ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Advertisements

Όταν έχω περίοδο οι εικόνες είναι από το
Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία.
Στο σχολείο Κάθε μέρα στο σχολείο, η δασκάλα ζητάει από τα παιδιά να διαβάσουν από το βιβλίο και να γράψουν στο τετράδιο. Τα παιδιά διαβάζουν από το βιβλίο.
Φέρη Γαλιατσάτου: Η γλωσσική διδασκαλία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
Τζάκλιν Ουίλσον : Γεννήθηκε το 1945 στο Μπαθ. Εργάστηκε σε εκδοτικό οίκο, δούλεψε ως δημ/φος προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή.
Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Της Ζωρζ Σαρή εκδόσεις : ΠΑΤΑΚΗ
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΡΩΤΗΣ 3 ΡΕϊΤΣΕΛ ΡΕΝΕ ΡΑΣΕΛ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Το αγαπημένο μου μάθημα
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Διαχείριση της σχολικής τάξης
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Διασκεδάζω Προγραμματίζοντας στο code.org
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Έκθεση Βιβλίου 20 Νοεμβρίου Μια μέρα η κυρία Σταμάτη μάς ανακοίνωσε ότι το τμήμα μας θα πραγματοποιήσει μία Έκθεση Βιβλίου αφιερωμένη στο Νικηφόρο.
U 4 energy ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑΞΗ.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Γυμνάσιο-Λύκειο Γραβιάς «Ο λόγος στους μαθητές»
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Παρουσίαση: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου (Σύμβουλος Ελληνικών)
Βιβλιοπαρουιαση Δανάη Λάμπρου Στ’3.
« Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός » Της Έρικας Αγγέλικα Γαρμπή Υπεύθυνη καθηγήτρια : Λύχνου Ευτέρπη ΠΕ 02.
 Το βιβλίο αυτό μιλάει για ένα παιδί τον ντεντέκτιβ Κλούζ που ανακαλύπτει ενα φάντασμα που στοιχειώνει τον επιστάτη του σχολείου.  Τι γίνεται στο.
Σχολική και Κοινωνική Ζωή 1 ου Γυμνασίου Χαλκίδας ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια Τσαρουχά Ελένη ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια.
17/9/15 ΣΤ2. Το όνομα του συγγραφέα είναι Γουέντι Σμιθ.
Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Μαααα;;; Δεν είμαι. Μαααα;;; Δεν είμαι. Ένα πρωί στο σχολείο.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.
Βιβλιοπαρουσίαση Αντρέας Πεμπέτσιος E΄2.
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ.
Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι. Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας είναι οι μαθητές.
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ 25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ1.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Μάθημα 8ο Ζητήματα γραφής και επιμέλειας κειμένου-εργασίας
Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
Ο Ιησούς και οι μαθητές του
Κοιτάμε για ένα λεπτό πολύ προσεκτικά την εικόνα και προσπαθούμε να θυμόμαστε όσα περισσότερα μπορούμε!
ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Το Σχολειό μου.
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Νηπιαγωγείο Κ. Μαζαρακίου
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Από Έλληνες συγγραφείς

Εκδόθηκε το 2002 με συγγραφέα την Ζωρζ Σαρή 1. O κύριος μου Ένας νεαρός δάσκαλος με το όνομα Γιώργος αναλαμβάνει την τάξη της 5ης δημοτικού μετά την αποχώρηση του δασκάλου που είχε αναλάβει το τμήμα στην αρχή της χρονιάς. Υπάρχει ένα παιδί που ονομάζεται Παντελής που έχει πολλά οικογενειακά προβλήματα. Ο Παντελής είναι ένα ατίθασο παιδί και όλοι οι καθηγητές προσπαθούν να τον <<ηρεμήσουν>> χρησιμοποιώντας ξύλο και τιμωρίες. Ο κύριος Γιώργος όμως προσπαθεί με άλλους τρόπους να το βοηθήσει.

Είναι σχετικά καινούργιο βιβλίο με χρονία έκδοσης το 2013 και συγγραφέα τον Αντώνη Παπαθεοδούλου 2. Όχι κυρία Υπάρχει μια δασκάλα που αυτό που έχει δεν είναι τάξη. Σκέτη αταξία είναι! Δεν προλαβαίνει να πεί κάτι και κατευθείαν βλέπει χέρια να σηκώνονται: -Κυρία κυρία........ Όχι κυρία! Ένα πρωί μπαίνει μέσα στην τάξη με ένα λουλούδι σε ένα βάζο. <<Ξέρετε παιδία τι λουλούδι είναι αυτό;;;; Ρόδο είναι>> τους απαντάει. Όχι κυρία! Πετάγεται ο Γιάννης, αποκλείεται να είναι ρόδο γιατί δεν έχει ρόδες.............

