Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλιακό Σύστημα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλιακό Σύστημα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλιακό Σύστημα

2 Ήλιος Ο Ήλιος είναι ένα μέσο αστέρι, όμοιο με τα πολλά δισεκατομμύρια αστέρια του Γαλαξία μας. Είναι όμως φορές πιο κοντά στη Γη από το αμέσως πλησιέστερο αστέρι ...και 100 δισεκατομμύρια φορές λαμπρότερο από οποιοδήποτε άλλο αστέρι στον ουρανό.

3 Ερμής Η ύπαρξη του πλανήτη Ερμή ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Πήρε το όνομά του από τον Θεό Ερμή, που ήταν ο αγγελιοφόρος των Ολύμπιων Θεών, επειδή φαινόταν να κινείται γρηγορότερα στον ουρανό από οποιονδήποτε άλλο πλανήτη. Ο Ερμής είναι ο εγγύτερος πλανήτης στον Ήλιο βρισκόμενος σε μέση απόσταση από αυτόν περίπου km.

4 Αφροδίτη Η Αφροδίτη έχει διάμετρο km περίπου, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του σε 243 περίπου γήινες ημέρες, με φορά αντίστροφη από αυτή της Γης, και περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο σε 224 γήινες ημέρες. Η Αφροδίτη έχει παρόμοιο μέγεθος και πυκνότητα με την Γη αλλά πολύ διαφορετική σύσταση της ατμόσφαιρας της, που είναι πολύ πυκνή και αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα (96%) και άζωτο (3%), χωρίς ίχνος υδρατμών.

5 Δίας Ο Δίας έχει διάμετρο km περίπου, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του σε 10 περίπου Γήινες ώρες και γύρω από τον Ήλιο σε 12 γήινα χρόνια περίπου.

6 Κρόνος Ο Κρόνος έχει διάμετρο km περίπου και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του σε 10.5 περίπου γήινες ώρες και γύρω από τον Ήλιο σε 29.5 γήινα χρόνια. Η μέση επιφανειακή του θερμοκρασία είναι -130 βαθμοί Κελσίου. Η ατμόσφαιρα του αποτελείται κυρίως από υδρογόνο (97%), ήλιο (3%) και λίγο μεθάνιο. Είναι ενδιαφέρον ότι η πυκνότητα του είναι μικρότερη από αυτή του νερού. Έχουν παρατηρηθεί να πνέουν στην επιφάνεια του ισχυροί άνεμοι, με ταχύτητες περίπου 1500 km/h. Έχει μεγάλο αριθμό δορυφόρων και πρόσφατα έχουν ανακαλυφθεί αρκετοί νέοι. Συνολικά έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 33 δορυφόροι.

7 Ποσειδώνας Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του πλανήτη είναι ότι έχουν παρατηρηθεί να πνέουν στην επιφάνεια του οι ισχυρότεροι άνεμοι από όλους τους άλλους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος, με ταχύτητες μεγαλύτερες από 2000 km/h. Άλλο ένα ενδιαφέρον γνώρισμα αυτού του πλανήτη είναι ότι όπως ο Κρόνος, ο Δίας και ο Ουρανός, έχει δακτυλίους, τέσσερις τον αριθμό. Επίσης έχει 8 δορυφόρους.

8 Άρης Μέχρι το 2000 είχαν γίνει πάνω από 30 απόπειρες να σταλούν διαστημικές αποστολές στον Άρη, τόσο από τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση όσο και από τις διαστημικές υπηρεσίες της Ευρώπης και Ιαπωνίας .

9 Πλούτωνας Η μέση απόστασή του από τον Ήλιο είναι περίπου 5,900,000,000 km. Περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του με φορά αντίθετη από τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος (όπως και η Αφροδίτη) σε 6.4 γήινες ημέρες. Όπως και ο πλανήτης Ουρανός, ο άξονας περιστροφής του είναι σχεδόν παράλληλος προς το επίπεδο της τροχιάς του γύρω από τον Ήλιο.

10 Γη Κατά την διάρκεια των πρώτων ενός δισεκατομμυρίων ετών από την δημιουργία της,[8] στους ωκεανούς της Γης εμφανίστηκε ζωή, η οποία άρχισε να επηρεάζει και να μεταβάλει την ατμόσφαιρα και την επιφάνειά της, ενισχύοντας τον γρήγορο πολλαπλασιασμό τόσο αερόβιων, όσο και αναερόβιων οργανισμών.

11 Ουρανός Έχει έναν πετρώδη πυρήνα, στο μέγεθος της Γης, που καλύπτεται από έναν βαθύ "ωκεανό" νερού και αμμωνίας, ο οποίος περιβάλλεται από μια ατμόσφαιρα που αποτελείται από υδρογόνο, ήλιο και μεθάνιο.

12 Σελήνη Η μέση απόσταση Γης - Σελήνης είναι χιλιόμετρα (παρατηρείται οτι αυτή η απόσταση αυξάνεται κατά περίπου 0,32[1] εκατοστά το μήνα και αυτό συμβαίνει λόγω των παλιρροϊκών δυνάμεων). Η διάμετρος της σελήνης είναι χιλιόμετρα (περίπου το 1/4 της γήινης). Η βαρύτητα στην επιφάνεια της Σελήνης είναι σε ένταση το 1/6 περίπου αυτής της Γης. Περιστρέφεται στον ελαφρώς κεκλιμένο άξονά της σε 27 ημέρες 7 ώρες και 43 λεπτά, ακριβώς στον ίδιο χρόνο που διαρκεί η τροχιακή περιφορά της γύρω από τη Γη.

13 Αυτή η εργασία έγινε για το μάθημα Τ.Π.Ε από την τάξη Δ2.
Νίκος και Ντενίσα Αυτή η εργασία έγινε για το μάθημα Τ.Π.Ε από την τάξη Δ2.


Κατέβασμα ppt "Ηλιακό Σύστημα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google