Ηλεκτρολυτική Επεξεργασία Λυμάτων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γαλβανικά στοιχεία.
Advertisements

Επιχειρησιακό Εργαλείο Ελέγχου σε Πραγματικό Χρόνο των υπερχειλίσεων παντορροϊκού συστήματος αποχέτευσης σε παράκτιες πόλεις Real Time Operational Control.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
Γενικές Αρχές Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ)
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.
Μαρίνα Ν. Δεσποτίδου Χημικός, Μ. Sc. Υποψήφιος Διδάκτορας Ε. Μ. Π
Μορφές ενέργειας.
Υπ.Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης
Eπεξεργασία αστικών υγρών αποβλήτων
Βιολογικός Καθαρισμός
των διαλυμάτων των οξέων
Επεξεργασίες ΝΕΡΟΥ Εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΑΒΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Σχολικό έτος
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ - ΑΝΑΓΩΓΗΣ
Αθανάσιος Πανώρας Ανδρέας Ηλίας
ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΞΕΙΔΟΑΝΑΓΩΓΙΚΕΣ.
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΕ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc Υπεύθυνος Ανάπτυξης ZEOLOGIC AE
Θεσμικό Πλαίσιο Διαχείρισης Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων & Πετρελαϊκών Αποβλήτων – Καταλοίπων Βιομηχανικής Προέλευσης Χρήστος Μιχαλόπουλος Μηχανολόγος.
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΑΛΙΩΖΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΒΑΚΑΛΟΥ
ΕΠΑΓΟΜΕΝΗ ΠΟΛΩΣΗ Αν διακόψουμε απότομα την παροχή συνεχούς ρεύματος μέσα στη γη παρατηρούμε σε κάποιες περιπτώσεις ότι το δυναμικό VΜΝ δε μηδενίζεται αμέσως.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Βιολογικός Καθαρισμός
ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ Ι ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Βιολογικός Καθαρισμός
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Επεξεργασία και απολύμανση πόσιμου νερού
3.2 ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Μονάδες Αφαλάτωσης.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Που θα ασχολείται αποκλειστικά και υπεύθυνα με την προστασία και την διαχείριση.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
Στόχοι να υπολογίζετε την τιμή του pH διαλυμάτων ισχυρών οξέων και βάσεων να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς στις περιπτώσεις αραίωσης, συμπύκνωσης.
Φωτοβολταϊκό σύστημα Αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ φωτοβολταϊκών στοιχείων , μαζί με τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΦΑΣΕΙΣ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
2.2 Κορεσμένες μονοσθενείς αλκοόλες – Αιθανόλη
Εξευγενισμός φυτικών λαδιών
ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Εφαρμογές της βιομάζας για θέρμανση θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων Μάθημα: Έλεγχος Περιβάλλοντος Αγροτικών Εγκαταστάσεων.
ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΦ.3.Z: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ-ΑΝΑΓΩΓΗΣ (α) ΟΞΕΙΔΩΣΗ οργανικής ένωσης έχουμε όταν: α) Αυξάνεται ο Α.Ο. του άνθρακα β) Μειώνεται η ηλεκτρονιακή.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
Μεταπτυχιακές προοπτικές φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης Ημερίδα, 6/6/2013 ΤΕΙ Κρήτης Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Κρήτης.
1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ της πόλης των ΓΡΕΒΕΝΩΝ της πόλης των ΓΡΕΒΕΝΩΝ.
Μάθημα 2 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί Φορτίων.
ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Στρατηγικού χαρακτήρα)
dinoval® bloc liq Υγρό αποφρακτικό αποχετεύσεων
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ
Μέθοδοι Επεξεργασίας Απορριμμάτων
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Δρ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ,
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΤΑΠΗΤΟΚΑθΑΡΙΣΤΗΡΙΟΥ
Ισχυρό αλκαλικό καθαριστικό
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΣΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΕΜ:
«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»
“ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΣ” project Διαχειριζόμαστε με καινοτόμους πρακτικές 5 ρεύματα Ανακυκλώσιμων προϊόντων Μαζί μας οι Ενεργοί Πολίτες Διαχειρίζονται -Αξιοποιούν.
1. Εισαγωγικές έννοιες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΙΙ 1. Εισαγωγικές.
  Διαχείριση Αστικών Υγρών Αποβλήτων – Θεσμικό Πλαίσιο & Διοικητική Πρακτική Dr. –Ing. Β. Μπίλη Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ειδική Γραμματεία.
Γαλβανικά στοιχεία.
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηλεκτρολυτική Επεξεργασία Λυμάτων Ηλεκτρολυτική Επεξεργασία Λυμάτων Μία καινοτόμος τεχνολογία της WATERSAFE Α.Ε. με 7 διεθνή και ευρωπαϊκά διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Η ΗΕΛ εν συντομία Η ΗΕΛ είναι μία φυσικοχημική μέθοδος επεξεργασίας λυμάτων Η ΗΕΛ δεν είναι βιολογική επεξεργασία Η ΗΕΛ κάνει πλήρη απόσμηση με πρώτη ύλη θαλασσινό νερό (ή άλμη) Η ΗΕΛ παράγει αποστειρωμένο υγρό εκροής Η ΗΕΛ μπορεί να κάνει ολική διαχείριση των λυμάτων Η ΗΕΛ δεν παράγει λυματολάσπη Η ΗΕΛ μπορεί να παράγει υδρογόνο Η ΗΕΛ μπορεί να παράγει compost Η ΗΕΛ μπορεί να παράγει ηλεκτρικό από βιοαέριο Η ΗΕΛ μπορεί να ρευματοδοτηθεί από φωτοβολταϊκά

