Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής και θρησκευτικής δίωξης ή επειδή ανήκει σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα η οποία διώκεται. Πρόσφυγας είναι επίσης όποιος κινδυνεύει στη χώρα του λόγω πολέμου ή γενικευμένης βίας. Για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του και δικαιούται άσυλο και διεθνή προστασία στη χώρα που καταφεύγει. Οι πρόσφυγες προστατεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 και από διεθνείς ευρωπαϊκές συμφωνίες και εθνικούς νόμους. Δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο. Το να χορηγήσει μια χώρα άσυλο σε πρόσφυγες δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας ούτε δείγμα καλής θέλησης αλλά υποχρέωση με βάση διεθνείς συνθήκες και εθνικούς νόμους.Και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

3 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Μετανάστες είναι όσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους προσπαθώντας να βρουν εργασία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Συχνά υποχρεώνονται να φύγουν λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών και απόλυτης φτώχειας. Η διαφορά με τους πρόσφυγες είναι πως οι μετανάστες μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και δεν κινδυνεύει η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα (αν και είναι μεγάλη συζήτηση κατά πόσο η απόλυτη φτώχεια δεν απειλεί και την ζωή κάποιου).

4 Από το καλοκαίρι η προσφυγική κρίση συναντάται και στην Ελλάδα. Οι προσφυγικές ροές ξεκίνησαν από τις αρχές του καλοκαιριού και δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

5 Δεκάδες άνθρωποι, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο σε ένα φουσκωτό σκάφος, μικρής χωρητικότητας ξεκινούν ένα επικίνδυνο και κουραστικό ταξίδι προς την Ευρώπη, με ενδιάμεσ ο σταθμό την Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον…

6 Πολλοί από αυτούς καταφέρνουν να επιζήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον!

7 Εντούτοις, σε τραγωδία εξελίσσεται « το ταξίδι προς την ελευθερία » για πολλούς άλλους που χάνονται, καθιστώντας έτσι τα φιλόξενα νερά του Αιγαίου « μαζικό θαλάσσιο νεκροταφείο » ανθρώπων. Ανθρώπων που δεν έφταιξαν σε τίποτα…

8 Στις μέρες μας, πολλές χώρες στα βόρεια της Ελλάδας έχουν κλείσει τα σύνορα, αφήνοντας εγκλωβισμένους στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

9 Πλέον, η χώρα μας, μαζί με τα υπόλοιπα εσωτερικά προβλήματα που έχει, καλείται να αντιμετωπίσει ολομόναχη και το προσφυγικό, χωρίς βοήθεια από τους Εταίρους.

10 Η Κυβέρνηση, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι απλοί πολίτες είναι αυτοί που βοηθούν και συμβάλλουν στην καθημερινή επιβίωση αυτών των ανθρώπων, προσφέροντάς τους τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

11 Ο ελληνικός λαός πρέπει να παραμείνει δυνατός και αλληλέγγυος και να στηρίξει υλικά και ηθικά την πορεία αυτών των ανθρώπων προς ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους!

12 Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες: Μπλούχου Κατερίνα Κυριαζοπούλου Ελευθερία


Κατέβασμα ppt "Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google