Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!!!. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα βρίσκεται στο Βρανά Μαραθώνα, η οποία περιλαμβάνει επίσης το προστατευμένο με νεκροταφείο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!!!. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα βρίσκεται στο Βρανά Μαραθώνα, η οποία περιλαμβάνει επίσης το προστατευμένο με νεκροταφείο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!!!

2 Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα βρίσκεται στο Βρανά Μαραθώνα, η οποία περιλαμβάνει επίσης το προστατευμένο με νεκροταφείο τύμβων της Μέσης Εποχής του Χαλκού (2000-1600 π.Χ.) και τον λεγόμενο τύμβο των Πλαταιέων του 5ου αι. π.Χ.

3 Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1975 σε μια ειδυλλιακή αγροτική περιοχή και σε κοντινή απόσταση από τον Τύμβο. Τα εκθέματα καλύπτουν ένα χρονικό εύρος από την προϊστορική περίοδο έως την ύστερη ρωμαϊκή αρχαιότητα και προέρχονται από τους ανεσκαμμένους αρχαιολογικούς χώρους - κατεξοχήν νεκροταφεία - της ευρύτερης περιοχής.

4 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα με κατάλληλο φωτισμό, πρόσφατα ανακαινισμένο (2004) με υποδομές για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες φιλοξενεί ενδιαφέροντα εκθέματα όπως: Νεολιθική κεραμική απο το Σπήλαιο του Πανός, Πρωτοκυκλαδική κεραμική απο το Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο στη θέση Τσέπι - Μαραθώνα.

5 Το σημαντικότερο σωζόμενο μνημείο της πεδιάδας του Μαραθώνα είναι ο Τύμβος των Μαραθωνομάχων, ο Σωρός, όπως τον ονομάζει ακόμη η λαϊκή παράδοση, ύψους 9 μ. και διαμέτρου 50 μ., που σκεπάζει τα οστά των 192 Αθηναίων, που έπεσαν στη μάχη του Μαραθώνα. Κάτω από το χώμα η ανασκαφική έρευνα έχει ανακαλύψει το τεφροφόρο στρώμα της πυράς με τα αποτεφρωμένα οστά. Μέσα στον Τύμβο βρέθηκαν και τα ίχνη του νεκρόδειπνου. Σύμφωνα με τα έθιμα, οι νικητές περισυνέλεξαν τους νεκρούς από το πεδίο της μάχης, τους έθεσαν στην πυρά και παρεκάθησαν σε περίδειπνο για να τιμήσουv την ανδρεία τους. Έξω από τον Τύμβο oι Αθηναίοι έφηβοι κατέθεταν κάθε χρόνο στεφάνους και προσέφεραν θυσίες στη μνήμη των νεκρών μαραθωνομάχων.

6 Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ / μειωμένο 2 ευρώ / ελεύθερη είσοδος για μαθητές και φοιτητές αλλοδαπής - επισκέπτες άνω των 65 ετών και πολύτεκνους. Τηλέφωνο και φαξ Μουσείου Μαραθώνα : 22940 55155

7 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΝΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ :


Κατέβασμα ppt "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!!!. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα βρίσκεται στο Βρανά Μαραθώνα, η οποία περιλαμβάνει επίσης το προστατευμένο με νεκροταφείο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google