Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιάννης Παπαγεωργίου Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διεύθυνση Αγροκτήματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιάννης Παπαγεωργίου Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διεύθυνση Αγροκτήματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Γιάννης Παπαγεωργίου Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διεύθυνση Αγροκτήματος

3 Διεύθυνση Αγροκτήματος 2 Η διεύθυνση αγροκτήματος προγραμματίζει και πραγματοποιεί τη Συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού της και συντηρεί και βελτιώνει τις υποδομές της με το προσωπικό που έχει στελεχώσει τα δύο τμήματα της, α) Τμήμα εκμετάλλευσης προγραμματισμού και συντήρησης β) Τμήμα φυτικής παραγωγής, με την απαιτούμενη στήριξη και συντονισμό της Διεύθυνσης, δραστηριοποιούμενη κυρίως σε τρείς άξονες. 29 Οκτωβρίου 2019

4 3 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διεύθυνση Αγροκτήματος α) Παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή και υποστηρίζει τη λειτουργία των εργαστήριων της Σχολής β) Καλλιεργεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στα πλαίσια των εργαστηρίων, β1) Της Δενδροκομίας (2.100 δένδρα περίπου) β2) Της αμπελουργίας (3.000 φυτά υπαίθρια και 200 φυτά σε υαλόφρακτο θερμοκήπιο) β3) Της ανθοκομίας (1.500 τμ υαλόφρακτο θερμοκήπιο και 1.000τμ πλαστικό θερμοκήπιο) β3.1 Βοτανικό πάρκο 5.000 τμ. Υπαίθριος χώρος και περιέχει το μεγαλύτερο μέρος των ενδημικών φυτών β4) Της λαχανοκομίας (1.000 τμ υαλόφρακτο θερμοκήπιο και δύο πλαστικά από 500 τμ το κάθε ένα) β5) Του πολλαπλασιαστικού υλικού (1.000 τμ υαλόφρακτο θερμοκήπιο) β5.1 Συλλογή και διατήρηση τοπικών ποικιλιών αμπέλου απαλλαγμένων ιώσεων (νοτίου αιγαίου) {αίθρια καλλιέργεια τεσσάρων στρεμμάτων} Εξυπηρέτηση του σκοπού του Ιδρύματος (1/2)

5 29 Οκτωβρίου 2019 4 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διεύθυνση Αγροκτήματος Β6) Της διαχείρισης υγρών αποβλήτων (2 πλαστικά θερμοκήπια από 500 τμ κάθε ένα και 5.000 τμ αίθριους χώρους. Β7) Της εντομολογίας (1.000 τμ πλαστικό θερμοκήπιο) Β8) Της φυτοπαθολογίας (2 πλαστικά θερμοκήπια από 200 τμ κάθε ένα) Β9) Της Γενετικής Βελτίωσης (500 τμ υαλόφρακτο θερμοκήπιο και ένα πλαστικό 500 τμ Β10) Της Γεωργίας (20.000τμ περίπου αίθριους χώρους με διάφορες καλλιέργειες) Β11) Των Γεωργικών μηχανημάτων (5 μηχανήματα και 15-20 παρελκόμενα) Εξυπηρέτηση του σκοπού του Ιδρύματος (2/2)

6 29 Οκτωβρίου 2019 5 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διεύθυνση Αγροκτήματος Ανάπτυξη καλλιεργειών στην υπόλοιπη ιδιοκτησία του Ιδρύματος (100 στρέμματα περίπου) και παράλληλες δραστηριότητες διατήρησης αυτοφυούς βλάστησης κυρίως στα πρανή. α) Διάθεση προϊόντων ίδιας παραγωγής και παραγωγής εργαστηρίων β) Μεταποίηση με σκοπό την υπεραξία των παραγόμενων προϊόντων (π.χ. οινοποίηση) γ) Ανακύκλωση δ) Κομποστοποίηση με σκοπό τον εμπλουτισμού του εδάφους με οργανική ουσία. ε) Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών κυρίως στις δομημένες επιφάνειες του Ιδρύματος. Σχεδιασμός εγκατάσταση και συντήρηση πράσινου των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Ιδρύματος στο Ηράκλειο.

7 6 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διεύθυνση Αγροκτήματος Η πραγματοποίηση όλων των εργασιών γίνεται με τα ενδεδειγμένα μηχανήματα και εργαλεία που έχει στη κατοχή του το ίδρυμα (Διεύθυνση αγροκτήματος). Όλες οι παρεμβάσεις και καλλιέργειες, γίνονται με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον και αναπτύσσονται τεχνικές επιστημονικά τεκμηριωμένες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το Διοικητικό προσωπικό του Αγροκτήματος έχει την επιστημονική αρτιότητα αφού ενημερώνεται συνεχώς και από την έρευνα που διεξάγεται στη Σχολή, παρακολουθεί σεμινάρια για να επικαιροποιεί τις γνώσεις του και έχει πλούσια εμπειρία (και διδακτική). Το προσωπικό μας υποστηρίζει την πραγματοποίηση πτυχιακών εργασιών που διεξάγονται με την απαιτούμενη επίβλεψη του διδάσκοντα και επιβλέπει φοιτητές μας που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο χώρο της Διεύθυνσης του Αγροκτήματος. *Στη φράση καλλιέργεια νοείται: η κατεργασία του εδάφους, η φύτευση, το κλάδεμα, οι ψεκασμοί, η λίπανση, η άρδευση, η συγκομιδή και η μεταφορά των προϊόντων.


Κατέβασμα ppt "Γιάννης Παπαγεωργίου Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διεύθυνση Αγροκτήματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google