Έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο Παιανίας; Θα το ζήσεις…

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ιστορία του Πέπε.
Advertisements

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ MT «Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών» και «Διεθνής Ημέρα Μουσείων» Κυριακή 11 Μαΐου «Οι συλλογές, συναρπάζουν, απογειώνουν και ενώνουν.
Τα παραμυθεια.
Τα μυστικά της διαφήμισης: Ψυχαγωγία
Μια ιστορία για δύο βότσαλα με φόντο φωτογραφίες από την Κίνα!
Οι εργαζόμενοι με χαρτιά στα χέρια τους δίνουν την εντύπωση σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων που πηγαίνουν σε σημαντικά meeting. Όσοι περιφέρονται στον εργασιακό.
Κιλκίς λόφος και άλλα Η πόλη του Κιλκίς είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο λόφος του ’η Γιώργη κυριαρχεί την πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του.
 Η Εθνική Πινακοθήκη δημιουργήθηκε κατόπιν δωρεάς του νομικού Αλεξάνδρου Σούτσου, που το 1896 άφησε την περιουσία του στο κράτος με σκοπό τη δημιουργία.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Παρουσίαση στο μάθημα της Ιστορίας από τον Χρήστο Μπ. και τον Κωνσταντίνο Πολ. Φωτογραφίες Μουσείου Περγάμου: ευγενική χορηγία του Χρήστου Μ. από ταξίδι.
Μια ιστορία για δύο βότσαλα Πάνω σε φωτογραφίες της Κίνας!
Ο σεισμός του 1978 στη Θεσσαλονίκη
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Οι μέρες της εβδομάδας Πάμε!. Δευτέρ α Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκ ευή Σάββατ ο Κυριακ ή.
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ.
Το Λιοντάρι, ο Κυνηγός και ο Λοτόμος (Αισώπου μύθοι)
Η ανάπτυξη των γραμμάτων και η μελέτη των αρχαίων Ελλήνων κεφ. 26
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
12/ Θ 1 Ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ. Σ. Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ Παλάζογλου Μαρία Ντελή Βασιλική Υψηλού Ελισάβετ.
Η ΧΡΟΝΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ
ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΙΡΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
Σπήλαια και Μιτάτα.
ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Αρχαία Ατλαντίδα μύθος ή πραγματικότητα;
Αγγελική Γεωργιάδου- Αναστασία Πεκτέσογλου Δράμα 2006
Νόνη Κεφαλά Μάρθα Γκιάτα Ε’1
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Σπήλαιο Αγγίτης.
Μάθημα 6: Η Γεωλογική ιστορία της Ευρώπης και η ορογένεση
Ο δήμος μας Ε΄ τάξη 3 ου Δ.Σ. Γλυκών Νερών. Πού βρισκόμαστε στο Ν. Αττικής.
ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- Ε1. Το σπήλαιο Αγγίτη ανήκει στον Νομό Δράμας και έχει μήκος άνω των μέτρων. Έχει αξιοποιηθεί και είναι.
Ως τώρα ασχοληθήκαμε με τα μεγέθη Μήκος (L) Εμβαδόν (S) και Όγκο (V) Με τη μέτρηση τους μπορέσαμε να απαντήσαμε σε ερωτήματα σαν τα παρακάτω: Πόσο μακριά.
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Γ΄ Τρίμηνο
Tο περίφημο σπήλαιο της Παιανίας Κουτούκι Το "Κουτούκι" είναι το μεγαλύτερο και το ωραιότερο από τα εξήντα (60) περίπου σπήλαια της Αττικής. Βρίσκεται.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ Δ΄ Τάξη, Μάθημα Πληροφορικής 1 ο Π. Δ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!!!. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα βρίσκεται στο Βρανά Μαραθώνα, η οποία περιλαμβάνει επίσης το προστατευμένο με νεκροταφείο.
ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, πολιτισμό και μυστήρια. Είναι μια σημαντική πηγή γνώσης για την πατρίδα μας, και.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. H μόνιμη έκθεση των Ολυμπιακών Μαραθωνίων παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων,
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την Υποχρεωτική Ασφάλιση Οχημάτων
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους. 1 Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους! 1. Ο πρώτος συνίσταται.
Αθηνα + Ραιφε Αννα -Δαναη ΣΤ 2 Τα ζωα του δασους
Ιωάννινα Χριστόφορος Βαλεντίνος Αλέσια.
Το ενδιαφέρον των παιδιών για εκείνο το οποίο "καλούνται" να λάβουν ως νέα πληροφορία είναι αυτό που αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρό τους στην ανακάλυψη.
Γλωσσική Νοημοσύνη Ε2 ΤΑΞΗ
ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
Μου χαρίζεις την ουρά σου;
Προπονούμαι στην προπαίδεια
Άριστη-Αντωνία Αντωνοπούλου Α1
Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ Ν Κορδιασ.
Ο απέραντος κόσμος !!!.
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τέλεσης Μνημόσυνου υπέρ Του Μακεδονομάχου « ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ»
2006 / 2007.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Καλοκαιρινό Δημιουργικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για παιδιά
Γεια σας! Τι κάνετε, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Λειτουργικά Συστήματα Αμοιβαίος Αποκλεισμός και Λάθη
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο Παιανίας; Θα το ζήσεις… Σπηλαιο Παιανιασ Έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο Παιανίας; Θα το ζήσεις…

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Το μνημείο αποκαλύφθηκε τυχαία από βοσκούς το 1926 όταν ένα νεαρό πρόβατο έπεσε σε μία τρύπα που υπήρχε στο έδαφος. Για καλή του τύχη, το ερίφιο έπεσε στα μαλακά και επέζησε! Έτσι λοιπόν, λίγη ώρα αργότερα ο βοσκός άκουσε το βέλασμα του και ανακάλυψε μία μικρή χαραμάδα στα πετρώματα του βουνού. Για να το πιάσει μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια ενός κατασκευαστή πηγαδιών, ο οποίος όταν μπήκε μέσα ένιωσε ένα ρεύμα αέρα να τον διαπερνά.  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι πρόκειται για ένα σπήλαιο ηλικίας 2.000.000 ετών και λόγω της ανυπαρξίας άλλης εισόδου δεν είχε ποτέ πριν παρατηρηθεί από τον άνθρωπο! Δεν χρησιμοποιήθηκε δηλαδή ως κατοικία του πρωτόγονου ανθρώπου, όπως έχει συμβεί σε άλλα σπήλαια στα οποία βρέθηκαν οστά και ίχνη φωτιάς.

Αρχαίες στήλες» και «Καρυάτιδες» και «Άγαλμα της Ελευθερίας» αλλά και «Λιοντάρι» και «Πύργος της Πίζας». Θα θέλατε να δείτε όλα αυτά μνημεία μαζεμένα, μπροστά στα μάτια σας; Δεν θα χρειαστεί να πάτε μακριά. Να, μέχρι το Κουτούκι, το περίφημο σπήλαιο της Παιανίας. Γιατί εκεί οι καταπληκτικοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες του δημιουργούν σχηματισμούς μοναδικούς, που εύκολα στη φαντασία ενός ζωηρού μυαλού μπορούν να πάρουν γνωστές μορφές διάσημων έργων τέχνης.  

Εισιτήρια Γενική Έίσοδος: 5 € Φοιτητές, Πολύτεκνοι, Άνω των 65: 3€   Μέρες και Ώρες Λειτουργίας Μέρες Λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 15:50 Σάββατο - Κυριακή 09:00 - 15:50 Αργίες 09:00 - 15:50 Τηλέφωνα 0030 - 210 - 6642910 0030 - 210 - 6642108 Fax 0030 - 210 - 6641600 Εισιτήρια Γενική Έίσοδος: 5 € Φοιτητές, Πολύτεκνοι, Άνω των 65: 3€ Μαθητές με το σχολείο 2 € Υπάλληλοι Υπ.Πο, Άτομα με Ιδιαιτερότητες Δωρεάν    

Τωρα για να δουμε Τι εμαθεσ Κύκλωσε το σωστό Από τι ανακαλύφθηκε το σπήλαιο Παιανίας ; πρόβατο κατσίκα άλογο Πόσο χρονών είναι το σπήλαιο Παιανίας ; 594 48.695 2.000.000

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΜΕΛΑ ΝΑΤΑΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΜΕΛΑ ΝΑΤΑΣΑ