Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ

2 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Ουγγαρίαείναι μια ενωτική συνταγματική δημοκρατία που βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη. Έχει για πρωτεύουσα την Βουδαπέστη, επίσημη γλώσσα ταουγγρικά και ως νόμισμα το φόριντ. Η σημαία της αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες, κόκκινη, άσπρη και πράσινη και ο εθνικός της ύμνος είναι ο Himnusz. Έχει km συνόρων με την Αυστρία στα δυτικά, την Σερβία, την Κροατία και την Σλοβενία στα νότια και στα νοτιοδυτικά, την Ρουμανία στα νοτιοανατολικά, την Ουκρανία στα βορειοανατολικά και την Σλοβακίαστον βορρά.Η Ουγγαρία είναι μια παλιά χώρα που ιδρύθηκε το 1000 από τον Στέφανο Α' της Ουγγαρίας της οποίας η κυριαρχία, που χάθηκε στη διάρκεια της Μάχης του Μοχάτς το 1526.Με πληθυσμό κατοίκων, η Ουγγαρία είναι μια μεσαία δύναμη σε ευρωπαϊκή κλίμακα

3  Όπως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η ουγγρική οικονομία έχειτριτογενοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια. Η Ουγγαρία, τέλος, διακρίνεται στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογικής καινοτομίας. Μετρά έναν μεγάλο αριθμό βραβείων Νόμπελ ανά κάτοικο και οι επιστημονικές ανταλλαγές της είναι υψηλού επιπέδου. Η Ουγγαρία είναι μέλος του Γκρουπ του Βιζεγκράντ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, τουΔιεθνούς Οργανισμού Εμπορείου και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.  Η Ουγγαρία καταλαμβάνει έκταση τ.χλμ. Τα 2/3 της χώρας αποτελούνται από εύφορες πεδιάδες, ενώ η χώρα περιβάλλεται από τις Άλπεις, τα Καρπάθια και τις Διναρικές Άλπεις. Συνορεύει με την Αυστρία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, την Κροατία και τη Σερβία Κατοικημένη από Ιλλυριούς και στη συνέχεια από Κέλτες, η σημερινή Ουγγαρία περιήλθε υπό την εξουσία της Ρώμης ως επαρχία της Πανονίας. Με την πτώση της Αυτοκρατορίας στην περιοχή εισέβαλλαν Γότθοι, Ούννοι, Λογγοβάρδοι και τέλος οι Άβαροι, των οποίων η κυριαρχία διήρκεσε μέχρι την εποχή του Καρλομάγνου. Η χώρα πρωτοεμφανίζεται στην ιστορία ως ανεξάρτητο Βασίλειο το 1001.

4 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ Η χώρα αριθμεί, με βάση εκτιμήσεις του 2009, κατοίκους. To προσδόκιμο ζωής στους άνδρες είναι, με βάση εκτιμήσεις του 2009, τα 69,27 χρόνια και στις γυναίκες τα 77,87 χρόνια (73,44 στο σύνολο του πληθυσμού)

5 Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ

6 ΑΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

7

8 ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ

9 ΤΕΛΟΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!


Κατέβασμα ppt "ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google