Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Advertisements

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
Βιολογικές καλλιέργειες
ΣΠΟΡΟΣ “Κλειδί στην πρόκληση για αύξηση της παραγωγής τροφίμων”
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Του Μιχάλη Παπαηλιάκη Γεωπόνου στη Διεύθυνση Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης Διδάσκοντος καθηγητή του Εργαστηρίου Γεωργικής Φαρμακολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Διακρατική.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
.  Η ελαιοκομία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής μας, αφού αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους. Στην περιοχή μας.
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
Βιολογικά προϊόντα..
Διαχείριση Φυσικών Πόρων – Α’ & Β’ Λυκείου
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Ενιαίου Λυκείου Εμπεσού Οι μεταλλάξεις στα τρόφιμα και τις ιατρικές εφαρμογές Προβληματισμοί και προοπτικές Εμπεσός
Μεσογειακή Οικονομία Καλλιέργειες και κτηνοτροφία –
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ; 50: ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ 500, ,000.
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Οικονομικές Συνέπειες των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η Φάρμα μας.
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
Συντηρηση – Προστασια εδαφικων πορων
Ρύπανση του νερού.
Project:”Διατροφή και υγεία”
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4
ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ Το άζωτο (Ν) είναι ένα σημαντικό χημικό στοιχείο για τη ζωή, καθώς είναι συστατικό πολλών βιομορίων όπως: Των νουκλεïκών οξέων και των.
ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΣΗ.
H γεωργία και η δασοκομία στην Ευρώπη
Βιολογική Γεωργία Μ. Σταυρινίδης Επίκουρος Καθηγητής
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
Γεωργικές Εφαρμογές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Αγροτικής Οικονομίας» Γεωπονική Σχολή Α.Π.Θ.
ΘΕΜΑ: “Τεχνολογία και αγροτική κτηνοτροφική παραγωγή
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. Προστατεύοντας την ύπαιθρο Η προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος εκφράζεται μέσα από προγράμματα που σχετίζονται με τη διαφύλαξη.
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
Τεχνολογία Μικροβιακών Προϊόντων Θεματικές περιοχές Κύρια μικροβιακά προϊόντα Συστήματα καλλιέργειας μικροοργανισμών Κρίσιμες παράμετροι λειτουργίας βιοαντιδραστήρων.
Σόνια Αρχοντάκη, Νάντια Βασιλικού, Θεοδώρα Τσουτσουλιανούδη
«Ρύπανση και Ποιότητα Υπόγειων Νερών»
 Κύριοι στόχοι της είναι να εξασφαλίσει δίκαιο βιοτικό επίπεδο στους γεωργούς και ασφαλή τρόφιμα που παρέχονται σε σταθερή βάση και σε προσιτές τιμές.
Επιμέλεια: Ιωάννης Λάζος ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2012.
Πληροφόρηση, υποστήριξη και συμβουλευτική για την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των.
Όνομα : Κατερίνα Φαρακλιώτη, Μαρία Τριανταφύλλου, Στέλλα Μπουγιούκου, Ερίσα Τσέλο, Ειρήνη Τσαπουρνιώτη Τμήμα : Γ ’3 Σχολικό έτος : Μάθημα : Π.
Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 834/07 ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Μποτονάκης Γεώργιος Ελεγκτής ΔΗΩ.
X TÜV AUSTRIA GROUP Qatar Rail certification September 2014 Η Πιστοποίηση αξία προστιθέμενη Κων/νος Μαυρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης.
Η εταιρεία AgioFarms P.C. ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την παραγωγή κηπευτικών πολύ υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Ντίνος Μπλιάτσιος ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. 7/11/2013.
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Μια εργασία των : Βασιλείου ΔημήτρηΔημητρούλη ΖήνωναΤσάνη ΒασίληΜιχαήλ Παναγιώτη.
Βιολογία Γ ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Ροή ενέργειας Ήλιος ( πηγή ενέργειας )  Παραγωγοί  Καταναλωτές  Αποικοδομητές Ροή ύλης Περιορισμένη ύλη Πρέπει.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Β. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στην Αγροτική Παραγωγή
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ TA ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΥΒΡΙΔΙΑ.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ( )
Ρύπανση του εδάφους.
Νέα νομοθεσία για Σπόρους & Τοπικές Ποικιλίες: Υπέρ της βιοποικιλότητας και των αγροτών ή για τις εταιρείες;
Γεωργία και Κλιματική Αλλαγή ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΧΑΝΙΑ Το Ινστιτούτο Ελιάς , Υποτροπικών φυτών και Αμπέλου σε συνεργασία.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη..
Εισηγητής : Καρανάσιος Νικόλαος
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
Κομποστοποίηση και αναγκαιότητα της χρήσης κόμποστ στη γεωργική παραγωγή της Κύπρου Ερικ Σουκιούρογλου, 4/12/2017.
Κεφάλαιο 1 Οι γεωργικές επιχειρήσεις σήμερα. Τι είναι η επιχείρηση; Η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια ενός ή περισσότερων ατόμων να παράγουν και.
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Γιάννης Παπαγεωργίου Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διεύθυνση Αγροκτήματος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Παρασκευή Πυρπιρή Γ2 Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Διαμάντης Σχολ. Έτος: 2017-18

