Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Χρήστος Κεχαγιάς Βασίλης Ντόκορος Χαράλαμπος Ριζόπουλος

2 Ανεργία Βιώματα και συναισθήματα που δημιουργεί η ανεργία. Όλα τα συναισθήματα που δημιουργούνται όταν κάποιος βιώνει την ανεργία. Τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας. Προτείνονται διάφοροι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Γενικά συμπεράσματα.

3 Εμπειρία της ανεργίας Απώλεια της εργασίας:
Συναισθήματα όπως λύπη, απογοήτευση, απελπισία, έλλειψη ενέργειας, ανακούφιση, αποφασιστικότητα. Αναζήτηση νέας εργασίας: Συναισθήματα όπως πίεση, αποθάρρυνση, φόβο, θυμός, απελπισία, απομόνωση

4 Απώλεια Εργασίας Τι έγινε και έχασα την δουλειά; Κλείσιμο εταιρίας.
Έλλειψη εμπειρίας σε νέα θέση. Τεχνολογικές αλλαγές. Έχασα μόνο την δουλειά μου; Έχασα κάτι που μου άρεσε και ήμουν καλός. Έχασα τον τρόπο ζωής που είχα μέχρι τώρα. Ανακούφιση

5 Απώλεια εργασίας Εγκαταλείποντας το σχολείο.
Ελπίδα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης. Απογοήτευση από τις επαγγελματικές προοπτικές και από το σχολείο. Κατάρτιση και νέο ξεκίνημα. Η κατάρτιση Η αναζήτηση εργασίας είναι μια δύσκολη «δουλειά»

6 Βασικές Ανάγκες Χρήματα
Τα χρήματα καθορίζουν τον τρόπο ζωής του καθενός. Η έλλειψη χρημάτων συρρικνώνουν την κοινωνική ζωή. Κόσμος Με την δουλειά αισθάνεσαι ότι ανήκεις κάπου, όταν χάνεται η δουλειά χάνεται και αυτή η αίσθηση. Νιώθεις μόνος και απόμακρος.

7 Βασικές Ανάγκες Σκοπός
Δίνει την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου και είσαι χρήσιμος για την κοινωνία. Χωρίς δουλειά νιώθεις άχρηστος και ότι χάνονται όλες οι δεξιότητες και τα ταλέντα σου. Ρουτίνα Όταν είσαι άνεργος έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και αισθάνεσαι άσχημα. Με την εργασία ο χρόνος σου ήταν γεμάτος και είχες μια ρουτίνα.

8 Τρόποι αντιμετώπισης Οικογένεια (1)
Αλλαγές Αλλάζει ο ρόλος μέσα στην οικογένεια, βοηθάει περισσότερο στις δουλειές, δανεισμός χρημάτων και εντάσεις λόγω έντονων συναισθημάτων. Τι μπορείτε να κάνετε Αποδοχή της κατάστασης. Μιλήστε με την οικογένεια σας και δείτε τις αντιδράσεις της. Ζητήστε την βοήθεια της στην αναζήτηση εργασίας.

9 Τρόποι αντιμετώπισης Φίλοι (2)
Αλλαγές Αλλαγές στις καταστάσεις και τις δραστηριότητες με τους φίλους σας. Αλλαγή οικονομικής κατάστασης αλλαγή και συνηθειών. Τι μπορείτε να κάνετε Μιλήστε με τους φίλους σας για το τι σας συμβαίνει και κρατήστε επαφή μαζί τους. Κάντε νέους φίλους από δραστηριότητες και χόμπι.

10 Τρόποι αντιμετώπισης Συμβουλευτικές Ομάδες (3)
Αν δεν έχετε επαγγελματικό στόχο. Δείτε τι επιλογές σας για αλλαγή επαγγελματικής καριέρας. Αν έχετε επαγγελματικό στόχο. Αναζητήστε ομάδες εύρεσης εργασίας και υποστήριξης.

11 Τρόποι αντιμετώπισης Συμβουλευτικές Ομάδες (3)
Οι ομάδες υποστήριξης μπορούν να προσφέρουν: Συμβουλές και βοήθεια για την αναζήτηση εργασίας. Κατανόηση από ανθρώπους που νιώθουν το ίδιο. Υποστήριξη για να συνεχίσετε και να μην παραιτηθείτε. Δημιουργία νέων φιλιών σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της ζωής σας.

