ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Advertisements

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
1. 2 Ο καιρός τρελάθηκε! Η υπερθέρμανση του πλανήτη, για την οποία συχνά γίνεται λόγος, σημαίνει ότι ο πλανήτης μας θερμαίνεται και η μέση θερμοκρασία.
Project α’ τετραμήνου Γελ.Θρακομακεδόνων.
Συντονιστής Καθηγητής:
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΖΕΤΑ ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΩΤΑ Β’4
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τομέας Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας, Α.Π.Θ.
ΣΕΙΣΜΟΙ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Βασίλειος Πάσχος ΠΕ19.
ΠΥΡΚΑΓΕΣ ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΩΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.
Πολύκαρπος Κυπριανού. Μερικά λόγια για τους καταστροφικούς τυφώνες: Οι τυφώνες είναι καταστροφικοί γιατί κατασπαράζουν ότι βρουν μπροστά τους. Ένας.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος
(Παλιά εποχή της πέτρας)
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Η καταστροφή των δασών Η καταστροφή των δασών αποτελεί ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους του.
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΤΑΫΛΑΝΔΗΣ
Ecodriving-Οικολογικά αυτοκίνητα
Το ανάγλυφο της γης.
Project 3 – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ
Μεγαλύτεροι σεισμοί – τσουνάμι των τελευταίων χρόνων ( )
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Μιχαηλίδου Αργυρώ Πολυνού Λίτσα Πολυνού Λιάνα
Από τον Γιάννο Παπαιωάννου
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
★ Πλανητικη Σκιαση Παρουσίαση απο τους μαθητές : ★ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΝΟ ★ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΡΣΙΤΗ.
ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΑΚΗ,ΓΙΟΝΕΛΑ ΛΙΤΣΟ,ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ,ΑΝΔΡΕΑΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΛΛΗΣ Α3 Σχολικό έτος
Μηχανισμοί του αρχαίου θεάτρου:
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας Στιγμιαία ταχύτητα 0 10m 20m 30m 40m 50m 60m Τρεις κύριοι,εφοδιασμένοι με χρονόμετρα, παρατηρούν την διέλευση ενός αυτοκινήτου.
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Project 3 – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα ● Θέμα :Υπερκύτταρες καταιγίδες-Σίφωνες ● Ομάδα 1: ● Λαζινός Ηλίας ● Μπουτσιουρής Παναγιώτης ● Συρόπουλος Νικόλαος.
Τροπικοί κυκλώνες. Χαρακτηριστικά Πολύ μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη έκταση από εξωτροπικούς κυκλώνες. Πολύ μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη έκταση από.
ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. Θεοδώρα Ηρακλέους Στ΄
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ.
MΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ MΕΤΡΗΣΕΙΣ. 1. Τι μετράμε-παρατηρούμε-εκτιμούμε 2. Γιατί μετράμε-παρατηρούμε-εκτιμούμε 3.Που μετράμε-παρατηρούμε-εκτιμούμε 4.Πότε μετράμε-παρατηρούμε-εκτιμούμε.
Τριπόταμος. Το ποτάμι Τριπόταμος σχηματίζεται από τρία ρέματα, που ενώνονται σε ένα, περίπου 500 μέτρα έξω και ΒΑ του ομώνυμου χωριού, κοντά στα τελευταία.
ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ1 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ.
ΣΕΙΣΜΟΙ Ακριβή Παπασταθοπούλου,Ακριβή Παναγιωτοπούλου,Ζωή Πατσούρα,Διονυσία Λουρίδα,Ιωάννα Λάττα Σχολικό έτος 2012 Α3.
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Άσκηση 9 ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ηλιακό Σύστημα.
ΧΑΛΑΖΙ Όλοι έχουμε δει αυτό το περίεργο φαινόμενο: το χαλάζι. Ακόμα και καλοκαιριάτικα! Είναι δυνατόν;! Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι και πως δημιουργείται.
Φυσική: Η Βαρύτητα Πατσαμάνη Αναστασία
Οικοσυστήματα Ελλάδας
Εργασία στην Ιστορία Έτος Πράππα Κωνσταντίνα Ροπόκη Στέλλα
Ηλιακό Σύστημα.
Καταστροφές.
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΠΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Το φαινόμενο ΔΙΑΣΤΟΛΗ.
14ο Δημοτικο Σχολείο Ιλιου
Χιροσιμα.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΡΟΥ
H AΡΚΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Αυτοπροστασία από το σεισμό..
Τι ονομάζουμε λιθόσφαιρα και λιθοσφαιρικές πλάκες;
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
Η Νέα Μηχανιώνα σήμερα.
1.8 Ατμοσφαιρική ρύπανση – Φαινόμενο θερμοκηπίου – Τρύπα όζοντος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΙΣΤΟΥ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ
Αέριες μάζες – Μέτωπα – Βαρομετρικά συστήματα
Οδηγική Συμπεριφορά των Ελλήνων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ

Ο ανεμοστρόβιλος είναι ο αέρας που περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα σ' ένα περίπου κατακόρυφο ή πλάγιο άξονα γύρω από μια μικρή περιοχή με πολύ χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση.

Οδηγίες για ανεμοστρόβιλους  ενέργειες πρίν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Ελέγξετε αναρτημένες πινακίδες. Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα. Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Αποφύγετε τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος .

Ανεμοστρόβιλος ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2003 Τον Ιούνιο του 2003 ένας από τους πιο ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που έχουν παρατηρηθεί στην Ελλάδα πέρασε από την περιοχή της Αμαλιάδας αφήνοντας πίσω μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες, καλλιέργειες και σπίτια.

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ 25/3/2009 Δύο νεκροί, ένας τραυματίας και εκτεταμένες υλικές ζημιές, ήταν ο απολογισμός των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την βορειοδυτική Ηλεία

ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 3/11/2009 Ο πρώτος ανεμοστρόβιλος εκδηλώθηκε στις περιοχές Άγιο Ηλία, Χανάκια και Μυρτιά Πύργου. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε κεραμοσκεπές και στο σχολείο, επίσης καταστράφηκε ολοσχερώς το νεκροταφείο Την ίδια ώρα εκδηλώθηκε και δεύτερος ανεμοστρόβιλος 2km απεπαγγελματικοί χώροι και σπίτια, υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Σε πρατήριο υγρών καυσίμων ξήλωσε από τη βάση της μια αντλία καυσίμων ενώ μετακίνησε ένα όχημα. Στο χωριό Πλάτανος ξηλώθηκαν οι στέγες σε αρκετά σπίτια και ξερίζωσε δεκάδες δέντρα στην Αρχ. Ολυμπία.

Τραγανό 4/12/2010 Ανεμοστρόβιλος ταχύτητας 110 με 175km/h έπληξε την περιοχή του τραγανού και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε αποθήκες, στέγες σπιτιών, στάβλους και θερμοκήπια.

ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΙ 6/1/2012 Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σήμερα από την κακοκαιρία στην Κουρούτα και στο Παλούκι του νομού Ηλείας. Ανεμοστρόβιλος πέρασε από την περιοχή της Κουρούτας ξεριζώνοντας δέντρα από την περιοχή του Δημοτικού Κάμπινγκ και προκαλώντας αρκετές καταστροφές. Ένα από τα δέντρα καταπλάκωσε τρία αυτοκίνητα χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα. Μεγάλες υλικές ζημίες έγιναν και στην περιοχή του Παλουκίου.

ΛΕΧΑΙΝΑ 25/5/2012 Eκτεταμένες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών προκάλεσε ανεμοστρόβιλος νωρίς το βράδυ της Πέμπτης 25/5/2012.Οι καταστροφές προκλήθηκαν στην περιοχή των Βεσκουκέικων  και πιο συγκεκριμένα σε εποχικές καλλιέργειες που βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη.

ΚΟΥΡΤΕΣΙ 29/10/2012 Tα ξημερώματα της Δευτέρας 29/10/2012 η περιοχή του Άνω Κουρτεσίου υπέστη σοβαρές καταστροφές από έναν ισχυρό ανεμοστρόβιλο, ο οποίος στο πέρασμά του παρέσυρε, κολώνες της Δ.Ε.Η. δέντρα, στέγες από στάβλους, θερμοκήπια και καλλιέργειες καρπουζιού.