Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΟΥΧΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΟΥΧΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΟΥΧΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2015-2016,
ΤΑΞΗ:A’, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ Το τροπικό δάσος ή ζούγκλα είναι το μεγάλο και πυκνό δάσος των τροπικών χωρών (μέχρι 28 μοίρες κάτω του ισημερινού). Βρίσκονται στην Ασία, Αυστραλία, Αφρική, Νότια Αμερική, Κεντρική Αμερική, το Μεξικό και για πολλά από τα νησιά του Ειρηνικού. Η ελάχιστη κανονική ετήσια βροχόπτωση είναι μεταξύ 175 εκατοστών (69 in) και 200 ​​cm (79 in). Η μέση μηνιαία θερμοκρασία περνάει τους 18 °C κατά τη διάρκεια όλων των μηνών του έτους. ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

3 Χαρακτηριστικά ζούγκλας
Τα τροπικά δάση φιλοξενούν περισσότερα είδη σε όλο τον κόσμο από όλα τα άλλα οικοσυστήματα . Περίπου το 80 τοις εκατό(%) των γνωστών βιοποικιλοτήτων του πλανήτη μπορεί να βρεθεί σε ένα τροπικό δάσος. Οι φυλλώδης κορυφές των ψηλών δέντρων - επέκταση γύρω στα 50 με 85 μέτρα πάνω από το δάπεδο του δάσους. Η οργανική ύλη που πέφτει στο δάπεδο δάσος απορροφάται γρήγορα. Τα τροπικά δάση εν μέρει χαρακτηρίζονται από υψηλή βροχόπτωση. Αυτό συχνά οδηγεί σε φτωχά εδάφη, λόγω έκπλυσης των διαλυτών θρεπτικών ουσιών.

4 Θόλος ζούγκλας Ο θόλος είναι το κύριο στρώμα του δάσους και αποτελεί μια στέγη πάνω από τα δύο εναπομείναντα στρώματα. Τα περισσότερα δέντρα έχουν ομαλή κόμη, οβάλ φύλλα που έρχονται σε ένα σημείο. Είναι ένας λαβύρινθος από φύλλα και κλαδιά. Πολλά ζώα ζουν σε αυτόν τον τομέα δεδομένου ότι η τροφή είναι άφθονη. Τα ζώα αυτά περιλαμβάνουν: φίδια, πτηνά toucan και βάτραχοι δέντρων.

5 Πανίδα ζούγκλας Η πανίδα της ζούγκλας είναι:
αετός, αντιλόπη, βατράχια δέντρων, γατόπαρδος, γιγάντιος μυρμηγκοφάγος, γορίλας, ελέφαντας, ζέβρα, ιαγουάρος (ποιο γνωστός σαν ‘’τζάγκουαρ’’από την αγγλική μετάφραση), ιπποπόταμος, καμηλοπάρδαλη, λεοπάρδαλη, λιοντάρι, νυχτερίδα, ουρακοτάγκος, πούμα, ρινόκερος (μαύρος, λευκός κινέζικος & ρινόκερος της Ιάβας), τίγρη, χιμπατζής, τουκαν

6 Ιαγουάρος(αμερική) Λεοπάρδαλη(αφρική) αράχνη(Αμερικη)
Φίδι(αμαζόνιος) Λευκό λιοντάρι(Αμερική) καμηλοπάρδαλη (Αμερική) Μηρμηγκοφάγος(Αμερική) Τουκάν (Αμερική) τίγρης(Ασία)

7 Χλωρίδα ζούγκλας Περισσότερα από τα δύο τρίτα των φυτικών ειδών στον κόσμο βρίσκονται στα τροπικά δάση (στα τροπικά δάση ζουν τα (!) από τα γνωστά είδη φυτών του κόσμου). Τα φυτά παρέχουν καταφύγιο και τροφή για τα ζώα του τροπικού δάσους. Ο ανταγωνισμός στο επίπεδο του εδάφους για το φως και τα τρόφιμα έχει οδηγήσει σε εξέλιξη των φυτών που ζουν στα κλαδιά των άλλων φυτών, ή ακόμα "πνίγουν" μεγάλα δέντρα στην πάλη για την επιβίωση. Τα εναέρια φυτά συγκεντρώνουν συχνά τροφή από τον αέρα χρησιμοποιώντας τις λεγόμενες «ρίζες του αέρα». Η υγρασία του τροπικού δάσους ενθαρρύνει τέτοιες προσαρμογές που θα ήταν αδύνατο σε πιο εύκρατα δάση με τις πολύ ξηρότερες συνθήκες τους.

8 Ορχιδέα μελισόχορτο Rafflesia Σαρκοφάγο φυτο

9 Φάρμακα ζούγκλα Τα τροπικά δάση ονομάζονται επίσης «το μεγαλύτερο φαρμακείο στον κόσμο», λόγω του μεγάλου ποσού των φυσικών φαρμάκων που ανακαλύφθηκε στα τροπικά δάση που προέρχονται από φυτά. Για παράδειγμα, τροπικά δάση περιλαμβάνουν τα βασικά συστατικά των ορμονικών μεθόδων αντισύλληψης, τη κοκαΐνη, διεγερτικά, και ηρεμιστικά φάρμακα. Το Κουραρίου (ένα παραλυτικό φάρμακο) και η κινίνη (μια θεραπεία της ελονοσίας) βρίσκονται επίσης εκεί.

10


Κατέβασμα ppt "ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΟΥΧΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google