TEI OF WESTERN MACEDONIA M.Sc in Accounting and Auditing

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΩΝ
Advertisements

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Τ.Ε.Ι ΠΑΤΡΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 28/05/2004.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (9η)
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εισαγωγή στη Λογιστική
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΣΕΙ Δ.Λ.Π. (ΕΝΑΡΞΗΣ)
Εισαγωγή στη Λογιστική.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΜΙΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕγγλΕζοΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ. ομφάκινον.
Εισαγωγή (1 από 2) Ο λογιστικός κύκλος, είναι η διαδικασία σύνθεσης λογιστικών εργασιών που οδηγεί στο τέλος της χρήσης, στην έκδοση του αποτελέσματος,
Οι εγγραφές προσαρμογής (1 από 2)
Χρηματοοικονομικά μέσα: Γνωστοποίηση και παρουσίαση (ΔΛΠ 32) Αναγνώριση και αποτίμηση (ΔΛΠ 39) Το ΔΛΠ 32 αποτελεί τον οδηγό για την παρουσίαση των χρηματοοικονομικών.
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση αποθεμάτων
Λογιστική ΙΙ Λογιστική Πράξεων σε Ξένο Νόμισμα. Συναλλαγματικοί Κίνδυνοι Η συμμετοχή μιας επιχείρησης σε δραστηριότητες εκτός των συνόρων της χώρας-έδρας.
Δ.Λ.Π. 1 Παρουσίαση των Οικονομικών Καταστάσεων
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Με όραμα για το μέλλον. Μπορώ να διατηρήσω το Ε.Γ.Λ.Σ. ? Οι διατάξεις του ν. 4308/2014 για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» περιλαμβάνουν στο παράρτημα.
1 Γραμμάτια Εισπρακτέα λογ. (31) Στον λογαριασμό (31) παρακολουθούνται: –οι απαιτήσεις που είναι ενσωματωμένες σε τίτλους συναλλαγματικών ή γραμματίων.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Dr. KARTALIS NIKOS ASSOCIATE PROFESSOR. KYΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Γραπτά κείμενα, πληροφορίες,
Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική
1 Γενική Λογιστική  Λογιστική Αξιογράφων. 2 ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο. Ε. ( ) Ημερομηνία Α.1 Περιγραφή / Αιτιολογία Ποσό 1/3/1995*
Λογιστικά Βιβλία – Δικαιολογητικά Έγγραφα.  Κάθε επιτηδευματίας ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής.
Νικόλαος Καρανάσιος - ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ Τέρμα Μαγνησίας Σέρρες ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ.
1 Εγγραφές Προσδιορισμού Λογιστικού Αποτελέσματος Όταν όλες οι ημερολογιακές εγγραφές προσαρμογής των υπολοίπων των λογαριασμών προς τα δεδομένα της απογραφής.
1 Λογιστικά Σφάλματα Ως Λογιστικά Σφάλματα θεωρούνται: –τα αριθμητικά λάθη –οι παραλήψεις και –οι λανθασμένες καταχωρήσεις των λογιστικών γεγονότων στα.
Απογραφή Η εύρεση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης μιας οικονομικής μονάδας σε μια δεδομένη χρονική στιγμή επιτυγχάνεται με την απογραφή.
1 Ορισμός του Λογαριασμού Λογαριασμός είναι η κατηγορία: –η οποία περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα στοιχεία μιας οικονομικής μονάδας τα οποία έχουν κάποιο.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ Hamilton Stationery Shop. Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΙ ΚΑΤΕΧΩ = ΤΙ ΟΦΕΙΛΩ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ = ΠΑΘΗΤΙΚΟ + ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
ΟΡΙΣΜΟΣ Λογιστική είναι ο κλάδος της εφαρμοσμένης Οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με την ανάλυση, κατάταξη, καταγραφή και συσχέτιση των οικονομικών.
1 Το Σύστημα της Διαρκούς Απογραφής Η Διαρκής Απογραφή είναι: –ένα λογιστικό σύστημα το οποίo επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της κίνησης των αποθεμάτων.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ.
Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Λογιστική και Ελεγκτική" ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Εισηγητής: δρ. Χρήστος Λεμονάκης Ακαδημαϊκό Έτος.
Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Λογιστική και Ελεγκτική" ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ 2 ο Μέρος Εισηγητής: δρ. Χρήστος Λεμονάκης Ακαδημαϊκό.
Χρηματοοικονομική Ανάλυση …η διαδικασία άντλησης οικονομικών πληροφοριών από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας. Η χρηματοοικονομική ανάλυση.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙI ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Δρ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.  ΓΕΝΙΚΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ  ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ=ΟΙ ΧΡΗΜ ΚΑΤ/ΣΕΙΣ ΕΝΌΣ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ.
1 Λογαριασμοί της Ομάδας 8 Μέσω της όγδοης ομάδας παρακολουθούνται οι λογαριασμοί: προσδιορισμού των αποτελεσμάτων εκμεταλλεύσεως των εκτάκτων και ανόργανων.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
Ισολογισμός Ο Ισολογισμός εμφανίζει σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή:
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Κάθε πράξη που πραγματοποιείται στην επιχείρηση κ μεταβάλλει 2 ή περισσότερα στοιχεία του ισολογισμού Απλοί = 2 στοιχεία αγορά εμπορευμάτων.
Χρηματοοικονομική Λογιστική
ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 7: ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης
UEFA “Financial Fair Play Regulation” και λογιστικές επιπτώσεις
Συμμετοχές και λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις (λογ. 18)
Αποτίμηση απαιτήσεων Κατά τη διαδικασία της απογραφής στο τέλος της χρήσης οι απαιτήσεις πρέπει να: Αναγνωριστούν Μετρηθούν Αποτιμηθούν.
Απαιτήσεις σε ξένο νόμισμα
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική
Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μ.Sc in ACCOUNTING AND AUDITING
Λογιστική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ορισμός: Ισολογισμός είναι εκείνη η οικονομική κατάσταση που παρουσιάζει τα στοιχεία του Ενεργητικού, του Παθητικού και της Καθαρής Περιουσίας.
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Copyright ©2015 Pearson Education Inc. All rights reserved.
Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
FUN FUN IS FUN! ΧΡ = ΠΙ Accounting Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ.
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

