Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ Από τη Ναταλία Εύζωνα
Advertisements

Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
Η βασιλεία του Όθωνα.
Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)
Πραγα η «χρυση πολη».
Εθνόσημο του Βατικανού
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ.
Τα Πολιτεύματα Στην Αρχαία Ελλάδα
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 8η ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΡΑΓΚΟΙ ΠΑΠΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΘΕΜΑ: Το φθινόπωρο και ο χειμώνας της Αραβικής Άνοιξης: αντιδημοκρατική εκτροπή του πολιτεύματος στην Αίγυπτο ή σωτηρία από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό;
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
Η βυζαντινή Κύπρος Κεφάλαιο 37 ο Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Παλαιολόγου Έλενα – Β 3 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΒέρνη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ /ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣΖυρίχη / Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη, Νεσατέλ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΓαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Πρωτεύουσα  Η πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν είναι η Βαντούζ ενώ η μεγαλύτερή του πόλη είναι η Σάαλ.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα.
ΒΑΤΙΚΑΝΟ Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου Β’4. ΓΕΝΙΚΑ Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία. Αποτελεί μοναδική περίπτωση.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Γεωγραφικά Στοιχεία ● Έκταση: km² ● Πρωτεύουσα: Σόφια ● Πληθυσμός: ● Γλώσσες: Βουλγαρική, Τουρκική, Τσιγγάνικη και άλλες.
Νίκος Καφρίτσας,Γιάννης Κιούλος,Μάνος Κουκουλάκης,Γιώργος Κολοκοτρώνης ΜΟΝΑΚΟ.
1. Η Αμμόχωστος είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Το 1960 κατοικούσαν Έλληνες, 6120 Τούρκοι και 24 Μαρωνίτες. 2. Κατά τη διάρκεια της τουρκικής.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΙΤΑΛΙΑ Πρωτεύουσα = Ρώμη Γλώσσα = Ιταλικά Πολίτευμα = Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Πρόεδρος = Σέρτζιο Ματαρέλα.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
Σουηδία: Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές χώρες και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ε.Ε.
ΒΙΕΤΝΑΜ.
Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
ΗΠΑ.
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
ΠΛΑΚΑ.
Παπάζης Γεώργιος Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα
Παρουσίαση για την Ισπανία
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΚΟ Π.Γ.Ζ.Σ.Ι ΈΤΟΣ:
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Έλλη Ευγενία Ειρήνη.
Μια εργασία του: Παντελή Μάρη Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Άννα Σαββατοπούλου Νάτσιος Σταύρος Παπαχαρίτων Στάθης Χατζηστυλλή Στεφανία.
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Σλοβενία Δαναη νικου Β2.
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
MENU ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ TIRANA ΑΘΗΝΑ.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ Μαρίνα Κύρκα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
ΤΑΥΛΑΝΔΗ.
Μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση της αυτοκρατορίας
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
Βαρνάβας Φλωρίδης Στ΄2 Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Δεκέμβρης 2016
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1862)
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος: 2015-2016 Άγιος Μαρίνος Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος: 2015-2016

Σημαία Η σημαία του Αγίου Μαρίνου υιοθετήθηκε στις 6 Απριλίου 1862. Αποτελείται από δύο οριζόντιες λωρίδες, μία άσπρη και μία γαλάζια, και το εθνόσημο στο κέντρο. Το εθνόσημο περιλαμβάνει ένα θυρεό με τρεις πύργους σε 3 κορυφές βουνών, ο οποίος περικλείεται από ένα στεφάνι κάτω από ένα στέμμα και από πάνω βρίσκεται μια περγαμηνή που φέρει τη λέξη LIBERTAS (Ελευθερία). Σημερινή σημαία Αγίου Μαρίνου Παλαιά σημαία Αγίου Μαρίνου (1465-1797)

Έκταση – Πληθυσμός - Έκταση: 61,2 km² - Πληθυσμός: 31.448 κάτοικοι (2013)

Μορφολογία Εδάφους Ο Άγιος Μαρίνος βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές των κεντρικών Απεννίνων και το ανάγλυφο της μικρής του έκτασης κυριαρχείται από το όρος Τιτάνο, με τις τρεις κορυφές του. To υπόλοιπο έδαφος της χώρας αναπτύσσεται στο πρανές του Τιτάνο και χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη χαμηλών λόφων.

