Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Advertisements

Ισορροπημένη διατροφή
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Η ΑΓΕΛΑΔΑ Μαρία Θεμιστοκλέους.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Γαλλική Γαστρονομία.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΜΠΟΥΦΕ.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΨΥΞΗ.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
(ΤΑΠΕΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,ΧΑΡΤΙ) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
4ο μαθημα στο τραπεζι την ωρα του φαγητου
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α’3 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Γαλακτοκομικά προϊόντα
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
Μέθοδος Παρασκευής Κασεριού και η Θέση του στην Εγχώρια Αγορά Τυριών ΓΕΡΟΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αριθμός Μητρώου: Δ15198 Πρακτική Άσκηση: Μάρτιος-Απρίλιος 2012.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Calcium ΑΣΒΕΣΤΙΟ Ca.
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
...ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Σάντουιτς.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Διαρρύθμιση στο μπουφέ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Ενότητα 4.2 { Στοματική υγεία }.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΡΟΦΩΝ- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης Μάθημα 10 Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης 21/9/2018 1:58 πμ

ΤΥΡΙΑ-CHEESES ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Επεξηγεί τη θέση των τυριών στο μενού. Διακρίνει και ταξινομεί τα τυριά σε κατηγορίες σύμφωνα τον τρόπο παρασκευής, την υφή και το χρόνο ωρίμανσης. Περιγράφει τα κυριότερα χαρακτηριστικά των τυριών. Ονομάζει τα κυριότερα εγχώρια και ξένα τυριά από κάθε κατηγορία. Περιγράφει τις μεθόδους παράθεσης των τυριών στο εστιατόριο. Αναφέρει τα συνοδευτικά των τυριών. 21/9/2018 1:58 πμ

ΤΥΡΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ: είναι γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται από αγελαδινό ή πρόβειο γάλα και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες. 21/9/2018 1:58 πμ

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΤΥΡΙΩΝ Κατά τη διάρκεια του προγεύματος. Κατά τη διάρκεια του γεύματος συνοδεύοντας διάφορες παρασκευές(μακαρόνια σπαγγέτι μακαρόνια παστίτσιο κλπ.) είτε από μόνα τους (χαλούμι στη σχάρα). Σερβίρονται συνοδεύοντας διάφορα σάντουιτς. Μαζί με τα απογευματινά τσάγια. Σερβίρονται στα κοκτέιλ parties. Μετά το τέλος του δείπνου για να υποβοηθήσουν στη χώνευση. Κατά τη διάρκεια γευστολόγησης διαφόρων κρασιών. Επιδόρπια γλυκίσματα(ανακατωμένα στις διάφορες παρασκευές). 21/9/2018 1:58 πμ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Σκληρά Ημίσκληρα Κρεμώδη Μπλε 21/9/2018 1:58 πμ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Σκληρά: κυριότερο χαρακτηριστικό των τυριών αυτών είναι ότι το εξωτερικό μέρος που τα περιβάλλει είναι σκληρό και είναι περισσότερο αφυδατωμένα δηλαδή περιέχουν πιο λίγη υγρασία. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΚΛΗΡΩΝ ΤΥΡΙΩΝ α] Αναρή ξερή, Κύπρος, από αγελαδινό γάλα β] Ρarmesana , Ιταλία από αγελαδινό γ] Κεφαλοτύρι, Ελλάδα, από αγελαδινο δ] Κασκαβάλι, Κύπρος & Ελλάδα, από αγελαδινό 21/9/2018 1:58 πμ

Ημίσκληρα: κυριότερο χαρακτηριστικό των τυριών αυτών είναι ότι το εξωτερικό μέρος τους είναι μαλακό και είναι λιγότερο αφυδατωμένα α] Χαλούμι, Κύπρος, από αγελαδινο ή/και πρόβατισιο β] Cheddar, Αγγλία από αγελαδινο γ] Gruyere, Ελβετία, από αγελαδινό δ] Edam, Ολλανδία από αγελάδινο 21/9/2018 1:58 πμ