3. Η τάξη που νίκησε την κρίση Ο Νικηφόρος είναι μαθητής της Δ' τάξης και οι γονείς του μιλούν συνεχώς για την ''κρίση''. Αρχικά θεωρεί ότι είναι μια μακρινή θεία, αλλά γρήγορα ανακαλύπτει ότι δεν είναι παρά ένα τέρας που θέλει να στερήσει τη χαρά από τους μεγάλους και τα παιδιά. Τελικά, μαζί με την βοήθεια του καθηγητή τους του κύριου Αντώνη οργανώνουν ένα θεατρικό για να αποδείξουν στους μεγάλους πως: Η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η αισιοδοξία μπορούν να νικήσουν το κακό. Εκδόθηκε το 2002 από έναν όχι και τόσο γνωστό συγγραφέα τον Γιώργο Μπουμπούση

Εκδόθηκε το 2007 με συγγραφέα τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο 4. Άριστα 10! Εκδόθηκε το 2007 με συγγραφέα τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο Μα πώς μπορεί κανείς να πάρει Άριστα 10 στην ορθογραφία;;;; Να την γράψει πολλές φορές, να την πει απέξω, να κάνει επανάληψη το πρωί πριν φύγει για το σχολείο; Η ηρωίδα μας μπορεί να πάρει Άριστα 10 αντιγράφοντας αλλά δεν θέλει.

Εκδόθηκε το 2013 από την Μπαμπέτα Ιωάννα 5. Η ζωή που.......... περισσεύει ''Δεν θέλω να πάω σχολείο'' σκέφτεται κάθε μέρα η Ζωή. Στην τάξη όλοι κάθονται δύο δύο. Εκτός από την Ζωή. Στο διάλλειμα είναι μόνη. Στα Αγγλικά κάνει ομάδα με την καθηγήτρια. Στην καλοκαιρινή παράσταση δεν μπορεί να χορέψει ταγκό όπως οι άλλοι. Αφού περισσεύει. Μια μέρα όμως όλα αλλάζουν. Η Ευτυχία εμφανίζεται μπροστά της.

6. Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι Το βιβλίο εκδόθηκε το 2006 με συγγραφέα την Σοφία Μαντουβάλου Η κυρία Βάσω Χαλάλη λατρεύει τους μαθητές της και στοχεύει στην ευγένεια, στον αλτρουισμό και την ευτυχία τους. Για να τους διδάξει, χρησιμοποιεί αντισυμβατικούς μεθόδους που ο διευθυντής του σχολείου δεν εγκρίνει. Την κατσαδιάζει, και αυτή αποφασίζει να αλλάξει μεθόδους που κάνουν βαρετό το μάθημα. Τι θα γίνει τελικά στο σχολείο;;;

7. Δεν θέλω να μάθω να διαβάζω. Είναι ολοκαίνουργιο βιβλίο που δεν έχει κλείσει 1 χρόνο καθώς εκδόθηκε στις 20 Απριλίου του 2015 με συγγραφέα τον Άρη Δημοκίδη Ένας μαθητής με το όνομα Νίκος έχει την ιδέα ότι δεν του χρειάζονται τα γράμματα, γι'αυτό αποφασίζει να μην μάθει ποτέ να διαβάζει. Μέχρι, που μπαίνει μέσα με μία συναρπαστική εμπειρία που θα του αλλάξει γνώμη

8. Αταξίες στην τάξη Στο συγκεκριμένο επεισόδιο το 4ο σε αριθμό, Ο Πάνος και οι συμμαθητές του ζουν μια περιπέτεια βγαλμένη από ταινία τρόμου: η αγαπημένη τους δασκάλα εξαφανίζεται και έρχεται μια καινούργια τρομακτική αντικαταστάτρια! Τι προκάλεσε την εξαφάνιση της κυρίας Μαργαρίτας;; Γιατί η καινούργια δασκάλα χρησιμοποιεί τόσο περίεργους παιδαγωγικούς μεθόδους;; Θα καταφέρουν τα παιδιά να λύσουν το μυστήριο;; Και αν ναι, τι είναι τελικά καλύτερο;; Να φοβάται κανείς το σχολείο η να το αγαπά;;; Είναι μια σειρά από βιβλία που άρχισαν να εκδίδονται το 2013 με συγγραφέα τον Γιώργο Παναγιωτάκη

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Γιώργο Παλαιολόγου Νίκο Τσελεμπώνη Γιώργο Θεοδωρίδη Ιορδάνη Κακουλίδη

ΠΗΓΕΣ http://books.matia.gr/logotechnika-vivlia/elliniki-logotechnia https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8D%CE%BB%CE%B7:%CE %9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1 http://www.metaixmio.gr/products/2931--.aspx http://www.public.gr/product/books/paidika/paidiki-efibiki- logotehnia-sta-ellinika/de-thelo-na-matho-na- diabazo/prod7510065pp http://paidiki-logotexnia.blogspot.gr/2011/11/blog-post.html