Διαχείριση Έργων Πληροφορικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Κατανομή δραστηριοτήτων ανά τρίμηνο
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων
Στόχοι, μεθοδολογία, διαδικασίες Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου.
Σελ. 1/16 Μελέτη για την Υλοποίηση Γενικού Εμπορικού Μητρώου Επιχειρήσεων (Γ.Ε.ΜΗ.) Αθήνα, 28/06/2003 Εισηγητής: Σ. Πάγκαλος, Διευθυντής Temagon.
ΔΠΘ, Ξάνθη 17/05/2003. Enterprise Project Management Διαχείριση Έργων με Παρελθόν και Μέλλον Μελίνα Γαλεάδη Information Worker Solutions Marketing Manager.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Ο αυτοματισμός στις εργασίες διαχείρισης περιοδικών : έρευνα σε βιβλιοθήκες της Αθήνας Αναστασία Διαγγελάκη Χριστίνα Κανάκη (Ιωάννινα, Σεπτέμβριος 2008)
Μελέτη Περιπτώσεων: UNIC-Services Ltd. UNIC-Services Ltd  Ιδρύθηκε το 1993 από την IT Saara Remes-Ulkunniemi  Η εταιρεία προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ > ΑΘΗΝΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005 > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ »
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Μ.Σ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Η Διαχείριση Ποιότητας σαν Εργαλείο Διοίκησης Επιχειρήσεων Θ.ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ – ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Εσπερίδα Ε.Μ.Π.
Εισαγωγή στην Αξιολόγηση Έργων Πληροφορικής Στρατηγική και Οικονομική των Π.Σ. Βέμου Κωνσταντίνα Τσάμα Ριγκέρς.
Σεμινάριο Ανάλυσης Έργων Καθαρής Ενέργειας Περίληψη Εισαγωγικής Λειτουργικής Μονάδας © Υπουργός Φυσικών Πόρων Καναδά 2001 – Αναφορά Φωτογραφίας :
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΜΙΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕγγλΕζοΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ. ομφάκινον.
Sense of Initiative and Entrepreneurship Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει.
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
Συμμετοχή των εργαζομένων στην διοίκηση των επιχειρήσεων
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΘΡ. ΤΣΙΑΤΣΟΣ Θέματα Σχεδίασης Μέρος 2ο Χρηστοκεντρική & Συμμετοχική Σχεδίαση.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Προώθηση / Επικοινωνία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εκτίμηση της Απόδοσης των Οργανισμών Αθλητικής Αναψυχής
Ορισμός Έργου Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ ΔΡ. Α. ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΤΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ.
14-1 STEPHEN P. ROBBINS, DAVID A. DECENZO, MARY COULTER Διοίκηση επιχειρήσεων Αρχές και εφαρμογές.
Μεθοδολογίες και εργαλεία διαχείρισης έργων πληροφορικής) 2 ο Κεφάλαιο.
Μέρος 1 Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 22/9/20162 Περιεχόμενα  Βασικές έννοιες Πληροφοριακών Συστημάτων  Απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.
Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Εργαστήρια Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα και Εφαρμογές Διαδικτύου και Εφαρμογές.
1 Ανακαλύπτοντας το νόημα της ποιότητας…. 2 Ο ορισμός της Ποιότητας από τον Deming Τι είναι ποιότητα ? Πως κάποιος θα μπορούσε να εννοεί την ποιότητα.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
ΟΡΙΣΜΟΣ Λογιστική είναι ο κλάδος της εφαρμοσμένης Οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με την ανάλυση, κατάταξη, καταγραφή και συσχέτιση των οικονομικών.
1 Στρατηγικό Μάνατζμεντ Τηλεπικοινωνιών Εισαγωγικά.
Πρόγραμμα Εταιρικής Ταυτότητας Διάλεξη 2. Στελέχη που ασχολούνται… Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ▫ Ομάδα από 4-6 άτομα διαφόρων τμημάτων και ένα ανώτατο στέλεχος.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
Διαχείριση κόστους έργων πληροφορικής. 2 Ανάλυση κόστους/οφέλους Η ανάλυση κόστους/οφέλους βασίζεται γενικά στις ακόλουθες οικονομικές αρχές:  Κριτήριο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ Διοίκηση Ολικής Ποιότητας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Επιχειρηματικότητα στην Πληροφορική Β΄ 1. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα Η επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί μια κυρίως ανδρική υπόθεση,
Νομικά Θέματα Πληροφορικής
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
Εταιρική Διακυβέρνηση
Η επιστήμη της Διοίκησης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Παράδειγμα 1 Μια ΚΑΕ παρουσίασε τα εξής αποτελέσματα για τα έτη 2006 και Κέρδη χρήσης
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
Δ ι α χ ε ί ρ ι σ η Έ ρ γ ο υ P r o j e c t M a n a g e m e n t
Πληροφοριακό σύστημα Πληροφοριακό Σύστημα μιας επιχείρησης/οργανισμού είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ανθρώπους, διαδικασίες και εξοπλισμό (Υλικό,
Σύγχρονες μεθοδολογίες ανάπτυξης και διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων 2ο Κεφάλαιο.
Τρόποι συλλογής πληροφοριών
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Σχεσιακεσ βασεισ δεδομενων
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αρχεσ διοικησησ & διαχειρισησ εργων
Διαχείριση έργου Αρχές και τεχνικές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Δρ. Δαμιανός Σακάς Η διαχείριση έργου είναι η ικανότητα να διαχειρίζεστε μια σειρά χρονολογικών εργασιών προκειμένου να καταλήξετε σε έναν επιθυμητό στόχο. Η δυσκολία προκύπτει από το γεγονός ότι μερικές εργασίες δεν μπορούν να αρχίσουν εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προηγούμενες.

