Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γ1.5 Που είναι κτισμένες οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη;
Advertisements

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α)
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Παιχνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
automatic Λος Άντζελες, (ΗΠΑ) κατοίκους.
Βραβευμένες φωτογραφίες
Ισπανία Μαδρίτη Αλέξης Μάνος.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
T α «Χίλια Νησιά είναι ένα σύμπλεγμα απο νησάκια που απλώνεται στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ στις εκβολές του ποταμού Αγ.Λαυρέντιος βόρεια της λίμνης Οντάριο.
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑΜΠΑΣ ΦΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Εργασία των μαθητών: Γιώργου Λουκά Γιώργου Βλαστάρη Ηλία Κορωνιού
“Τα ποιο όμορφα σπήλαια του Κόσμου” Για το μάθημα Γεωλογία-Γεωγραφία της α' γυμνασίου ενημερωμένη έκδοση 17/3/2015 Ουζούνης Αθανάσιος BA Γεωλογίας, Msc.
“Οι έννοιες ισθμός, πορθμός, διώρυγα και δίολκος” Για το μάθημα Γεωλογία-Γεωγραφία της α' γυμνασίου ενημερωμένη έκδοση 19/3/2015 Ουζούνης Αθανάσιος.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ.
Η ΚΥΠΡΟΣ (1/2) Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΉ ΤΗΣ ΘΕΣΗ
ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
MENU ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΥΒΥΗ.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΚΥΠΡΟΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΡΑΙΛ
Παγκόσμιος Χάρτης.
Βόρεια Αμερική.
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου.
Ο όρος ήπειρος αναφέρεται στις μεγάλες περιοχές ξηράς που περιστοιχίζονται από ωκεανούς, στις οποίες διαιρείται γεωγραφικά ένας πλανήτης όπως η Γη.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες.
 Πληθυσμός :  Πληθυσμός :
Το μεγαλύτερο Καρουζέλ του κόσμου
Αμερική.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Οι μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Όλο και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο ζει σε τεράστιες πόλεις Πόλεις άνω των 10 εκατ. κατοίκων τις ονομάζουμε.
Η κατανομή των Ηπείρων και των Ωκεανών Ωκεανοί και θάλασσες Ούρδας Ιωάννης
5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ
Εργασία Γεωγραφίας Παππάς Σπύρος. Σε αυτή την παρουσίαση θα δούμε: 1)Τα μεγαλύτερα ποτάμια της Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής 2)Τις μεγαλύτερες λίμνες της.
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
Το φαινόμενο της υπερατλαντικής μετανάστευσης.
Κλικ εδώ! ( Πηγή εκπαιδευτικού παιχνιδιού: Games by Tsampika )
ΕΛΒΕΤΙΑ.
Αγγλία.
Η ήπειρος που θα εξερευνήσουμε
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
ΗΠΑ.
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
Los Angeles The American Dream.
Το 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος, που γεννήθηκε στη Χίο, ταξίδεψε δυτικά αναζητώντας άλλο δρόμο για την Ινδία. Μέτα από μήνες περιπλάνησης, συναντά στεριά.
ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :
The Thousand Islands Tα «Χίλια Νησιά» είναι ένα σύμπλεγμα από νησάκια που απλώνεται στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ στις εκβολές του ποταμού Αγ.Λαυρέντιος βόρεια.
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Εργασία Γ΄ τριμήνου Γεωγραφίας
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
5 ΛΙΜΝΕΣ 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΜΕΞΙΚΟ Mexico City.
ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ! ΑΣΠΡΗ ΑΛΕΠΟΥ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής Εργασία στην Γεωγραφία Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής Δημήτρης Πάσχος Α4

Νέα Υόρκη Πληθυσμός: 8,5 εκατομμύρια περίπου. Πληθυσμός: 8,5 εκατομμύρια περίπου. Σημείο στο χάρτη: Βρίσκεται στην ανατολική ακτή των Η.Π.Α. στα βορειοανατολικά της χώρας. Η Νέα Υόρκη αποτελείτε από 5 μεγάλα διαμερίσματα τα οποία είναι: το Κουίνς, το Μανχάταν, το Μπρονξ, το Μπρούκλιν και το Στάτεν Άιλαντ. data:image/jpeg;base64,/=

Γεωγραφική Θέση

Σιάτλ Πληθυσμός: 6,5 χιλιάδες περίπου. Σημείο στο χάρτη: Βρίσκεται στην άκρη του όρμου Έλιοτ μέσα στον Πάτζετ Σάουντ. Τη δεκαετία του 90’ το Σιάτλ έγινε γνωστό ως η πατρίδα της μουσικής γκραντζ.

Γεωγραφική Θέση

Σικάγο Πληθυσμός: 2,5 εκατομμύρια περίπου. Σημείο στον χάρτη: Βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος των Η.Π.Α. Το Σικάγο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Ιλινόις.

Γεωγραφική Θέση

Μέξικο Σίτι Πληθυσμός: 9 εκατομμύρια περίπου. Σημείο στον χάρτη: Βρίσκεται λίγο πιο νότια από το κέντρο της χώρας του Μεξικού. Η πόλη καταστράφηκε εντελώς σε μια πολιορκία το 1521 αλλά επανοικοδομήθηκε στα επόμενα έτη.

Γεωγραφική Θέση

Βανκούβερ Πληθυσμός: 6 χιλιάδες περίπου. Σημείο στον χάρτη: Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Καναδά. Το Βανκούβερ αρχικά εποικήθηκε από Ευρωπαίους το 1860.

Γεωγραφική Θέση

Λος Άντζελες Πληθυσμός: 4 εκατομμύρια περίπου. Σημείο στον χάρτη: Βρίσκεται στη δυτική ακτή των Η.Π.Α. στην Καλιφόρνια. Οι λέξεις Λος και Άντζελες στα ισπανικά σημαίνουν Οι Άγγελοι.

Γεωγραφική Θέση

Πόλη του Παναμά Πληθυσμός: 9 χιλιάδες περίπου. Σημείο στον χάρτη: Βρίσκεται στη διώρυγα του Παναμά από την πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού. Είναι η πρωτεύουσα της χώρας του Παναμά.

Γεωγραφική Θέση

Τορόντο Πληθυσμός: 2,5 εκατομμύρια περίπου. Πληθυσμός: 2,5 εκατομμύρια περίπου. Σημείο στον χάρτη: Η πόλη είναι χτισμένη στη βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο. Το Τορόντο είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά.

Γεωγραφική Θέση

Αβάνα Πληθυσμός: 2 εκατομμύρια περίπου. Σημείο στον χάρτη: Στα βορειοδυτικά της χώρας της Κούβας. Είναι η πρωτεύουσα της Κούβας.

Γεωγραφική Θέση

Άνκορατζ Πληθυσμός: 300 χιλιάδες περίπου. Σημείο στον χάρτη: Βρίσκετε στη νότια Αλάσκα. Το 1964 η πόλη χτυπήθηκε από ένα σεισμό μεγέθους 9,2.

Γεωγραφική Θέση

Δικτυογραφία https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AD%CE%B1_%CE%A5%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%B7#.CE.93.CE.B5.CF.89.CE.B3.CF.81.CE.B1.CF.86.CE.B9.CE.BA.CE.AE_.CE.B8.CE.AD.CF.83.CE.B7 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%BB https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B3%CE%BF https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9C%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CE%BD%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CF%81 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CF%82_%CE%86%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%82 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AC https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%81%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B1 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B9%CF%84%CE%B6