Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ;
Χρονογράφημα ονομάζεται το ελαφρύ πεζό λογοτέχνημα, που δημοσιεύεται σε εφημερίδα ή περιοδικό. Συνήθως πραγματεύεται ζητήματα κοινωνικά, πολιτιστικά και ηθικά, θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινή γνώμη αλλά όχι κατ’ ανάγκην πολιτικά. Στο χρονογράφημα, ο γράφων αναπτύσσει το δικό του, προσωπικό ύφος που συνήθως συνδυάζει τη χάρη με την ευφυολογία ή ακόμα και την ειρωνεία. Σκοπός του χρονογραφήματος είναι κυρίως η τέρψη του αναγνώστη μέσα από ένα διδακτικό ή ηθοπλαστικό περιεχόμενο. Αφορμή για συγγραφή χρονογραφήματος μπορεί να δώσει οτιδήποτε: μια εντύπωση, ανάμνηση, ιστορία, κριτική, ασήμαντο καθημερινό γεγονός, κλπ.

3 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

4 ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

5 Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
Όπως είναι γνωστό στις μέρες μας η τεχνολογία έχει εξελιχθεί. Ως απόρροια του προαναφερθέντος, το πρωί με το που θα ξυπνήσουμε, αλλά και την ώρα που τρώμε είμαστε μπροστά σε μία οθόνη, κάτι που καταλήγει να γίνει αρρώστια. Για το λόγο αυτό, αν υπολογίσουμε το βαθμό εξέλιξης της τεχνολογίας, όπου να’ ναι θα βγαίνει από την οθόνη ένα χέρι το οποίο θα μας ταΐζει, θα μας κάνει μπάνιο, αλλά και όλες τις λοιπές δουλειές ώστε να μην χρειάζεται να σηκωνόμαστε μπροστά από την οθόνη και να χάνουμε τη σειρά μας, διότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα άμα χάσουμε τη σειρά, αφού θα ζούμε πια σε άλλο «κόσμο»!

6 ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ τηΣ φιλησ μου ειρηνησ μπροκου

7 ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΖΩΑ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Το 2016 μπήκε με τις καλύτερες προοπτικές. Η θερμοκρασία είναι υψηλή και οι καιρικές συνθήκες κατάλληλες για μακρινούς περιπάτους. Όπως αρκετοί συμπολίτες μου, έτσι και εγώ αγαπώ το περπάτημα και αποφάσισα να χαρώ την διαδρομή των παραλιακών δρόμων της πανέμορφης κατά τα άλλα πόλης μου. Καθώς περπατούσα αμέριμνη και θαύμαζα την καταγάλανη θάλασσα, ένιωσα να πατάω σε κάτι μαλακό και γλοιώδες, το οποίο δεν μύριζε και τόσο ωραία. Ναι, σωστά καταλάβατε: ένα συμπαθές τετράποδο είχε αποφασίσει να κάνει την ανάγκη του στη μέση του πεζοδρομίου. Και το καημένο το ζώο, ζώο είναι θα κάνει την ανάγκη του όπου βρει, ο ιδιοκτήτης όμως; Που θα είναι και <<φιλόζωος>>; Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι τα ζώα δεν φταίνε. Φταίνε οι άνθρωποι οι οποίοι ενώ αποφασίζουν να έχουν κάποιο κατοικίδιο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, πολλοί από αυτούς που έχουν κατοικίδια φροντίζουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους δείχνοντας έτσι τον σεβασμό τους στην πόλη και στους συμπολίτες τους. Δεν θέλω να κατηγορήσω ως ανεύθυνους και ασεβείς εκείνους που δεν το κάνουν. Θέλω όμως να περπατάω χωρίς κίνδυνο να καταστρέψω τα πρόσφατα αγορασμένα παπούτσια μου. Γι’ αυτό και θα πρότεινα στους απανταχού φιλόζωους, προτού αποκτήσουν κατοικίδιο, να σκεφτούν τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν απέναντι στους συνανθρώπους τους. Αυτά είχα να πω! Πάω για περπάτημα ελπίζοντας να μην έχω άλλο ατύχημα!


Κατέβασμα ppt "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google