεταξύ των τροπικών βροχερών δασών και της τροπικής σαβάνας

Τα δάση αυτά είναι ζεστά σε όλη τη διάρκεια του έτους και το μεγαλύτερο μέρος των βροχοπτώσεών τους σημειώνεται στη διάρκεια της υγρής περιόδου των μουσώνων που ακολουθείται από εποχή παρατεταμένης ξηρασίας. Τα τροπικά φυλλοβόλα δάση έχουν μικρότερο ανώροφο και είναι λιγότερο σύνθετα απ' ότι τα βροχερά τροπικά δάση.

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΥΓΜΑΙΩΝ Πληθυσμός που ζει κυρίως στο κέντρο της Αφρικής .Οι Πυγμαίοι είναι περίπου 130.000 άτομα, χωρισμένα σε τρεις ομάδες τους Μπαμπούτις , ανατολικά του παλιού Βελγικού Κογκό,Πυγμαίους του κέντρου, δυτικά του παλιού Βελγικού Κονγκό και μέσα στη Δημοκρατία του Κονγκό και τους Πυγμαίους της Δύσης (στην Γκαμπόν και στο Καμερούν Έχουν ύψος κάτω από 1,50 μ. κι έχουν λίγο πεταγμένο σαγόνι.

Ζουν μέσα σε στρατόπεδα, που αποτελούνται από καλύβες, που έχουν σχήμα μισού κύκλου. Οι γυναίκες φτιάχνουν αυτές τις καλύβες και ψαρεύουν. Οι άντρες κυνηγούν πολλοί-πολλοί μαζί αντιλόπες κι ελέφαντες. Οι Πυγμαίοι είναι πληθυσμός που ζει στα δάση. Όταν δε βρίσκουν πια κυνήγι αλλάζουν περιοχή. Οι Πυγμαίοι λατρεύουν ένα και μοναδικό θεό, που τον ονομάζουν Χρβούμ. Τους νεκρούς τους τοποθετούν μέσα σε σπηλιές και σε κουφάλες δέντρων.

Η κοινωνική τους οργάνωση είναι αρκετά πολύπλοκη Η κοινωνική τους οργάνωση είναι αρκετά πολύπλοκη. Παραδέχονται το φαινόμενο της πολυγαμίας, αν κι αυτό δε συμβαίνει συχνά. Η κοινωνία τους χωρίζεται σε πατριές. Κάθε πατριά λατρεύει και το δικό της ζώο κροκόδειλο, χιμπατζή Οι Πυγμαίοι υιοθέτησαν τη γλώσσα των πληθυσμών Μπαντού , με τους οποίους βρίσκονται σε επαφή .Η λογοτεχνία των Πυγμαίων διακρίνεται για την ποίησή της και τους μύθους της.

ΜΠΑΝΤΟΥ Μεγάλη ομάδα νέγρικων φυλών που κατοικούν στην Κεντρ . και Ν Αφρική. Η λέξη προέρχεται από το πρόθημα Μπα, ενδεικτικό του άρθρου, και Ντου = άνθρωπος. Τα άτομα της ομάδας από φυλετική άποψη παρουσιάζουν μεγάλη ανομοιομορφία. Έχουν δέρμα μαύρο, σοκολατί ή κίτρινο, μύτη πεπλατυσμένη, χείλη σαρκώδη και μαλλιά μαύρα.

Ωστόσο υπάρχει μεταξύ τους γλωσσική ενότητα, γι` αυτό υποστηρίζεται ότι οι λαοί αυτοί έφτασαν στα εδάφη που βρίσκονται σήμερα ξεκινώντας από μία περιοχή κοντά στις μεγάλες σημερινές λίμνες, όταν πια είχαν διαμορφωθεί οι φυλετικές ποικιλίες.

ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΑΝΤΟΥ Η κατανομή των ομάδων και των γλωσσών είναι περίπλοκη, μπορούν όμως να χωριστούν σε βορειοανατολικούς λιμναίους Μ., σε παράκτιους, σε βορειανατολικούς των ακτών και στους νότιους. Κυριότερες φυλές είναι οι: Ζουλού, Μποτσουάνα, Κάφροι, Μπαλούμπα, Μπακούμπα, Σουαχίλι κ. ά.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

ΤΕΛΟΣ