Εκκίνηση ενός Έργου

Συγκέντρωση Πληροφοριών Ορίζοντας και Απαιτήσεις του Έργου Οι απαιτήσεις του έργου προκύπτουν από τους κύριους συμμέτοχους Άτομα ομάδες ή κοινότητες που έχουν ενδιαφέρον για την έκβαση του έργου. Διευθυντές τμημάτων, προϊστάμενοι πελάτες, τελικοί χρήστες Στόχος του υπεύθυνου έργου είναι να ισορροπήσει μεταξύ δύο στόχων Διαχείριση της ομάδας (καθοδήγηση, ενθάρρυνση) Υλοποίηση της τεχνολογίας

Συγκέντρωση Πληροφοριών Από όλες τις ομάδες ενδιαφέροντος ο διαχειριστής έργου αντλεί πληροφόρηση για : Απαιτήσεις από το έργο. Έχοντας καθαρή και λεπτομερή γνώση για τον σκοπό του έργου Βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών Βελτιωμένη ποιότητα προϊόντων Αύξηση αποδοτικότητας Περιορισμούς του έργου. Που προκύπτουν από συνεντεύξεις με τους Leader Decision Maker End-Users Developer of the technology Χρονικούς στόχους Οικονομικούς στόχους

Κανονισμοί &Χρονοπρογραμματισμός Το έργο έχει ένα Ακριβές Αποτέλεσμα; Υπάρχουν κανονισμοί του κλάδου ή του Κράτους που πρέπει να ληφθούν υπόψη; Έχει λογική προθεσμία παραδοτέων Στενά χρονικά περιθώρια Ευρύτατα χρονικά περιθώρια

Παραγγελιοδότης & Υπεύθυνος Έργου Αρμοδιότητες Παραγγελιοδότη Διορίζει τα μέλη της ομάδας από πλευρά της εταιρείας Διαθέτει κεφάλαια της εταιρείας Έγκριση αποφάσεων από πλευρά της εταιρείας σχετικά με το έργο Ο «υπεύθυνος έργου» πρέπει να αλλάζει διοικητικό μοντέλο συμπεριφοράς, ανάλογα την ενότητα και τον χρόνο του έργου.

Δεσμεύσεις Έργου Το έργο έχει κάποια οικονομική Δέσμευση; Για την ποιότητα Λογισμικό Για το προσωπικό που θα χρησιμοποιεί το έργο Κάποιος άλλος εκτελεί ήδη το έργο; Διαδοχή σε συγκεκριμένο στάδιο Συγκρούσεις με άλλα τμήματα της εταιρείας πέρα του υπεύθυνου τμήματος, για την ολοκλήρωση έργου. Μήπως το ίδιο έργο εκτελείτε και σε άλλο τμήμα της ίδιας εταιρείας; Επηρεασμός των χρηστών από την νέα Τεχνολογία

Συμβατότητα Λογισμικού Αυτή η Τεχνολογία θα επηρεάσει άλλο λογισμικό; Αυτή η Τεχνολογία θα δουλεύει με Οποιοδήποτε Λειτουργικό Σύστημα. Σταθερά Κινητά Ποιες άλλες Επιχειρήσεις Χρησιμοποιούν αυτήν την Τεχνολογία Πελάτες Προμηθευτές Ποια είναι η κατάσταση του Δικτύου πριν την αρχή του έργου.

