Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κομποστοποίηση και αναγκαιότητα της χρήσης κόμποστ στη γεωργική παραγωγή της Κύπρου Ερικ Σουκιούρογλου, 4/12/2017.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κομποστοποίηση και αναγκαιότητα της χρήσης κόμποστ στη γεωργική παραγωγή της Κύπρου Ερικ Σουκιούρογλου, 4/12/2017."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κομποστοποίηση και αναγκαιότητα της χρήσης κόμποστ στη γεωργική παραγωγή της Κύπρου
Ερικ Σουκιούρογλου, 4/12/2017

2 ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, 2015
(ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (τόνοι/έτος) ΠΟΣΟΣΤΟ (%) Γυαλί 12.444 2 Χαρτόνι 59.109 9,5 Χαρτί 18,5 Μέταλλα 24.888 4 Πλαστικό 99.552 16 Κηπευτικά 55.998 9 Βιοαποδομήσιμα Οργανικά 23 Υ-Δ-Ξ-Λ (καύσιμα) Αδρανή (μη καύσιμα) ΣΥΝΟΛΟ 100 Υ-Δ-Ξ-Λ: Ύφασμα, Δέρμα, Ξύλο, Λάστιχο

3 ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ 30. 000ΜΤ κόμποστ από κλαδέμματα μόνο και για 80
ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΜΤ κόμποστ από κλαδέμματα μόνο και για ΜΤ σε συνδυασμό με ζωική κοπριά

4 ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, Ή ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ?

5 Η ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤ!
Τα εδάφη της Κύπρου είναι φτωχά σε οργανική ύλη, μόλις 1% vs 5-6% στις χώρες του βορρά. Υποβαθμισμένα εδάφη σημαίνει ότι μέρος των λιπασμάτων που βάζουμε δεν το παίρνουν τα φυτά. ΚΑΙ μολύνουν τα υπόγεια ύδατα! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ! Μελέτη του Υπ.Γεωργίας του 2008 μας καλεί για Εθνικό Σχέδιο Δράσης Για Την Καταπολέμηση της Απερήμωσης. Τι έγινε αλήθεια?

6 ΓΙΑΤΙ ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ;
Έτοιμοι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί Υπόστρωμα περαιτέρω ανάπτυξης μικροοργανισμών Βελτιώνει την δομή του εδάφους. Αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης υγρασίας Συμβάλει σημαντικά στην γονιμότητα των εδαφών Εμπλουτισμός εδαφών –θρεπτικά στοιχεία, οργανική ουσία ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΡΙΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

7 Μελέτη ΤΕΠΑΚ 2014, επίδραση Κόμποστ
Εκτίμηση της ικανότητας του κόμποστ να βελτιώσει την ανάπτυξη φυτών ντομάτας Αξιολόγηση της κατασταλτικής επίδρασης του κόμποστ εναντίων του Fuzarium oxysporum f.sp. lycopersici και Verticillium dahiliae σε φυτά ντομάτας Διερεύνηση του ρόλου των μικροοργανισμών της ριζόσφαιρας

8 Εφαρμογή κόμποστ στην Ξυλοφάγου!

9 Φάρμα Πατατοπαραγωγού στην Ολλανδία: κόμποστ προς €9/ΜΤ στην πόρτα του
Φάρμα Πατατοπαραγωγού στην Ολλανδία: κόμποστ προς €9/ΜΤ στην πόρτα του! Ουσιαστικά ΔΩΡΕΑΝ!

10 ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΤΟΝ ΟΛΛΑΝΔΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ;
Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ → ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ → ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ! Όχι μόνο είναι φθηνό, αλλά οι Ολλανδοί πατατοπαραγωγοί είναι ουσιαστικά υπόχρεοι να το εφαρμόσουν. Την γεωργική γη οι αρχές την βλέπουν ως εθνικό κεφάλαιο!

11 ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ;
ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΟΣΤ

12 ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2011 Οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους. Πρόστιμα σε όποιο Δήμο παρανομεί. Τέρμα στην σημερινή ασυδοσία! Να αφαιρούνται οι άδειες διαχείρισης αποβλήτων από εταιρείες που συστηματικά δεν τηρούν τους όρους της άδειας τους. Εθνική καμπάνια διαφώτισης του δημότη: Η διαχείριση των αποβλήτων κοστίζει και πρέπει να πληρώνεται από τον ίδιο. Η εφαρμογή του Pay as you throw στα κλαδέματα είναι εύκολη!

13 ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ :
Ενεργή προώθηση του κόμποστ στη Γεωργία, ακόμα και με επιδότηση! Δεν φθάνει να παραχθεί, πρέπει και να διατεθεί!


Κατέβασμα ppt "Κομποστοποίηση και αναγκαιότητα της χρήσης κόμποστ στη γεωργική παραγωγή της Κύπρου Ερικ Σουκιούρογλου, 4/12/2017."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google