Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

ΚΕΑ - Λονδίνο 14/02/2011 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Νίκη Λαμπροπούλου * Σοφία Ντάνη Intelligenesis.eu.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Οι “multi-Διαστασεις” Των Multimedia
Μ. Βιβίτσου, Ν. Λαμπροπούλου, Αλ. Γκίκας, Ι. Χαρδαλούπα
Διδακτικά οφέλη από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Ενότητα 2.2. Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ Επιμορφώτρια:
Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ηλεκτρονικό Περιοδικό e-emphasis.
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Αναπτύσσοντας δεξιότητες αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό: Η χρήση των WebQuest.
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
Jigsaw: Τί είναι;.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. OI “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Τι είναι τα πολυμέσα? Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας.
Mahara (e-portfolio) Ορφανάκης Βασίλης.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ Τάξης «Κινηματογράφος: Τέχνη και Τεχνική» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σαραντέα Μαρίνα ΠΕ19.
Η επιστήμη του Web.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Ασφαλής Κοινωνική Δικτύωση Μάθησης στην Τάξη Θεόδωρος Γούτας, M.Sc. Πληροφορικής ΠΕ19 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Αναπτύσσοντας δεξιότητες αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό: Η χρήση των WebQuests webquest.
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Χ. Καραγιαννίδης, ΠΘ-ΠΤΕΑΕφαρμογές ΤΠΕ στην ΕΕΑ Διάλεξη 2: eLearning Systems, eClass1/1318/2/2015 Χαράλαμπος Καραγιαννίδης Διάλεξη 2 Περιβάλλοντα.
Κυριακή Σεβεντεκίδου, ΠΕ02
Τίτλος Δραστηριότητας
ΕΡΕΥΝ ΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ :ΗΜΕΡΙΔΑ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην εκπαιδευτική διαδικασία Ξυνή Παναγιώτα Πληροφορικός ΠΕ19 M.Sc. Ίλιον, 11/12/2014.
Κατή Αργυρώ Πρωτοψάλτου Θεόφιλος Τσαρτσαράκης Αντώνιος
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής Μάθημα: Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση Φοιτήτριες: Γκουντελίτσα Κατερίνα.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Διδακτική της Πληροφορικής
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»
Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Σερέτη Μάρθα ΑΕΜ: 695
Ορισμός στρατηγικής διδασκαλίας
Ένα δάσκαλος δημιουργεί ιστολόγια
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής Μάθημα: Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση Φοιτήτριες: Γκουντελίτσα Κατερίνα.
Κεφαλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα.
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Ανάπτυξη τηλεματικών υπηρεσιών από το Παν
Slideshare.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Ψηφιακη διαφημιση Παρουσιαση μαθηματοσ
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1
Λογισμικό Δημιουργικής Γραφής Kar2ouche Creative Writing
«Βιβλιοθήκη ανοικτού εκπαιδευτικού λογισμικού ΠΣΔ:
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Αυθεντικό πλαίσιο μάθησησ και αξιολόγησησ για την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα Βουδούρη Γεωργία Α.Μ.:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, 2017 Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων Στογιάννη Όλγα Σολάκης Δημήτρης Δανιηλίδης Δημήτρης

Τι είναι το Padlet ; Web 2.0 εργαλείο επιτρέπει στον χρήστη να προσθέσει εύκολα σημειώσεις, κείμενα, εικόνες, βίντεο, και τα σχέδια του στον τοίχο του είναι πολύ εύκολο στη χρήση και έχει μια φιλική διεπαφή (interface) προς το χρήστη είναι web-based και δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση λογισμικού παρέχει μια ευρεία ποικιλία διατάξεων για να διαλέξει ο κάθε χρήστης λειτουργεί σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων κάθε Padlet τοίχος που δημιουργείται μπορεί να ενσωματωθεί σε ιστολόγιο ή/και σε ιστοσελίδα ενισχύει τη συλλογική εργασία, καθώς πολλά άτομα μπορούν να δημοσιεύουν στον ίδιο τοίχο ταυτόχρονα. κάθε τοίχος Padlet μπορεί να εξαχθεί σε μια ποικιλία μορφών, όπως: PDF, εικόνα, CSV, Excel. Είναι δωρεάν ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης

