Τα επαγγέλματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Advertisements

(Από το Τι είναι... Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ! Σίγουρα όμως, αυτή η μορφή της είναι η πιο φανερή και η πιο επικίνδυνη τόσο για τη σωματική.
Μήπως έχουμε ακρίβεια «Ελληνικής κατασκευής;» Γιώργος Μπάλτας Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ Κ Α Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
«Δυνατότητες Έρευνας για γυναίκες επιστήμονες »
Ειρήνη Κορδερά Ψυχολόγος MSc Υγείας MSc Παιδιών και Εφήβων.
Διεπαγγελματική μάθηση στόχοι?
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
1.1 Η οικογένεια- Η ελληνική οικογένεια
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ.
Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΠΛΑΤΩΝ Α4 1ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν
Κοινωνικό κράτος και κρίση Με έμφαση στις ανισότητες ανάμεσα στα φύλα Χρήστος Κουτσαμπέλας Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Θέμα: «Φύλο και Εργασία σε ένα Μεσαίο Αστικό Κέντρο. Η Περίπτωση των Γυναικών της Λάρισας» Ρόδος 2009 Διπλωματική εργασία Μαρίνου Ελένη ΟΝΟΜΑΒΑΘΜΙΔΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανεργία Φυσικό ποσοστό ανεργίας (ΦΠΑ): μέσο ποσοστό ανεργίας γύρω από το οποίο κυμαίνεται το ποσοστό ανεργίας ΦΠΑ t.
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
επιπτώσεις της στους νέους
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Ευαγγελία Σουμέλη Ανώτερη Ερευνήτρια ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: “ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ»
ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΟΥΚΤΣΗ
3ο ΓΕΛ Κορίνθου (Ασημακόπουλος Γ. ΠΕ 09 - Μπόγια Π. ΠΕ 10) 5.1 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Ανταλλακτική αξία ενός αγαθού είναι οι μονάδες ενός αλλού.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.
Ενημερωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών ΣΕΠ
 Τα αγαθά ικανοποιούν ανθρώπινες ανάγκες  Αίσθημα ανασφάλειας στην καθημερινή ζωή  Η κατοχή και η χρήση υλικών αγαθών δε συνδέεται μόνο με την ανακούφιση.
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
Ισότητα Φύλων Πανταζάκου Χριστίνα.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
O ταν κάποιος σκέφτεται χωρίς να θέτει απαραβίαστα σύνορα σε θέματα που αφορούν τους ρόλους των δύο φύλων, μπορεί πιο εύκολα να φανταστεί έναν άνδρα να.
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 5 η Οικονομική Αξιολόγηση Έργων και Πολιτικών.
Μονογραφία Επαγγέλματος
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Πόσο Ελεύθερες είναι οι Προσωπικές Επιλογές μας
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
{ Κοινωνικοοικονομικό & εργασιακό περιβάλλον εν μέσω οικονομικής κρίσης Απόψεις – Στάσεις μιας ομάδας φοιτητών Κυραγγέλου Χριστίνα Αρ. Μητρώου 6983.
Τρόποι ζωής και επαγγέλματα Δημοτικό Σχολείο ………. Στ΄ τάξη Μάιος 2008.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
INDUCTION WEEK 2015 BA (Hons) in Early Childhood Studies MC Employability Scheme.
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
Ερευνητική Εργασία Α΄τετραμήνου. Οικονομική κρίση και παράγοντες που επηρεάζουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Στην Αμερική από το 1940 – 1960 κυριαρχούσε το υπόδειγμα σύζυγος – μητέρα – νοικοκυρά. Στην Ελλάδα το υπόδειγμα αυτό εμφανίζεται μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.
ΙΕΚ Γαλατσίου Στατιστική Ι
Παίρνω τον Έλεγχο: Βρίσκω το δρόμο μου αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Μερικά βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας: εργατικό δυναμικό, δομή της απασχόλησης, ανεργία Συνεχής αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας.
Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
Υπολογιςμος εθνικης παραγωγης – Πληθωριςμος και ανεργια
ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Εργασία των μαθητών του Β3
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τερζανίδου Γεσθημανή
Διδακτικοί στόχοι Βγήκε σε 3 ώρες.
Ισότητα Mind Mosaic Από τις μαθήτριες: Καραγιωργάκη Κατερίνα, Κυπραίου Αγγελική, Πολίτη Κατερίνα, Τσαγκαράκη Μαρία.
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
ΦΥΛΛΟ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Η οικογένεια - Η ελληνική οικογένεια
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : ΣΎΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΈΣ ΕΤΕΡΌΤΗΤΑΣ
Τμηματοποίηση – Τοποθέτηση - Στόχευση Δρ. Μάλαμα Ελεονώρα Ιουλία
Η ισοτητα των 2 φυλων στην υγεια
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2.3 Οικογενειακός προϋπολογισμός
Ερωτηματολόγια. Απαντήσεις σχετικά με την παιδική εργασία.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα επαγγέλματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας;

