Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι εργαζόμενοι με χαρτιά στα χέρια τους δίνουν την εντύπωση σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων που πηγαίνουν σε σημαντικά meeting. Όσοι περιφέρονται στον εργασιακό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι εργαζόμενοι με χαρτιά στα χέρια τους δίνουν την εντύπωση σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων που πηγαίνουν σε σημαντικά meeting. Όσοι περιφέρονται στον εργασιακό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Οι εργαζόμενοι με χαρτιά στα χέρια τους δίνουν την εντύπωση σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων που πηγαίνουν σε σημαντικά meeting. Όσοι περιφέρονται στον εργασιακό τους χώρο με άδεια χέρια δίνουν την εντύπωση ότι πηγαίνουν στο κυλικείο για διάλειμμα. Όσοι περιφέρονται με εφημερίδα στα χέρια τους μοιάζουν σαν να πηγαίνουν προς την τουαλέτα. Πάνω απ’όλα, όταν σχολάτε, σιγουρευτείτε ότι κουβαλάτε μαζί σας μια μεγάλη στοίβα με χαρτιά, για να δημιουργήσετε την ψευδή εντύπωση ότι συνεχίζετε τη δουλειά σας και στο σπίτι. 1. Ποτέ μην περπατάτε στο χώρο εργασίας με άδεια χέρια

3 2. Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή για να νομίζουν ότι είστε απασχολημένος Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή, δίνετε στον απλό παρατηρητή την εντύπωση ότι εργάζεστε. Μπορείτε να στείλτε και να λάβετε αστεία email, να κάνετε chat, να παίξετε πασιέντζα και γενικά να περάσετε την ώρα σας χωρίς να κάνετε κάτι που έχει σχέση με τη δουλειά σας. Όταν σας πιάσει στα πράσα το αφεντικό σας – και είναι σίγουρο ότι θα σας πιάσει – η καλύτερή σας άμυνα είναι να ισχυριστείτε ότι μαθαίνετε τη χρήση ενός νέου software, προκειμένου να μειώσετε τα έξοδα της εταιρείας για training.

4 3. Να έχετε ακατάστατο γραφείο Οι διευθυντές και manager επιβάλλεται να έχουν καθαρό γραφείο. Αν όμως εσείς έχετε τακτοποιημένο γραφείο, θα δίνετε την εντύπωση ότι δεν εργάζεστε σκληρά. Γι’αυτό δημιουργήστε στοίβες με χαρτιά στο γραφείο σας. Κανείς δεν πρόκειται να παρατηρήσει τί γράφουν αυτά τα χαρτιά. Αυτό που παίζει ρόλο είναι ο όγκος τους! Εάν γνωρίζετε ότι κάποιος συνάδελφος θα περάσει από το γραφείο σας για να πάρει κάποιο έγγραφο, τότε ‘θάψτε’ το κάτω από μια στοίβα με χαρτιά για να δείξετε ότι έχετε δουλέψει πολύ.

5 4. Χρησιμοποιήστε τηλεφωνητή Ποτέ μην απαντάτε στα τηλεφωνήματα συναδέλφων. Πάντα να κάνετε πρώθηση των κλήσεων στον τηλεφωνητή. Οι συνάδελφοί σας δεν σας τηλεφωνούν απλά για να πούν ένα ‘γειά’. Αντίθετα μάλιστα, σας παίρνουν τηλέφωνο για να σας αναθέσουν κάποια δουλειά. Κι αυτό είναι μή επιθυμητό. Προωθήστε λοιπόν όλες τις κλήσεις στον ‘προσωπικό τηλεφωνητή’. Αν κάποιος σας αφήσει μήνυμα που σας δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για δουλειά, τότε απαντήστε του την ώρα του μεσημεριανού κατά την οποία είναι σίγουρο ότι θα απουσιάζει. Έτσι δίνετε την εντύπωση ότι εργάζεστε σκληρά και είστε συνεπείς προς τους συναδέλφους.

6 5. Να δείχνετε ανυπόμονοι και σκεπτικοί Να προσπαθείτε πάντα να δείχνετε ανυπόμονος και σκεπτικός προκειμένου να δώσετε στο αφεντικό σας την εντύπωση ότι είστε απασχολημένος.

7 6. Φύγετε αργά από το γραφείο Πάντα να φεύγετε πιό αργά από το γραφείο, ειδικότερα όταν το αφεντικό δεν έχει φύγει ακόμα. Μπορείτε να διαβάσετε περιοδικά και βιβλία που πάντα θέλατε να διαβάσετε αλλά ποτέ δε βρίσκατε το χρόνο να το κάνετε. Σιγουρευτείτε ότι θα περάσετε μπροστά από το γραφείο του διευθυντή καθώς φεύγετε προκειμένου να δεί ότι φύγατε αργά. Στείλτε σημαντικά email σε περίεργες ώρες (πχ 09:15, 17:30 κλπ) και κατά τη διάρκεια αργιών.

8 7. Δημιουργικός αναστεναγμός για δημιουργία εντυπώσεων Να αναστενάζετε δυνατά όταν υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι γύρω σας, για να τους δώσετε την εντύπωση ότι είστε αγχωμένος με τη δουλειά.

9 8. Στρατηγική στοιβάγματος Δεν είναι αρκετά να τοποθετήσετε στοίβες από χαρτιά και έγγραφα μόνο στο γραφείο σας, γι’αυτό τοποθετήστε πολλά βιβλία στο πάτωμα γύρω σας (τα manual του υπολογιστή και του software είναι η καλύτερη λύση γι’αυτό).

10 9. Δημιουργήστε λεξιλόγιο Διαβάστε διαδικτυακά περιοδικά και ενημερωθείτε για τη νέα αργκό της αγοράς και τα νέα προϊόντα. Χρησιμοποιήστε τις νέες φράσεις ελεύθερα σε συνομιλίες με το αφεντικό σας για να εντυπωσιάσετε. Υπενθύμιση: Δεν είναι απαραίτητο να καταλαβαίνουν αυτά που τους λέτε, αλλά αρκεί να τους εντυπωσιάσετε με τις γνώσεις σας.

11 10. Να έχετε μαζί σας δεύτερο τζάκετ Εάν εργάζεστε σε εταιρεία με πολλά γραφεία και χώρους για meeting, να έχετε πάντα μαζί σας ένα δεύτερο τζάκετ ακουμπισμένο στην πλάτη της καρέκλας σας. Έτσι ακόμα κι όταν θα απουσιάζετε από το γραφείο σας φορώντας το δεύτερο τζάκετ, θα δίνετε την εντύπωση ότι είστε ακόμα κάπου στα γραφεία της εταιρείας σας.

12 11. Και το σημαντικότερο... ΜΗΝ προωθήσετε αυτό το e-mail στο αφεντικό σας!!!

13

14


Κατέβασμα ppt "Οι εργαζόμενοι με χαρτιά στα χέρια τους δίνουν την εντύπωση σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων που πηγαίνουν σε σημαντικά meeting. Όσοι περιφέρονται στον εργασιακό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google