Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MENU ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΥΒΥΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MENU ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΥΒΥΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MENU ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΥΒΥΗ

2 Χώρες Μεσογείου

3 Μαρόκο Το Μαρόκο  βρίσκεται στην Βορειοδυτική άκρη της Αφρικής και συνορεύει ανατολικά με την Αλγερία και νότια με την Μαυριτανία. Δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ στο βορρά από την Μεσόγειο βόρειο, σε απόσταση 8 χλμ. από την Ισπανία. Το Μαρόκο διοικεί το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Σαχάρας. Πρωτεύουσα του Μαρόκου είναι το Ραμπάτ.

4 Αλγερία Στα βόρεια βρέχεται από τη Μεσόγειο, ανατολικά συνορεύει με τηνΤυνησία και τη Λιβύη, νότια με το Νίγηρα, το Μάλι και τη Μαυριτανία και βορειοδυτικά με το Μαρόκο. Πρωτεύουσα είναι το Αλγέρι, άλλες μεγάλες πόλεις το Οράν, η Κωνσταντίνη, η Ανάμπα (πρώην Μπον), το Σετίφ, το Σίντι Μπελ-Αμπές.

5 Τυνησία Η Τυνησία είναι μια χώρα στις μεσογειακές ακτές της Βόρειας Αφρικής. Είναι το μικρότερο και πιο ανατολικό από τα κράτη που εκτείνονται κατά μήκος της οροσειράς του Άτλαντα και συνορεύει με την Αλγερία στα δυτικά και τη Λιβύη στα νοτιοανατολικά. Το 40% της χώρας καταλαμβάνει η έρημος Σαχάρα.

6 Λιβύη  Η Λιβύη είναι χώρα της Βόρειας Αφρικής και βρέχεται βόρεια από τη Μεσόγειο. Ανατολικά της βρίσκεται η Αίγυπτος, νοτιοανατολικά της το Σουδάν, ενώ νότια συνορεύει με το Τσαντ και το Νίγηρα και δυτικά με την Αλγερία και την Τυνησία. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Τρίπολη.

7 Αίγυπτος H Αίγυπτος είναι μια από τις πιο πολυπληθείς χώρες της Αφρικής και τιςΜέσης Ανατολής. Μεγάλες περιοχές της Ερήμου Σαχάρας είναι αραιοκατοικημένες. Πάνω από το μισό του πληθυσμού της ζει στις αστικές περιοχές και η μεγάλη πλειονότητα του αστικού πληθυσμού ζει στις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις, Κάιρο (πρωτεύουσα), Αλεξάνδρεια και άλλες μεγάλες πόλεις κατά μήκος του Νείλου.


Κατέβασμα ppt "MENU ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΥΒΥΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google