Φυσικά και ναι, διότι το επάγγελμα καθορίζει και τον άνθρωπο Φυσικά και ναι, διότι το επάγγελμα καθορίζει και τον άνθρωπο. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα παρατηρούμε πως οι άνθρωποι είχαν βρει πολλές δραστηριότητες για να απασχολούνται. Μόνο έτσι ένιωθαν «γεμάτοι», ένιωθαν ότι προσφέρουν, πως ήταν χρήσιμοι. Αυτές οι αξίες του ανθρώπου έχουν παραμείνει και σε αυτή την εποχή που ζούμε τώρα. Έχοντας μια δουλειά που τον ενδιαφέρει ο άνθρωπος μπορεί να γεμίσει τη ζωή του με ώρες απασχόλησης, στις οποίες νιώθει δημιουργικός και χρήσιμος. Υπάρχουν φορές που η δουλειά τον αγχώνει. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και αυτό το άγχος τον κάνει πιο ζωντανό. Εκτός όμως από τις προσωπικές αξίες μιας δουλειάς, η ολική απασχόληση προσφέρει «αγαθά» σε μία οικογένεια, με λίγα λόγια χρήματα.

Στην εποχή μας η ανεργία αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα Στην εποχή μας η ανεργία αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα. Λόγω της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες άνθρωποι έχασαν και συνεχίζουν να χάνουν τη δουλειά τους. Οι άνθρωποι μαραζώνουν, αλλάζει το βιοτικό τους επίπεδο και αναγκάζονται να κάνουν ενέργειες που πολλές φορές δεν επιθυμούν, όπως για παράδειγμα καταφεύγουν σε εγκληματικές πράξεις. Επίσης, πολύ συχνά κάποιοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής. Υπάρχουν επίσης και περιπτώσεις ανθρώπων που αναγκάζονται να συμπληρώσουν το εισόδημα κάνοντας δουλείες που δεν τους ικανοποιούν ή δεν τους ταιριάζουν,με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι επιτελούν καταναγκαστική εργασία. Πηγή: G-E-News.

Στερεότυπα φύλων πως επηρεάζουν την επιλογή επαγγέλματος; Αντιλήψεις σχετικά με τα τυπικώς «ανδρικά» και «γυναικεία» επαγγέλματα στην Ελλάδα.

Ο οριζόντιος διαχωρισμός είναι εμφανής στην ελληνική αγορά εργασίας Ο οριζόντιος διαχωρισμός είναι εμφανής στην ελληνική αγορά εργασίας. Για παράδειγμα, υπάρχουν επαγγέλματα και τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που η κοινή γνώμη συσχετίζει απόλυτα με τους άνδρες, όπως η βαριά βιομηχανία, οι κατασκευές, ο στρατός, η επαγγελματική οδήγηση, τα οικονομικά, οι πωλήσεις και το εμπόριο. Ομοίως, η κοινή γνώμη συσχετίζει ορισμένα επαγγέλματα και τομείς δραστηριότητας με τις γυναίκες, όπως τις υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας, την εκπαίδευση, τη γραμματειακή υποστήριξη, τη νοση-λευτική, τη φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων, το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις.

Ο διαχωρισμός της αγοράς εργασίας είναι ιδιαίτερα έντονος στην περίπτωση των επαγγελμάτων που θεωρούνται παραδοσιακά ανδροκρατούμενα και που απαιτούν δεξιότητες και χαρακτηριστικά που αποδίδονται στους άνδρες, όπως είναι οι εργολάβοι κατασκευών, οι πιλότοι, οι υδραυλικοί ή ηλεκτρολόγοι, οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων ή οι οδηγοί ταξί. Εν τω μεταξύ, το κοινό συνδέει κυρίως τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την προσωπική εξυπηρέτηση και την προσωπική φροντίδα με τις γυναίκες (π.χ. νηπιαγωγοί, νοσηλεύτριες, κομμώτριες). Το ίδιο ισχύει και για τα επαγγέλματα που συνδέονται με την παραδοσιακή διαίρεση των ρόλων μέσα στην οικογένεια. Πηγή: dear-eva.gr

ΤΕΛΟΣ