Μαλακά ή Κρεμώδη: κυριότερο χαρακτηριστικό των τυριών αυτών είναι ότι είναι μαλακά και αλείφονται πάνω στο ψωμί. α] Αναρή μαλακή, Κύπρος- πρόβειο αγελαδινό β] Mozzarella , Ιταλία-αγελάδα γ] Cream cheese, Αμερική-αγελάδα δ] Brie, Γαλλία-αγελάδα ε] Κασέρι, Ελλάδα- πρόβειο η κατσικίσιο 21/9/2018 1:58 πμ

κυριότερο χαρακτηριστικό των τυριών αυτών είναι η μούχλα Μπλε: κυριότερο χαρακτηριστικό των τυριών αυτών είναι η μούχλα α] Roquefort, Γαλλία, αγελάδινο b] Danish blue , Δανία, αγελάδινο γ] Blue stilton, Αγγλία, αγελάδινο Δ) Κοργκονζολα, Ιταλια, αγελαδινο 21/9/2018 1:58 πμ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Τα τυριά σερβίρονται: σε θερμοκρασία δωματίου γιατί έτσι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα τη μυρωδιά και τη γεύση τους.   Από ειδικό δίσκο τυριών (cheese board) Gueridon service από τρολλευ) στο τέλος του δείπνου. Σε πιάτο από μόνα τους( plate service), Από το μπουφέ. 21/9/2018 1:58 πμ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ Όταν σερβίρεται ως επιδόρπιο πρέπει να είναι κομμένο σε χονδρές μακρουλές φέτες για να είναι πιο γευσάτες. Πριν να σερβιριστεί πρέπει να παραμείνει έξω από το ψυγείο για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου 18-20º Κελσίου. Για το κόψιμο του κάθε τυριού χρειάζεται και διαφορετικό μαχαιράκι για να μην αναμειγνύονται οι διαφορετικές γεύσεις. Συνοδεύεται κυρίως από κόκκινο κρασί. 21/9/2018 1:58 πμ

ΠΩΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ Αλμυρά μπισκότα (κρακερς). Φρούτα (σταφύλι, μήλο, σύκα, καρπούζι). Λαχανικά (τομάτα, αγγούρι, σέλινο). Ψωμιά και παξιμάδια. Κρασί κόκκινο. 21/9/2018 1:58 πμ

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΥΡΙΩΝ Αποθηκεύονται σε κρύο μέρος μακριά από φως με καλά αεριζόμενες συνθήκες όπως ψυγείο ελαφριάς ψύξης με θερμοκρασία 5-7 βαθμούς Κελσίου. Αποθηκεύονται τυλιγμένα σε λεπτή διαφανή πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να κρατούν τη φρεσκάδα και το άρωμα τους. Αποθηκεύονται μακριά από φαγητά και χώρους με έντονη μυρωδιά. 21/9/2018 1:58 πμ

Ανακεφαλαίωση Στοχων: Επεξηγεί τη θέση των τυριών στο μενού. Διακρίνει και ταξινομεί τα τυριά σε κατηγορίες σύμφωνα τον τρόπο παρασκευής, την υφή και το χρόνο ωρίμανσης. Περιγράφει τα κυριότερα χαρακτηριστικά των τυριών. Ονομάζει τα κυριότερα εγχώρια και ξένα τυριά από κάθε κατηγορία. Περιγράφει τις μεθόδους παράθεσης των τυριών στο εστιατόριο. Αναφέρει τα συνοδευτικά των τυριών. 21/9/2018 1:58 πμ

Εργασία στην τάξη: Σελιδα 24, Σωστό / Λάθος 21/9/2018 1:58 πμ

Εργασία στο σπίτι: Σελιδα 24, ερωτησεις 2 21/9/2018 1:58 πμ