Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Advertisements

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠO ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΝ.
ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ
Το κλίμα της Ευρώπης.
Κλιματικέσ ζωνεσ ΜΑΡΘΑ.
Λίγα λόγια για τη Αγγλία Πρωτεύουσα νόμισμα κλπ. Εικόνες Επομένη χωρά
Πεδιάδες, βοσκοτόπια, έρημοι του πλανήτη
Μεσογειακή Βλάστηση.
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες.
Λετονία.
Γνωρίζω την Γερμάνια.
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Γερμανία Επίσημη Ονομασία : Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Πρωτεύουσα : Βερολίνο. Πληθυσμός : (καταμέτρηση του 2011) Νόμισμα: ευρώ.
Μαθαίνοντας τη Γερμανία!!! Ειρήνη Μηλαίου Ελένη Μεταξά Ευαγγελία Μπρέζα.
Τσεχία. Γεωγραφία Συνορεύει με: ● Πολωνία ● Γερμανία ● Αυστρία ● Σλοβακία Χώρα κεντρικής Ευρώπης με έκταση τ.χλμ.
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
Το κλίμα της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Β΄Ενότητα Το φυσικό περιβάλλον. Κεφάλαιο 7: Η κατανομή των ηπείρων και των ωκεανών Γη – Ο «γαλάζιος» πλανήτης Οι θάλασσες καλύπτουν τα 7/10 της γήινης.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Γεωγραφικά Στοιχεία ● Έκταση: km² ● Πρωτεύουσα: Σόφια ● Πληθυσμός: ● Γλώσσες: Βουλγαρική, Τουρκική, Τσιγγάνικη και άλλες.
Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Θέμα: Πορτογαλία Του μαθητή: Γκριμπογιάννη Γιώργου Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα.
Νίκος Καφρίτσας,Γιάννης Κιούλος,Μάνος Κουκουλάκης,Γιώργος Κολοκοτρώνης ΜΟΝΑΚΟ.
5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
Οι δυο μεγαλύτεροι ποταμοί της Γης
Σουηδία: Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές χώρες και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ε.Ε.
Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος
ΒΙΕΤΝΑΜ.
Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου
Βουλγαρια.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
ΗΠΑ.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ…Suomi.
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΡΩΣΙΑ.
Ανακαλύπτοντας την Αργεντινή
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Μια εργασία του: Παντελή Μάρη Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Σλοβενία Δαναη νικου Β2.
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Εργασία Γ΄ τριμήνου Γεωγραφίας
7. Η κατανομη των ηπειρων και των ωκεανων
ΜΑΘΗΜΑ 14 Η Μεσόγειος θάλασσα
ΤΑΥΛΑΝΔΗ.
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΜΕΞΙΚΟ Mexico City.
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
Ευρώπη.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η Δημοκρατία της Αργεντινής, ή συνηθέστερα Αργεντινή, είναι μια ισπανόφωνη χώρα στο νότιο τμήμα της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των Άνδεων και του νότιου Ατλαντικού Ωκεανού. Είναι η δεύτερη σε μεγαλύτερη έκταση χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία. Συνορεύει με τις Ουρουγουάη, Βραζιλία, Παραγουάη,Βολιβία και Χιλή. Πήρε την ονομασία της από το «αργέντουμ» (άργυρος), ένα πολύτιμο μέταλλο το οποίο προμηθεύονταν οι πρώτες ευρωπαϊκές αποικίες στην περιοχή. Πρωτεύουσα της χώρας είναι το Μπουένος Άιρες, το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του Ατλαντικού Ωκεανού. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι οι Σάντα Φε και Ροσάριο στο κεντρικό τμήμα της χώρας, Τουκουμάν στο βόρειο και Ρίο Γκράντε στο νότιο.

Σημαία

γεια καλημερα ¡buenos días buenas noches πως σε λενε ¡Hola καλημερα ¡buenos días buenas noches καληνυχτα πως σε λενε ¿Cuál es su nombre amistad φιλια sí ναι no οχι

Ομοσπονδιακή Προεδρική Δημοκρατία Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη Μπουένος Άιρες Πληθυσμός  • Εκτίμηση 2015  • Απογραφή 2011  • Πυκνότητα 43.131.966[1] (31η) 40.117.096[2]  15,5 κατ./km2 (211η) Επίσημες γλώσσες Ισπανικά 43.131.966 (31η) 40.117.096[ 15,5 κατ./km2 (211η) Πολίτευμα Ομοσπονδιακή Προεδρική Δημοκρατία Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι Γκαμπριέλα Μιτσέτι Ανεξαρτησία - Κηρύχθηκε - Αναγνωρίστηκε Ισχύον Σύνταγμα από την Ισπανία 9 Ιουλίου 1816 1821 1η Μαΐου 1853  Έκταση  • Σύνολο  • % Νερό  • Σύνορα Ακτογραμμή 2.766.890 km2 (8η) 1,1% 9.861 km 4.989 km

Πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι

Κλίμα Επειδή η Αργεντινή εκτείνεται σε μεγάλο εύρος γεωγραφικών πλατώνπαρατηρείται στη χώρα ένα σύνολο κλιματικών τύπων. Κατά κανόνα, το κλίμα είναι κυρίως εύκρατο με διακυμάνσεις από υποτροπικό στο βορρά και υποπολικό στο νότο. Το βόρειο τμήμα της χώρας έχει χαρακτηριστικά ιδιαίτερα θερμά καλοκαίρια και ήπιους ξηρούς χειμώνες, με περιοδικές περιόδους ξηρασίας. Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο μέγεθος χαλαζιού παγκόσμια έχει καταγραφεί στην κεντροδυτική Αργεντινή. Οι νοτιότερες περιοχές έχουν θερμά καλοκαίρια και ψυχρούς χειμώνες με έντονες χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές ζώνες.

Το Αργεντίνικο ταγκό έχει τις ρίζες του στους δρόμους του Buenos Aires, στην Αργεντινή, απ' όπου πήρε και το όνομά του. Στα μέσα του 1800, οι αφρικανοί σκλάβοι της περιοχής συγκεντρώνονταν και εκφράζονταν μέσω του χορού (λέγεται ότι αρχικά ο χορός χορευόταν αποκλειστικά από άντρες) . Η έλλειψη θέσεων εργασίας υποχρέωσε τους χορευτές να βελτιώσουν την τεχνική και τις κινήσεις τους αναδεικνύοντας έτσι το Αργεντίνικο ταγκό σε μια εξελιγμένη μορφή χορού.

το dulce de leche «μαρμελάδα γάλακτος», Empanadas τηγανητές ή ψητές πίτες με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση, ανάλογα με την περιοχή.  Carbonada Φτιάχνεται από κρέας, πατάτες (γλυκές και λευκές), καλαμπόκι, καρότα, πιπεριές, μπέικον και στη συνέχεια ολοκληρώνεται με φρούτα, από αποξηραμένα βερίκοκα και σταφίδες 

Οι παραδοσιακές στολές

Αξιοθέατα

ΜΑΡΙΦΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