Κύρια Προτερήματα

Απόσμηση Η Ηλεκτρόλυση θαλασσινού νερού με τα καινοτόμα ηλεκτρόδια της WATERSAFE AE παράγει ισχυρά φυσικά οξειδωτικά τα οποία οξειδώνουν τις εύκολα βιοδιασπώμενες ενώσεις που υπάρχουν στα λύματα, οι οποίες είναι και υπεύθυνες για τη δημιουργία των οσμών. Η απόσμηση είναι άμεση κατά την έγχυση των οξειδωτικών στο κεντρικό φρεάτιο του δικτύου αποχέτευσης.

Απολίπανση / Διάυγαση Η ΗΕΛ χρησιμοποιεί σύστημα DAFF για την απομάκρυνση των λιπών και των στερεών από τα λύματα. Τα απομακρυσμένα στερεά (φερτά) καθώς και τα απομακρυσμένα λίπη (φερτά) μπορούν να εισαχθούν σε διάταξη αναερόβιας χώνευσης, όπου κατά την παραγωγή compost παράγεται βιοαερίο, το οποίο αποδίδει ηλεκτρική ενέργεια.

Χημική Οξείδωση Η ΗΕΛ χρησιμοποιεί χημική οξείδωση του οργανικού φορτίου των λυμάτων, αντί της βιολογικής οξείδωσης που συμβαίνει στους βιολογικούς καθαρισμούς. Η οξείδωση επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ρεύματος μεγάλης έντασης στα καινοτόμα ηλεκτρόδια. Μέσω της βίαιης αυτής ηλεκτρόλυσης επιτυγχάνεται η αποστείρωση της εκροής.

Εξουδετέρωση Πριν την τελική φίλτρανση και την τελική διάθεση του αποστειρωμένου πλέον υγρού εκροής, πραγματοποιείται η εξουδετέρωση της δράσης των οξειδωτικών που έχουν απομείνει στο υγρό εκροής (με οξειδοαναγωγή). Η Εξουδετέρωση επιτυγχάνεται με έγχυση διαλύματος Na2SO3 και ελέγχεται με μετρητή REDOX

Ανακύκλωση Νερού Το αποστειρωμένο, διαυγές και άοσμο υγρό εκροής, ελεύθερο από μικρορύπους είναι κατάλληλο για κάθε είδους επανάχρηση, όπως: Απ’ ευθείας άρδευση Πλύση δρόμων/πεζοδρομίων Πότισμα κοινοτικού πρασίνου Χρήση σε καζανάκια (hotels) Πυρόσβεση

Πίνακας Ποιότητας Εκροής Χαρακτηριστικό Μέγεθος BOD5 <5 mg/lt COD <125 mg/lt T.P. reduction >75% T.N. reduction TSS <35 mg/lt Μικρορύποι, οιστρογόνα, φαρμακευτικά, ορμόνες, ενδοκρινικοί διαταράκτες Μη ανιχνεύσιμα Total colliforms