Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μια πανέμορφη πόλη και πρωτεύουσα!!!
Advertisements

Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
Αρχαιολογικό μουσείο Μυτιλήνης
Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι-ούσαν οι άνθρωποι.
ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ.
Προτάσεις για την ανάπτυξη του Ioannina Art-Festival.
Επανομή.
Η λειτουργία των εθίμων στις τοπικές κοινωνίες: Ήπειρος
Τεχνολογίες Εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
Το Κάστρο των Ιωαννίνων
ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( Liberté-égalité-fraternité )
Ανακαλύπτοντας την εποχή του Μ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΓΓΕΑ «ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ: «ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γενικό Λύκειο Αυλίδας Σχολικό Έτος «Αναζητώντας την παλιά Χαλκίδα»
Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Η Σ A L P H A B A N K. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ALPHA BANK - Βιβλιοθήκη Τραπέζης Πίστεως - Βιβλιοθήκη Ιονικής Τραπέζης.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
Papanikolaou Georgios © 2011
Πρόγραμμα Σπουδών Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας είναι κληρονόμος μιας μεγάλης παράδοσης που διαμορφώθηκε από προσωπικότητες της ελληνικής Αρχαιολογίας.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ:ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Μουσεία της Λευκωσίας Σκοπός του μαθήματος
ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ. ΕΑ. Π
Διεξαγωγή πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο:
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
Καλωσορίσατε στην όμορφη Βέροια
Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΔΩΔΩΝΗ Γιώργος Καρανάσιος Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Χρήστος Γιώργος Άρης.
Λετονία.
Μαρία Αμπατζή, Ε2, Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
Παραδοσιακές τέχνες που χάνονται Xαρουλα Πανιοπουλου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΟΥ ΣΤ’2.
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΜΥΡΣΊΝΗ ΜΑΛΙΌΓΚΑ ΣΤ'
Θέρμο Αιτολωακαρνανίας Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ακουστεί…» τάξη: Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
2 ο ΕΠΑΛ Σερρών «Εξωραϊσμός του σχολικού χώρου με εικαστικές παρεμβάσεις» Σχολ. έτος
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
Μουσεία της Πάτρας Αρχαιολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο
Ιωάννινα- Το κάστρο των Ιωαννίνων.
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Ιωάννινα Χριστόφορος Βαλεντίνος Αλέσια.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ Αντώνης Τζενίσα.
ΠΛΑΚΑ.
Ένα Σαββατοκύριακο στην Καστοριά!!!
Θρησκείες Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Πνευματική ζωή, Γράμματα και Τέχνες στην Ελλάδα τον 19 ο αιώνα 5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Προκοπίου Ελένη, ΠΕ2 Γ΄ Γυμνασίου, διάρκεια:2-3 διδ. ώρες.
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
Πρόταση τριήμερης εκδρομής
 Η χώρα μας εξαιτίας της μακρόχρονης ιστορίας της, διατηρεί πολυάριθμα μουσεία με ποικίλα θέματα.  Ωστόσο, οι νεοέλληνες δεν δείχνουν μεγάλη ευαισθησία.
Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Η Σ A L P H A B A N K
ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ ΠΕΝΥ ΤΖΕΦΕΡΕΜΗΝΑΙΟΥ
Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Η Σ A L P H A B A N K
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;
Ναύπλιο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων Βρίσκεται στο πάρκο Λιθαρίτσια στο κέντρο της πόλης και είναι έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. Περιλαμβάνει ευρήματα διεθνούς φήμης διαφόρων περιόδων από τον ευρύτερο ηπειρωτικό χώρο. Τα πιο σημαντικά είναι αυτά από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, ενώ σημαντικά εκθέματα (σκεύη, συλλογές νομισμάτων, θησαυροί κ.λ.π.)

Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων Βρίσκεται στο χώρο της εσωτερικής ακρόπολης του Κάστρου της πόλης (Ιτς-Καλέ), εκεί που βρίσκονταν τα σεράγια του ΑλήΠασά. Περιλαμβάνει συλλογές παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών γλυπτών, κεραμικών, βιβλίων, μεταβυζαντινών εικόνων από εκκλησίες του νομού από τον 16ο ως τον 18ο αι., καθώς και μια αξιόλογη συλλογή αργυροχοΐας που στεγάζεται σε κτίριο της ακρόπολης του 19ου αι., το λεγόμενο «Θησαυροφυλάκιο».

Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων Στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασσικό κτίριο και περιλαμβάνει εκκλησιαστικά αντικείμενα, τοπικές ενδυμασίες, κεραμικά, έργα παραδοσιακής τέχνης κ.α. Η παρουσία των εκθεμάτων του είναι μοναδική για τον Ηπειρωτικό χώρο και μια από τις σημαντικότερες του είδους της στην Ελλάδα.

Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων Στεγάζεται στο Τζαμί του Ασλάν- Πασά (1618), στη ΒΑ ακρόπολη του Κάστρου της πόλης, στο χώρο που βρίσκονταν τα Βυζαντινά ανάκτορα. Στις αίθουσές του εκθέτονται παραδοσιακές φορεσιές, συλλογές έργων ξυλογλυπτικής και αργυροχοϊας, βιβλία, έπιπλα, παραδοσιακά υφαντά έργα, διάφορα σκεύη κ.α. Στο Μεντρεσέ του τζαμιού εκτίθεται η συλλογή Ραπακούση.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΜΟΥΣΕΙΑ Δημοτική πινακοθήκη Ιωαννίνων Μουσείο εθνικής αντίστασης Ιωαννίνων Εκθεσιακό κέντρο εταιρείας ηπειρωτικών μελετών (Ε.Η.Μ.) Λιμναία Μουσείο προεπαναστατικής περιόδου Μουσείο χλωρίδας & πανίδας «λαζαρίδη» Λαογραφικό μουσείο «αγάπιος τόλης»

Μουσείο Παύλος Βρέλλης

Λίγα λόγια για το μουσείο Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, βρίσκεται στην περιοχή των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο. Θεμελιώθηκε με πρωτοβουλία του Παύλου Βρέλλη τον Φεβρουάριο του 1983 και άνοιξε τις πόρτες του το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου-του Παύλου Βρέλλη, όπου για 13 χρόνια εργάστηκε ακατάπαυστα, μόνο γι' αυτό το έργο. Σκοπός του καλλιτέχνη, ήταν να αναπαραστήσει Ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε φυσικό μέγεθος μέσα στο μουσείο. Έτσι θα μπορούσε να παρουσιάσει τους ήρωες και τον ρόλο που διαδραμάτισαν, στους αντίστοιχους χώρους. Με δικές του ιδέες, μελέτες και πολλή προσωπική εργασία, έφτιαξε χώρους και ανθρώπους, για να βοηθήσει τον θεατή να βιώσει γεγονότα που πέρασαν. Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας.

Επίσημη ιστοσελίδα