Συνέντευξη με Διοίκηση Γιατί πρέπει να γίνει το έργο; Ποιο είναι το όραμα του έργου; Ποια είναι η τεχνολογία του έργου; Ποιος είναι ο τρόπος που θα γίνει το έργο; Παύση εργασιών Συνέχιση σε εναλλακτική τεχνολογία και μετάβαση στην καινούργια μετά την ολοκλήρωση του έργου. Συνέχιση στην τεχνολογία του έργου με προβλήματα

Μοντέλα Συνέντευξης Επιτυχημένο Αποτυχημένο Σε τι πρέπει να στηρίζεται η συνέντευξη Επιτυχημένο Αποτυχημένο

Συνέντευξη με τους Συμμέτοχους Η ομάδα που ενδιαφέρεται για την έκβαση του έργου μπορεί να αποτελείται από: Την Διοίκηση Τον υπεύθυνο έργου Την ομάδα έργου Τους χρηματοδότες του έργου Τους πελάτες Τους προμηθευτές Τους τελικούς χρήστες Την γενικότερη κοινότητα του κλάδου που δρα η εταιρεία Τι έρευνα και πως; Ποιοτική Ποσοτική Με φυσική παρουσία του ερωτώμενου Μέσω Intranet

Ομαδικές Αποφάσεις (Delphi Technique) Προσδιορισμός προβλήματος Παροχή πιθανών λύσεων(μέσω ερωτηματολογίων) από τα μέλη της ομάδας σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο μέσω intranet Επεξεργασία ερωτηματολογίων και παραγωγή νέων βάσει δοθέντων απαντήσεων Εκ νέου αποστολή για συμπλήρωση Επανάληψη της διαδικασίας μέχρι την επίτευξη ομοφωνίας στην λύση του προβλήματος

Delphi Technique

Συνεχιζόμενες Έρευνες Μια online ποσοτική έρευνα μπορεί να διερευνήσει την ικανοποίηση ομάδων από τους Συμμετέχοντες και κατά την διάρκεια του έργου.

Προσδιορισμός του έργου Ο ακριβής προσδιορισμός των αναγκών του έργου αναχαιτίζει φαινόμενα όπως αυτά που παρουσιάζει η Standish Group Γιατί αποτυγχάνουν τα περισσότερα έργα; Διότι χάνεται ο αρχικώς στόχος. Το όραμα συνήθως, είναι η ικανότητα του υπεύθυνου να βλέπει καθαρά κάτι το οποίο είναι άυλο και να αναγνωρίζει τις ενέργειες που απαιτούνται.

Στοιχεία για τον Χάρτη του έργου Πιστοποίηση της ανάγκης για το έργο Ορισμός του έργου Χρηματοδότης Υπεύθυνος έργου Στόχος του έργου Ομάδα έργου Πόροι έργου Χάρτης έργου

Χρονοδιάγραμμα & Καθυστερήσεις Η ημερομηνία ολοκλήρωσης πρέπει να είναι απόλυτα καθορισμένη χωρίς ελαστικότητα. Τι μπορεί να φέρει καθυστερήσεις; Επιχειρηματικοί κύκλοι Να μην συμπίπτει με ημερομηνίες υπερβολικού φόρτου εργασίας στην εταιρεία Οικονομικές καταστάσεις Απροθυμία επένδυσης λόγο φόρων ή άλλων υποχρεώσεων Εποχές του έτους Διακοπές των εμπλεκομένων, Επαγγελματικά ταξίδια Διοίκησης κτλ Απρόσμενα γεγονότα Έκτακτα γεγονότα όπως το Υ2Κ του 2000

Software για Project Map

Τέλος Πρώτου Κεφαλαίου Your subtopic goes here