Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΕΤΑ ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΩΤΑ Β’4

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΕΤΑ ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΩΤΑ Β’4"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΕΤΑ ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΩΤΑ Β’4
ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΖΕΤΑ ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΩΤΑ Β’4

2 Τι είναι; Αιολική είναι η ενέργεια που μας δίνει ο άνεμος όταν φυσά. Σήμερα, με τις ανεμογεννήτριες η ενέργεια του ανέμου μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια. Ο αέρας γυρίζει τα μεγάλα πτερύγια της ανεμογεννήτριας και έτσι παράγεται ηλεκτρική ενέργεια. Πολλές ανεμογεννήτριες μαζί δημιουργούν ένα αιολικό πάρκο. Τα πιο μεγάλα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα βρίσκονται στην Εύβοια, στην Λακωνία και στη Θράκη δηλαδή σε περιοχές όπου η μέση ετήσια ταχύτητα του ανέμου είναι μεγαλύτερη από 7m/sec.

3 Πλεονεκτήματα Αιολικής Ενέργειας
• Εξοικονόμηση σημαντικών ποσοτήτων συμβατικών καυσίμων. • Περιορισμός ρύπανσης του περιβάλλοντος. • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

4 Μειονεκτήματα Αιολικής Ενέργειας
• Προβλήματα υγείας από ηχητικά κύματα χαμηλής συχνότητας και κινούμενες σκιές ορισμένης συχνότητας. • Πιθανές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. • Τραυματισμός ή θάνατος πουλιών. • Αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

5 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ Σήμερα οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την
αιολική ενέργεια μέσω των ανεμογεννητριών και χωρίζονται σε 2 κατηγορίες : τις ανεμογεννήτριες οριζοντίου άξονα, όπου ο δρομέας είναι τύπου έλικας και ο άξονας μπορεί να περιστρέφεται συνεχώς παράλληλα προς τον άνεμο, και τις ανεμογεννήτριες καθέτου άξονα ο οποίος παραμένει σταθερός

6 ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ;

7 ΕΙΚΟΝΕΣ

8

9 ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας σ’ όλη την διάρκεια της παρουσίασης.


Κατέβασμα ppt "ΖΕΤΑ ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΩΤΑ Β’4"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google