Πρωτεύουσα - Πόλεις Πόλεις Πρωτεύουσα Πρωτεύουσα του κρατιδίου είναι η πόλη του Αγίου Μαρίνου. Έχει πληθυσμό 5.000 κατοίκους και είναι χτισμένη στις δυτικές παρυφές του όρους Τιτάνο, στα ανατολικά των Απεννίνων. Η πόλη περιστοιχίζεται από πολλά φρούρια, τα οποία χτίστηκαν κατά καιρούς για να προστατέψουν τους κατοίκους της από επιθέσεις και επιδρομές. Πόλεις Η μεγαλύτερη κωμόπολη του Αγίου Μαρίνου είναι το Σεραβάλε, με πληθυσμό 7.109 κατοίκους. Άλλη κωμόπολη του κρατιδίου είναι το Μπόργκο Ματζιόρε.

Πύργος Γκουαΐτα (Ρόκα) Αξιοθέατα Οι Τρεις Πύργοι του Αγίου Μαρίνου είναι χτισμένοι πάνω στις τρεις κορυφές του Μόντε Τιτάνο στην πρωτεύουσα. Απεικονίζονται στη σημαία της χώρας, καθώς επίσης και στο εθνόσημο. Οι τρεις αυτοί πύργοι ονομάζονται: Πύργος Ντε Λα Φράττα (Τσέστα) Πύργος Μοντάλε Πύργος Γκουαΐτα (Ρόκα)

Ιστορία Ο Άγιος Μαρίνος ιδρύθηκε το 301 μ.Χ. από το χριστιανό μοναχό Μαρίνο ο οποίος πήγε στην Ιταλική χερσόνησο για να αποφύγει το διωγμό κατά των χριστιανών. Όταν έφτασε στο όρος Τιτάνο, εγκαταστάθηκε εκεί μόνιμα. Σύντομα μαζεύτηκαν και άλλοι κυνηγημένοι χριστιανοί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μικρός οικισμός. Το κρατίδιο ανακηρύχτηκε για πρώτη φορά αυτόνομο το 1291 από τον πάπα Νικόλαο Δ΄. Η ανεξαρτησία του Αγίου Μαρίνου αναγνωρίστηκε και κατοχυρώθηκε πλέον επίσημα το 1631, με επικύρωση της Παπικής Εκκλησίας. Το 1862, μετά από παραβίαση των εδαφών του από τον αυστριακό στρατό, ο Άγιος Μαρίνος υπέγραψε συνθήκη συνεργασίας με το βασίλειο της Ιταλίας, το οποίο ανέλαβε ρόλο του προστάτη των κατοίκων του κρατιδίου.

Γλώσσα - Πολίτευμα Γλώσσα Πολίτευμα Οι κάτοικοι του Αγίου Μαρίνου χρησιμοποιούν την ιταλική γλώσσα η οποία αποτελεί την επίσημη γλώσσα του κρατιδίου, διδάσκεται στο σχολείο και χρησιμοποιείται στη δημόσια διοίκηση και το εμπόριο. Πολίτευμα Το πολίτευμα του Αγίου Μαρίνου είναι η δημοκρατία. Το σημερινό σύνταγμα του κρατιδίου ψηφίστηκε στις 8 Οκτωβρίου 1600 και ισχύει μέχρι σήμερα. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από το Μέγα και Γενικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από 60 μέλη. Τα μέλη αυτά έχουν πενταετή θητεία και εκλέγονται ψηφοφορία, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της χώρας άνω των 18 ετών.

Οικονομία - Νόμισμα Η οικονομία του Αγίου Μαρίνου αρχίζει να μετακινείται σταδιακά σήμερα από τη γεωργία και την κτηνοτροφία προς την ελαφριά βιομηχανία και τον τουρισμό. Αρκετά έσοδα αποφέρουν επίσης στη χώρα οι συλλογές γραμματοσήμων που εκδίδονται εκεί και πωλούνται ως στους ξένους τουρίστες. Χαρακτηριστικό στοιχείο της οικονομίας της χώρας αποτελούν τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών τα οποία συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Ο Άγιος Μαρίνος χρησιμοποιεί ως νόμισμα το ευρώ.

Βιβλιογραφία https://el.wikipedia.org/wiki/Σημαία_του_Α γίου_Μαρίνου https://el.wikipedia.org/wiki/Άγιος_Μαρίνος www.livepedia.gr/index.php/Άγιος_Μαρίνος