Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

14ο Δημοτικο Σχολείο Ιλιου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "14ο Δημοτικο Σχολείο Ιλιου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 14ο Δημοτικο Σχολείο Ιλιου
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : 4 Μιχάλης Τσ. Ευαγγελία Μ. Πλάτωνας Κ.

2 Αιτίες Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα μέσα μεταφοράς συμβάλλουν σημαντικά στις κλιματικές αλλαγές και αυξάνονται γοργά. Περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχεται από τις μεταφορές, και σχεδόν το 90% αυτών είναι από τις οδικές μεταφορές. Ωστόσο, τα ταξίδια με αυτοκίνητο μπορούν να αντικατασταθούν εάν υπάρχουν κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις, ιδιαίτερα στις κωμοπόλεις και τις πόλεις.

3 Επιπτώσεις Η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι πάγοι λιώνουν. Αυξάνονται οι ξηρασίες, οι πλημμύρες, τα ακρέα καιρικά φαινόμενα , η λειψυδρία και η πείνα.

4 Δράσεις Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα φώτα μόνο όταν τα χρειαζόμαστε. Στο σπίτι μπορούμε να μην χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές συσκευές στις καθημερινές μας δραστηριότητες στις οποίες μπορούνε να γίνουν και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

5 Δράσεις (συνέχεια) Στις μετακινήσεις μας μπορούμε να σταματήσουμε να μετακινούμαστε με αυτοκίνητα και μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα ποδήλατά μας.

6 Συμβουλές Να εξοικονομείτε ενέργεια από όλες τις πλευρές, να μετακινούμαστε με τα μέσα μεταφοράς αλλά μπορούμε επίσης να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο και πολλά άλλα.

7 Εικόνες

8 ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
Τελοσ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ


Κατέβασμα ppt "14ο Δημοτικο Σχολείο Ιλιου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google