Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ισοτητα των 2 φυλων στην υγεια

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ισοτητα των 2 φυλων στην υγεια"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ισοτητα των 2 φυλων στην υγεια
θιθι

2 ΓΙΑΤΙ ζουν οι γυναικεσ περισσοτερΟ???
Ως προς το προσδόκιμο ζωής οι γυναίκες υπερισχύουν. Αυτό οφείλεται στη πιο ριψοκίνδυνη συμπεριφορά των αντρών που κάνουν συχνότερα καταχρήσεις (αλκοόλ, τσιγάρο, ουσίες) με αποτέλεσμα όσο περνούν τα χρόνια να έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας που πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο. Φυσικά δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός πως το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών είναι λιγότερο ανθεκτικό από αυτό των γυναικών.

3 κλΕΙΝΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Τα πράγματα όμως σιγά σιγά αλλάζουν. Οι ερευνητές πιστεύουν πως μέσα σε δυο δεκαετίες οι άντρες θα έχουν καλύψει τη διαφορά, φθάνοντας να ζουν τα ίδια χρόνια με τις γυναίκες. Κύριο αίτιο είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι άντρες υιοθετούν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ενώ αντίθετα οι γυναίκες υιοθετούν σταδιακά συμπεριφορές που θεωρούνται «ανδρικές», όπως το κάπνισμα και οι καταχρήσεις.

4 Η ισοτητα των φυλων στα επαγγελματα υγειασ
Στα επαγγέλματα υγείας φαίνεται να υπάρχει υποτίμηση του γυναικείου φύλου. Aκόμη κυριαρχεί το στερεότυπο της γλυκιάς και συμπονετικής νοσοκόμας που φροντίζει τον άρρωστο ασθενή υπό τις οδηγίες του ισχυρού και παντογνώστη γιατρού, ενώ η εικόνα της γυναίκας γιατρού και του άντρα νοσοκόμου να ακολουθεί οδηγίες σπανίζει και αυτό εξαιτίας των παραδοσιακών αντιλήψεων που δύσκολα θα αλλάξουν αλλά και από την προβολή τέτοιων εικόνων από τα ΜΜΕ.

5 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ και Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ και Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ Οι νοσηλεύτριες συνήθως προβάλλονται ως νεαρές και ανύπαντρες γυναίκες, εμφανιζόμενες κυρίως σε δεύτερο πλάνο. Αντίθετα τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχουν γιατροί, κυρίως του ανδρικού φύλου παρουσιαζόμενοι ως έμπειροι άνδρες, με καριέρα, επιβλητικοί και υψηλής κοινωνικοοικονομικής θέσης.

6 PROJECT Β Λυκείου ΣΚΟΥΛΑΡΙΓΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΙΡΕΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΛΕΣΣΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΣΚΟΥΛΑΡΙΓΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΙΡΕΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΛΕΣΣΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ


Κατέβασμα ppt "Η ισοτητα των 2 φυλων στην υγεια"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google