Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 1)Από έναν φούρναρη 2)Από έναν γεωτρυπανιστή

2 ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ Πόσα χρόνια ασκείτε αυτό το επάγγελμα; 44 ολόκληρα χρόνια
Το μαγαζί έχει περάσει από γενιά σε γενιά; Περίπου. Το είχε ο θείος μου και από 14 χρονών μπήκα και εγώ στην επιχείρηση. Ουσιαστικά δεν πήγα σχολείο! Πόσα χρόνια υπάρχει η επιχείρηση; Από το 1969. Σας δίδαξε κάποιος αυτό το επάγγελμα; Όχι. Με βοήθησε λίγο ο θείος μου, αλλά και μέσα από την εμπειρία.

3 Το επάγγελμα αυτό είναι δύσκολο, χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση;
Είναι αρκετά κουραστικό θα έλεγα, κυρίως επειδή απαιτεί πολλές ώρες, δηλαδή για την ακρίβεια ώρες την ημέρα. Όσον αναφορά τη γνώση, όχι…μόνο εμπειρία χρειάζεται, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Ποιες είναι οι κύριες αλλαγές που έχουν γίνει στο μαγαζί, με την πάροδο του χρόνου; Είναι πολλές. Κυρίως όσον αφορά τις πόρτες, τα πλακάκια…τέτοια πράγματα. Η οικονομική κρίση έχει μειώσει την πελατεία;Και αν ναι, σας αναγκάζει αυτό να αυξήσετε ή να μειώσετε τις τιμές; Εννοείτε! Παρ’ όλ’ αυτά οι τιμές παραμένουν σταθερές. Τι είναι αυτό που ζητάν οι πελάτες; Κυρίως άμεση εξυπηρέτηση και καλή ποιότητα!

4 ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

5 ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΗΣ Από πότε ασκείτε αυτό το επάγγελμα;
Ξεκίνησα το 1960 και σταμάτησα το Δηλαδή, δούλεψα περίπου 33 χρόνια. Αυτό το επάγγελμα πέρασε από γενιά σε γενιά; Όχι ακριβώς, το συνέχισαν τα παιδιά μου από 15 χρονών τη χρονιά που σταμάτησα εγώ, δηλαδή έχουν δουλέψει 20 χρόνια. Σας βοηθούσε κάποιος συγγενής; Ναι είχα τη βοήθεια του αδελφού μου μεταξύ των άλλων συνεργατών. Ήταν δική σας επιλογή να ακολουθήσετε αυτό το επάγγελμα; Ναι αν και δοκίμασα πολλά επαγγέλματα, βρήκα περισσότερο συμφέρον σε αυτό. Για παράδειγμα, δούλεψα ως μανάβης,ψαράς ακόμα και χορτοδέτης.

6 Το επάγγελμα αυτό ήταν δύσκολο;
Ήταν αρκετά δύσκολο, για να καταλάβετε ξεκινούσαμε από το πρωί και μπορεί να δουλεύαμε μέχρι και 15 ώρες ανάλογα με τις απαιτήσεις της εργασίας. Βεβαίως και ήθελε κάποια γνώση, και συγκεκριμένα τη γνώση της γεωλογίας την οποία μαθαίναμε πάνω στην πράξη. Εννοείτε πως δεν μπήκα κατευθείαν στα βαθία,ξεκίνησα με μικρές γεωτρήσεις των 10 μέτρων. Γιατί σταματήσατε το επάγγελμα; Ήταν καλή εποχή όπου τα εδάφη χρειάζονταν γεωτρήσεις αφού αργότερα όμως όλα τα εδάφη είχαν καλυφθεί από αυτές, αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το επάγγελμα. Άλλος ένας λόγος είναι ότι μετά από εμένα δούλεψαν τα παιδιά μου.

7

8 Μαργαρίτα Ταρταμπούκα
Μαρία Χονδροδήμου Θώμη Μπομπότη Β2 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2012


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google