TEI OF WESTERN MACEDONIA M.Sc in Accounting and Auditing Dr. KARTALIS NIKOS ASSOCIATE PROFESSOR

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ Όταν ολοκληρωθούν όλες οι οικονομικές συναλλαγές στο τέλος της χρήσης θα πρέπει να συσταθεί το μηνιαίο Ισοζυγιο που απεικονίζει την εικόνα της επιχείρησης στο τέλος της χρήσης χωρίς όμως να αποτελεί τον Ακρογωνιαίο Λίθο της πραγματικής εικόνας.

Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να συνταχθεί η Τελική Απογραφή η οποία θα παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της επιχείρησης σε περίπτωση που αναφερθούν αποκλίσεις και διαφορές πραγματοποιούνται οι εγγραφές προσαρμογής με τα δεδομένα της Απογραφής και συντάσσεται το Β΄ Προσωρινό Ισοζύγιο.

Στην συνέχεια πραγματοποιούνται οι εγγραφές προσδιορισμού των Οργανικών Αποτελεσμάτων (Λογ/σμος Γενικής Εκμετάλλευσης) των Μικτών Αποτελεσμάτων (Λογ/σμος Μικτών Αποτελεσμάτων) και τέλος του Λογ/σμου Καθαρού Αποτελέσματος (Λογ/σμος Καθαρού Αποτελέσματος).

Τα υπόλοιπα του Καθαρού Αποτελέσματος διανέμονται σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης στους μετόχους γίνονται αποθέματα ή μεταφέρονται στο Λογ/σμο Αποτελέσματα είς Νέον

Μετά την σύνταξη των παραπάνω Λογ/σμων συντάσσεται το Οριστικό Ισοζύγιο με το καταγράφεται ο Ισολογισμός Τέλους Χρήσης. Στην συνέχεια συντάσσονται οι οικονομικές καταστάσεις όπως: α) Η Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης, β) Ο Λ/σμος Γενική Εκμετάλλευσης, γ) Ο Πίνακας Διάθεσης Αποτελεσμάτων και δ) Το Προσάρτημα του Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσης όπως γίνονται οι Ημερολογιακές Εγγραφές κλεισίματος στο Ημερολόγιο.

