Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation

3 Ξέρετε πόσο ποιο πλούσιος ήταν ο κόσμος που πήρε Ξέρετε πόσο ποιο πλούσιος ήταν ο κόσμος που κληρονομήσαμε σε σχέση με αυτών που θα παραδώσουμε εμείς στην επόμενη γενιά ; Είναι όντος θέμα χρόνου που όλο & περισσότερα ζώα εξαφανίζονται ή έχουμε & εμείς κάποια σχέση με αυτό ; Μήπως θα έπρεπε να μας προβλημάτιζε λίγο η σχέση μας με τη φύση & να μην τη βλέπουμε μόνο ως τόπο αναψυχής ; Όπου κι αν κοιτάξουμε στον πλανήτη μας, επικρατεί χάος και η εύθραυστη ισορροπία της ζωής κινδυνεύει ! Φταίει ο άνθρωπος ή η κατάσταση αυτή είναι φυσιολογική ; Η καταστροφή των τροπικών δασών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η εξαφάνιση των ειδών, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι μεγάλες ξηρασίες. Άραγε o πλανήτης μας βρίσκεται πράγματι σε κατάσταση κρίσης, γιατί συμβαίνει αυτό ;

4 Η ζωή στον πλανήτη μας Στον πλανήτη υπάρχει ζωή εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά ποτέ πριν από σήμερα δεν είχε μεγαλύτερη ποικιλία ειδών. Η εξαφάνιση των διαφόρων ειδών είναι μια φυσική διαδικασία. Ωστόσο, σήμερα κάποια είδη εξαφανίζονται με ρυθμό 100 ή 1000 φορές μεγαλύτερο από ότι στο παρελθών. Η δραματική αύξηση του πληθυσμού δείχνει να είναι κακός οιωνός για το μέλλον του πλανήτη !

5 Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των ζωικών αλλά & φυτικών ειδών του πλανήτη μας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν κυρίως λόγο του ανθρώπων. Λέγετε ότι η μαζική εξαφάνιση ειδών που απειλεί σήμερα των πλανήτη θα γίνει 100 φορές γρηγορότερα από ότι στο παρελθών Τι είναι απειλούμενο είδος Τα απειλούμενα είδη Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των ζωικών αλλά & φυτικών ειδών του πλανήτη μας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν κυρίως λόγο του ανθρώπων. Λέγετε ότι η μαζική εξαφάνιση ειδών που απειλεί σήμερα των πλανήτη θα γίνει 100 φορές γρηγορότερα από ότι στο παρελθών Τι είναι απειλούμενο είδος Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των ζωικών αλλά & φυτικών ειδών του πλανήτη μας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν κυρίως λόγο του ανθρώπων. Λέγετε ότι η μαζική εξαφάνιση ειδών που απειλεί σήμερα των πλανήτη θα γίνει 100 φορές γρηγορότερα από ότι στο παρελθών

6  Αλκή ( Ασία ) Ξεχωρίζει χάρη στα τεράστια κέρατά της και τη μεγάλη της μουσούδας. Είναι αρκετά μεγάλο ζώο, μ π ορεί να φτάσει τα 2 μέτρα ύψος. Η κοινή άλκη ζει στη βόρεια Ρωσία.  Κόκκινο Ελάφι ( Ευρώ π η – Ελλάδα ) Κά π οτε ζούσε σε ολόκληρη σχεδόν την η π ειρωτική Ελλάδα. Μέσα σε λίγες δεκαετίες οι π ληθυσμοί του συρρικνώθηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε το είδος βρέθηκε στην κατηγορία των « Κινδυνεύοντων » ζώων της χώρας ( Το Κόκκινο Βιβλίο των Α π ειλούμενων Σ π ονδυλόζωων της Ελλάδας, 1992).  Αγριόγιδο ( Ευρώ π η – Ελλάδα ) Σήμερα στην Ελλάδα υ π άρχουν δεκα π έντε μικροί π ληθυσμοί, διάσ π αρτοι στη Β. και Ν. Πίνδο, στον Όλυμ π ο, στη Ρούμελη, στη Ροδό π η και σε ορισμένα ακόμα βουνά των συνόρων.

7 Και μερικά αστεία


Κατέβασμα ppt "Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google