Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το κλίμα της Ευρώπης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το κλίμα της Ευρώπης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το κλίμα της Ευρώπης

2 ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Το ευρωπαϊκό κλίμα χαρακτηρίζεται από τέσσερις τύπους: το ωκεάνειο κλίμα (περιοχές δυτικής Ευρώπης), το ηπειρωτικό κλίμα (περιοχές της ανατολικής Ευρώπης), το αρκτικό κλίμα (σε ένα μικρό μέρος της βόρειας Ευρώπης) και το μεσογειακό κλίμα στη νότια Ευρώπη.

3 ΤΟ ΩΚΕΑΝΕΙΟ ΚΛΙΜΑ Χαρακτηρίζεται από ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Τέτοιο κλίμα παρατηρείται κυρίως στη Δυτική Ευρώπη, όπου επηρεάζεται και από το ρεύμα του κόλπου του Μεξικού.

4 ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Τέτοιο κλίμα παρατηρείται στην ανατολική και σε μέρος της κεντρικής Ευρώπης.Χαρακτηρίζεται από ψυχρούς χειμώνες,και ζεστά αλλά με πολλές βροχές καλοκαίρια.

5 ΤΟ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν όλο το χρόνο.Σε αυτή τη ζώνη ανήκουν οι περιοχές του βόρειου πολικού κύκλου.

6 ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ Χαρακτηρίζεται από ήπιους και υγρούς χειμώνες και ζεστά και ξηρά καλοκαίρια. Εδώ ανήκει και η Ελλάδα, όπως και ολόκληρο το νότιο τμήμα της Ευρώπης.

7 ΕΠΙΣΗΣ... Θα μπορούσε ακόμη να αναφερθεί και το κλίμα της κεντρικής Ευρώπης ως μεταβατικό ανάμεσα και στους τέσσερις τύπους κλίματος που αναφέρθηκαν (περιοχές της Τσεχίας, Σλοβακίας και Ουγγαρίας).

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...


Κατέβασμα ppt "Το κλίμα της Ευρώπης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google