Τι είναι το Edmodo ; Το Edmodo (edmodo.com) είναι ένα παγκόσμιο, ασφαλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικής μάθησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Παρέχει ένα προστατευμένο περιβάλλον, όπου επιτρέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικών τάξεων, η διαχείριση ηλεκτρονικών φακέλων μαθητών, η διασύνδεση εκπαιδευτικών, καθώς και η συμμετοχή τους σε ηλεκτρονικές κοινότητες διαφορετικών εκπαιδευτικών αντικειμένων. Μέσω του Edmodo, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί διαμοιράζονται ψηφιακό υλικό, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η συμμετοχή, η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία μεταξύ τους. (Θ. Γούτας, 2012, «Edmodo: Ασφαλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικής μάθησης») ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης

Οι υπηρεσίες του Edmodo: φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον διεπαφής και αρχιτεκτονικη παρόμοι με αυτή δημοφιλών ΜΚΔ, όπως facebook και twitter ημερολόγιο ανάθεση εργασιών παράδοση εργασιών διαγωνίσματα βαθμολόγιο βιβλιοθήκη / σακίδιο ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης

Οργάνωση κοινότητας Προτείνουμε να χωριστούμε σε 5 ομάδες των 6 ατόμων η καθεμιά. Ομάδα 2 - συγκέντρωσης ιστολογίων (1 συντονιστής) Ομάδα 5 – Αξιολόγησης (1 συντονιστής) Ομάδα 1- Περιεχομένου και συντονισμού (1 συντονιστής) Ομάδα 4 - Σύνταξης και Παρουσίασης (1 συντονιστής) Ομάδα 3 – Συγκέντρωσης και επεξεργασίας υλικού (1 συντονιστής)

Σχεδιασμός Έργου Συνολική διάρκεια 7 εβδομάδων 1η εβδομάδα Προβληματισμός και η οριοθέτηση του θέματος Συγκρότηση των 5 ομάδων Διατύπωση των στόχων καθορισμός του τρόπου εργασίας των ομάδων Διευθέτηση των χρονικών περιθωρίων. Καταιγισμός ιδεών ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης

2-3η εβδομάδα Συνεργασία ομάδας Θα γίνει ο καθορισμός των διαδικασιών Ανάθεση των ρόλων και η επεξεργασία των πηγών και του υλικού. Θα οριστούν οι κανόνες και οι κυρώσεις. Επιπλέον θα γίνει αναζήτηση των ιστολογίων λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις ανάγκες. Θα γίνουν λογαριασμοί , θα αναζητηθεί και θα συγκεντρωθεί το ψηφιακό υλικό. Θα ετοιμαστούν τα ερωτηματολόγια και οι εβδομαδιαίες αξιολογήσεις ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης

4-5η εβδομάδα Η κάθε ομάδα καταθέτει τα παραδοτέα που της είχαν ανατεθεί. Παρουσίαση και συζήτηση των εργασιών και θα γίνει η σύνθεση του κοινού έργου. Ολοκληρώνονται οι αναθέσεις των εργασιών στο Edmodo. Παράδοση και παρουσίαση του έργου. ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης

6η εβδομάδα Αξιολόγηση Γνωστική (επίτευξη γνωστικών στόχων) και Συνεργασίας: Ατομική – Ομαδική. Ανατροφοδότηση: αυτό μπορεί να γίνει για παράδειγμα με τη Δημιουργία Κουίζ στο Edmodo. Μεταγνωστικές δεξιότητες: Γίνεται ανάδειξη διαδικασιών σκέψεων και στρατηγικών για την ανάλυση και αντιμετώπιση της προβληματικής κατάστασης. ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης

7η εβδομάδα Τελική εργασία λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, της ανατροφοδότησης και των μεταγνωστικών δεξιοτήτων. Το τελικό αποτέλεσμα δημοσιεύεται και προωθείται. ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης

Οργάνωση του wiki Οι σελίδες στο wiki μας είναι οι: Αρχική σελίδα Περιεχόμενα Συζήτηση Οργάνωση ομάδων Ομάδα 1- Περιεχομένου και συντονισμού Ομάδα 2 - συγκέντρωσης ιστολογίων Ομάδα 3 – Συγκέντρωσης και επεξεργασίας υλικού: Ομάδα 4 - Σύνταξης και Παρουσίασης Ομάδα 5 – Αξιολόγησης Αξιολόγηση Ερωτηματολόγια Εβδομαδιαία αποτίμηση Ομαδοποίηση ιστολογίων Τελικό προϊόν ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας… ΣτογιάννηΌλγα-Σολάκης Δημήτρης-Δανιηλίδης Δημήτρης