Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1
ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1

2 Συγγραφείς: Ρενέ Γκοσινί- Ζαν Ζακ Σανπέ
Μεταφραστής: Ανδρέας Καρακίτσιος Ήρωες: Νικόλας, Κλοτέρ, Ανιάν Ιωακείμ, Αλσέστ, Εντ, Μεξάν, Ζοφρουά, Δασκάλα, Σουπιάς, Σύμβουλος .

3

4 Ο Μικρός Νικόλας είναι δημιούργημα του (σεναριογράφου) Ρενέ Γκοσινί και του (σκιτσογράφου) Ζαν Ζακ Σανπέ. Είναι ο κεντρικός ήρωας της σειράς βιβλίων "Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα", ενός αθώου και χαριτωμένου παιδιού που ζει με την οικογένειά του και τους φίλους του σε κάποια πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του 1950. Οι ιστορίες δημοσιεύτηκαν την περίοδο , αρχικά στη βελγική εφημερίδα Le Mystique και αργότερα σε άλλες γαλλικές.

5 «Ο Μικρός Νικόλας» είναι το πρώτο από τα οκτώ βιβλία της σειράς
«Ο Μικρός Νικόλας» είναι το πρώτο από τα οκτώ βιβλία της σειράς. Το βιβλίο περιγράφει τις περιπέτειες του Μικρού Νικόλα και των φίλων του με έναν πολύ διασκεδαστικό και αστείο τρόπο. Είναι μια πολύ καλή παρέα που αποτελείται από αγόρια 11 ετών. Μαζί παίζουν, κάνουν σκανταλιές, λένε μικρά και μεγάλα ψέματα και εξοργίζουν τη δασκάλα, τον διευθυντή και τον επιστάτη με το παρατσούκλι Σουπιά.

6 ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Κάθε φορά που ο Νικόλας και η παρέα του εκνευρίζουν τη δασκάλα, το διευθυντή και τον επιστάτη, παίρνουν τιμωρίες. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές, αλλά τα παιδιά δεν συνετίζονται ποτέ. Πολλές φορές τα προβλήματα συνεχίζονται και στο σπίτι. Οι κακοί σχολικοί βαθμοί κάνουν τους γονείς να μαλώνουν τα παιδιά. Όταν μια φορά ο Εντ και ο Νικόλας επέστρεφαν στα σπίτια τους στεναχωρημένοι για τους κακούς βαθμούς τους, ο Εντ ισχυρίστηκε ότι ο δικός του πατέρας δεν τον μάλωνε ποτέ για τους βαθμούς του. Για να το αποδείξει αυτό ο Νικόλας, τον ακολούθησε στο σπίτι του. Εκεί άκουσε τον πατέρα του να τον μαλώνει άσχημα για τους βαθμούς του και κατάλαβε την αλήθεια.

7

8 Το αγαπημένο μου κεφάλαιο ήταν τότε που ο Νικόλας θέλησε να φύγει από το σπίτι για πάντα. Ο Νικόλας ήταν θυμωμένος με τους γονείς του που του απαγόρευαν πολλά πράγματα εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Τότε, έφυγε από το σπίτι και αισιόδοξος που ήταν νόμιζε ότι θα γυρνούσε μετά από πολλά χρόνια πλούσιος. Μετά από πολύ ώρα περπάτημα άρχισε να νυχτώνει. Ο Νικόλας πήγε σε ένα μαγαζί για να πουλήσει τα παιχνίδια του. Όμως ο ιδιοκτήτης του είπε ότι δεν μπορούσε να τα αγοράσει. Τότε, ο Νικόλας κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος που έφυγε από το σπίτι του. Όταν γύρισε σπίτι, οι γονείς του τον υποδέχτηκαν με αγάπη και του είπαν ότι είχαν φοβηθεί για αυτόν.

9 AΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Αυτό που δεν μου αρέσει στο βιβλίο είναι ότι ο Νικόλας και οι φίλοι του πειράζουν τον Ανιάν, ο οποίος είναι ο πιο καλός μαθητής και ο χαϊδεμένος της δασκάλας. Θέλουν να τον πειράζουν επειδή τους σπάει τα νεύρα και ο ίδιος τους ενοχλεί με τις γνώσεις του. Το καλό όμως είναι ότι ο Ανιάν φοράει γυαλιά και δεν μπορούν να τον ενοχλούν και να τον βαράνε όσο θα ήθελαν.

10 Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Γενικά πρόκειται για ένα πολύ ωραίο και αστείο νεανικό βιβλίο που μου αρέσει να το διαβάζω στον ελεύθερό μου χρόνο και θα το βαθμολογούσα με 9.


Κατέβασμα ppt "ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google