Στην συνέχεια συντάσσονται οι οικονομικές καταστάσεις όπως: α) Η Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης, β) Ο Λ/σμος Γενική Εκμετάλλευσης, γ) Ο Πίνακας Διάθεσης Αποτελεσμάτων και δ) Το Προσάρτημα του Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσης όπως γίνονται οι Ημερολογιακές Εγγραφές κλεισίματος στο Ημερολόγιο.

IEΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Οι λογιστικές ενέργειες (εγγραφές) του ισολογισμού θα πρέπει να ιεραρχούνται και να πραγματοποιούνται με ορισμένη σειρά 1. φυσική απογραφή των αποθεμάτων 2.χρονικη τακτοποίηση των αγοραζομένων αποθεμάτων 3.χρονικη τακτοποίηση των πωλήσεων 4. χρονική τακτοποίηση των οργανικών εξόδων

5. λογισμός υπολογιστικών εξόδων Αποσβέσεων πάγιων Αποσβέσεις εξόδων πολυετούς αποσβέσεως Προβλέψεις για επισφαλείς πελάτες Προβλέψεις για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία Λοιπές προβλέψεις επιβαλλόμενες από τις παραδεγμένες λογιστικές αρχές Προσαρμογή των προβλέψεων στο κανονικό ύψος

6.χρονικη τακτοποίηση των λοιπών οργανικών εσόδων που δεν αφορουν πωλησεις (λογ.74,75,76,78) Καταχωρηση δουλευμενων εσοδων και αφαιρεση εσοδων επομενων χρησεων 7.τακτοποιηση λογ/σμων απαιτησεων Εκπτωσεις πωλησεων Λογισμος τοκων Αποτιμηση απαιτησεων σε ξενο νομισμα Διενεργεια προβλεψεων για επισφαλης απαιτησεις

8. Τακτοποιηση των λογαριασμων υποχρεωσεων Εκπτωσεις επι αγορων Λογισμος τοκων Αποτιμηση υποχρεωσεων σε ξενο νομισμα 9. Τακτοποιηση Λογαριασμων Τραπεζων Καταθεσεων –δανειων Λογισμος δεδουλευμενων τοκων

10. Κοστολογηση αποθεματων Τηρηση ομαδας 9 ή Τηρηση βιβλιου παραγωγης και κοστολογιου 11.Αποτιμηση περιουσιακων στοιχειων Αποθεματων Χρεογραφων Συμμετοχων παγιων

12. Καταρτιση των λογ/σμων εκμεταλλευσης Λογσμου 80 (Λ. Γενικης Εκμεταλλευσης) Λογσμου 86 ( Λ. Αποτελεσματων Χρησης) Λογ/σμου 88 (Αποτελεσματα προς διαθεσης)

13. Καταρτιση κλεισιματος και ανοιγματος βιβλιων Καταρτιση του Λ.80 Λ.80.01 (Μεικτα αποτελεσματα) Λ.80.02 (εξοδα μη προσδιοριστικα των μικτων αποτελεσματων)

KYΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Γραπτά κείμενα, πληροφορίες, διαδίκτυο 2. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Γραπτοί αντικειμενικοί στόχοι Οργανόγραμμα Οδηγίες και εγχειρίδια διαδικασιών Προϋπολογισμός Εκθέσεις οργάνων της διοίκησης

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Προσδιορισμός των τομέων Γενικό σχέδιο έλεγχου

ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ 1.ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Υπάρχουσες Αξιολογήσεις 2. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 3.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 4.ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

TEXNIKEΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ Α) ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΥΣΗ Της ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ Της ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ, Γ.Σ) Π.Χ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΕΝΏ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ή ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΚΛ.ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΕΝΏ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΗΠΙΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΝΏ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟΥ

Β) ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΛΟΓΑΡΙΣΜΩΝ 1. ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΆΘΕ ΦΥΣΕΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2.ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΕΞΕΤΑΣΗ

ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΑΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1.ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 2.ΠΑΡΑΔΟΣΗ 3.ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ 4.ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 5.ΕΙΣΠΡΑΞΗ

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 1.ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2.ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ 3.ΣΥΝΤΑΞΗ Της ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 4.ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 5. ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΜΟΙΒΩΝ