Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση στο μάθημα της Ιστορίας από τον Χρήστο Μπ. και τον Κωνσταντίνο Πολ. Φωτογραφίες Μουσείου Περγάμου: ευγενική χορηγία του Χρήστου Μ. από ταξίδι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση στο μάθημα της Ιστορίας από τον Χρήστο Μπ. και τον Κωνσταντίνο Πολ. Φωτογραφίες Μουσείου Περγάμου: ευγενική χορηγία του Χρήστου Μ. από ταξίδι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση στο μάθημα της Ιστορίας από τον Χρήστο Μπ. και τον Κωνσταντίνο Πολ. Φωτογραφίες Μουσείου Περγάμου: ευγενική χορηγία του Χρήστου Μ. από ταξίδι στη Γερμανία

2 ΠΕΡΓΑΜΟΣ Ήταν πρωτεύουσα του κράτους των Ατταλιδών στην Μικρά Ασία. Απέκτησε δική της ζωή από το 282 π.Χ. Εξελίχθηκε σε σπουδαίο κέντρο, όταν ο Φιλέταιρος, θησαυροφύλακας του Λυσίμαχου, βασιλιά της Θράκης, αποστάτησε και ζήτησε τηνβοήθεια του Σέλευκου. Αργότερα οι διάδοχοι του και κυρίως ο Άτταλος Α’, επέκτειναν την εξουσία τους και ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους Σελευκίδες.

3 Ρυμοτομία Χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, αναπτύχθηκε γύρω από ένα φρούριο, από το οποίο πήρε και το όνομα της. Διαρθρωνόταν σε τρεις εξώστες.

4 Η Βιβλιοθήκη Το σημαντικότερο μέρος της πόλης ήταν η βιβλιοθήκη της. Σε αυτή υπήρχαν 200.000 περίπου χειρόγραφα.

5 Βιβλιοθήκη Αρχαίας Περγάμου

6 Τέχνες Στην Πέργαμο σημειώθηκε πολύ σημαντική ανάπτυξη των τεχνών και ιδιαίτερα της γλυπτικής, μάλιστα υπήρχε και μια μεγάλη Σχολή Γλυπτικής. Στην πόλη υπήρχαν σπουδαία οικοδομήματα,με κυριότερο το μεγάλο βωμό αφιερωμένο στο Δία Σωτήρα». Ήταν μεγάλων διαστάσεων. Αρχιτεκτονικό έργο που οικοδομήθηκε σε ανάμνηση της απόκρουσης των Γαλατών από τους κατοίκους της Περγάμου.

7 Περγαμηνή Η έλλειψη παπύρου οδήγησε τους κατοίκους της Περγάμου στην ανακάλυψη μιας νέας γραφικής ύλης, της περγαμηνής. Η περγαμηνή προέρχεται από την επεξεργασία του εμβρύου της κατσίκας.

8 Το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Ευχαριστούμε πολύ


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση στο μάθημα της Ιστορίας από τον Χρήστο Μπ. και τον Κωνσταντίνο Πολ. Φωτογραφίες Μουσείου Περγάμου: ευγενική χορηγία του Χρήστου Μ. από ταξίδι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google