12 Τρόποι αντιμετώπισης Θετική Σκέψη (4)
Βάλτε στόχους που μπορείτε να εκπληρώσετε καθημερινά. Κάντε ένα διάλειμμα και βρείτε τον ρυθμό σας. Δώστε θετικά μηνύματα στον εαυτό σας. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είναι αξιόλογο άτομο.

13 Τρόποι αντιμετώπισης Εκπαίδευση και Επανειδίκευση(5)
Αναζήτηση επιλογών που είναι της αρεσκείας σας. Επανεκτιμήστε δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Περαιτέρω εκπαίδευση και επανειδίκευση. Ενημερωθείτε για επαγγελματικές τάσεις.

14 Τρόποι αντιμετώπισης Δημιουργώντας Επαγγελματικές Επαφές (6)
Δημιουργήστε προσωπικό δίκτυο. Ενημερώστε γνωστούς και φίλους ότι αναζητάτε εργασία. Είναι σημαντικό Να είστε σε επαφή με όσους γνωρίζεστε. Να τους λέτε όσα σας ενδιαφέρουν και να βλέπετε αντιδράσεις. Δίνεται Βιογραφικά Ακολουθήστε τυχόν πληροφορίες που σας δίνουν.

15 Τρόποι αντιμετώπισης Εργασίες Επιβίωσης (7)
Εργασία μερικής απασχόλησης ή προσωρινή εργασία. Κυρίως γίνεται για τα χρήματα, αλλά προσφέρει νέες δεξιότητες και νέες επιλογές. Θέστε μακροπρόθεσμους στόχους και μην φοβάστε ότι μπορείτε να κολλήσετε σε μία τέτοια εργασία.

16 Τρόποι αντιμετώπισης Εθελοντική εργασία (8)
Η εθελοντική εργασία μπορεί να σας καλύψει κάποιες ανάγκες που καλύπτατε από την εργασία όπως τον χρόνο και την εξάσκηση των δεξιοτήτων σας. Η εθελοντική εργασία προσφέρει εργασιακή εμπειρία, δημιουργία νέων επαφών και σας κάνει να νιώθετε χρήσιμοι.

17 Τρόποι αντιμετώπισης Άσκηση (9)
Βάλτε την άσκηση στο πρόγραμμα σας. Βρείτε κάποιο άθλημα που σας ταιριάζει ή κάποια δραστηριότητα όπως ποδήλατο ή τρέξιμο. Βοηθάει στην μείωση του άγχους και σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας.

18 Τρόποι αντιμετώπισης Αμβλύνοντας την οικονομική πίεση (10)
Οργανώστε τα έξοδα σας και τα χρέη σας. Επικοινωνήστε με τις τράπεζες για να κάνετε διακανονισμούς. Βρείτε νέους τρόπους να αποκτήσετε αυτά που επιθυμείτε, όπως μεταχειρισμένα, επιδιορθώσεις στα ήδη υπάρχοντα.

19 Τρόποι αντιμετώπισης Επαφές με Εταιρίες (11)
Χρησιμοποιείστε τις κρατικές υπηρεσίες. Δημιουργείστε επαφές, αντλείστε πληροφορίες, ενημερωθείτε για συμβουλευτική και προγράμματα εξειδίκευσης.

20 Τρόποι αντιμετώπισης Άλλοι μέθοδοι αντιμετώπισης (12)
Ορίστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Προσπαθήστε να βρείτε την ψυχική δύναμη μέσα σας. Ασχοληθείτε με διάφορα χόμπι και δραστηριότητες.

21 Συμπεράσματα Η ανεργία πραγματικά δημιουργεί μία αίσθηση συναισθηματικού σκαμπανεβάσματος, αλλά μπορείτε να αντισταθείτε και να έχετε τον έλεγχο. Να θυμάστε ότι δεν έχετε αλλάξει! Εξακολουθείτε να είστε τα αξιόλογα άτομα που ήσασταν πάντοτε!


Κατέβασμα ppt "Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google