ΟΡΙΣΜΟΣ Βιολογική γεωργία ή οικολογική γεωργία η οργανική γεωργία είναι ένα καινοτόμο σύστημα αγροτικής παραγωγής που αφορά ευαισθητοποιημένους καταναλωτές που επιθυμούν ασφαλή τρόφιμα, απαλλαγμένα από χημικά κατάλοιπα. Το σύστημα διαχείρισης παραγωγής λοιπόν, αποφεύγει τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων ή τροποποιημένων οργανισμών, ελαχιστοποιεί τη ρύπανση του αέρα, του εδάφους και του νερού. Ως αποτέλεσμα έχουμε τη βελτιστοποίηση της υγείας και της παραγωγικότητας των αλληλοεξαρτώμενων κοινοτήτων των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Βασικές αρχές και στόχοι της βιολογικής γεωργίας είναι οι εξής: Η παραγωγή τροφίμων υψηλής θρεπτικής αξίας και σε επαρκή ποσότητα Η ζωτική και εποικοδομητική αλληλεπίδραση όλων των φυσικών συστημάτων του κύκλου και η διατήρηση της γενετικής ποικιλομορφίας τους Η ενθάρρυνση και η αύξηση των γεωργικών κύκλων στα γεωργικά συστήματα (μικροοργανισμοί, χλωρίδα και πανίδα) Η διατήρηση και η αύξηση της γονιμότητας του εδάφους Η χρήση ανανεώσιμων πηγών στα γεωργικά συστήματα Ο περιορισμός όλων των μορφών ρύπανσης που προέρχονται από τη γεωργική πρακτική Η εξασφάλιση ενός επαρκούς εισοδήματος και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας στους παραγωγούς.

Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η Βιολογική γεωργία στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80. Οι πρώτοι βιολογικοί καλλιεργητές δοκίμασαν τις διάφορες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας (π.χ. Φουκουόκα). Η Βιολογική γεωργία πήρε εμπορικό χαρακτήρα το 1982 όταν μια ολλανδική εταιρεία ενδιαφέρθηκε για καλλιέργεια βιολογικής σταφίδας. Με τη συνεργασία του ολλανδικού οργανισμού Skal ξεκίνησε η μετατροπή μερικών αγροκτημάτων σε βιολογικά στο Αιγαίο. Το 1986 με πιστοποίηση από το εξωτερικό, ξεκίνησε η παραγωγή βιολογικού λαδιού και ελιάς στη Μάνη.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Ελιά, 18,4% Δημητριακά, 11,4% Σανοδοτικά φυτά, 9,6% Άλλες αροτραίες καλλιέργειες, 2,6% Βιομηχανικά φυτά, 2% Καρποί για παραγωγή ζωοτροφών, 1,85% Αμπέλι, 1,6% Οπωροφόρα, 0,9% Ελαιούχοι καρποί, 0,9% Κηπευτική γη, 0,8% Εσπεριδοειδή, 0,6% Βότανα, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, 0,6% Βαμβάκι, 0,5% Όσπρια, 0,3% Αγρανάπαυση, 0,9%

ΠΗΓΕΣ http://dspace.aua.gr/xmlui/bitstream/handle/10329/5 953/Aggelopoulou_F.pdf?sequence=4