Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Αιμιλία Λιάσκα Αγγελική Μποσδογιάννη Ειδικοί Επιστήμονες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ» Διατμηματικό μάθημα δράσης
1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας Παρεμβάσεις του Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας στον τομέα Περιβάλλοντος Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.
«Ο Ρυπαίνων Πληρώνει» Νομικές επενέργειες για τις επιχειρήσεις
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
Τέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας το θεσμικό πλαίσιο για την επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων (ΚΥΑ 354/Β/ ). Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση τίθενται τα μέτρα,
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων.
Περιβαλλοντική Πιστοποίηση Λιμένων
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ» Σύγχρονες υποδομές για μία ανταγωνιστική βιομηχανία 4 Αυγούστου 2009.
Διαχείριση του Νερού στην Πόλη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης «Αστική Χρήση του Νερού» Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Δεκέμβριος 2006 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μονάδα Οργάνωσης & Διαχείρισης ΚΠΣ Α.Ε. ΠΕΔΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ.
Ευρυζωνικότητα ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ.
ΚΑΥΣΗ RDF ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤO YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 3 Βήματα προς όφελος του Πολίτη.
Α. Πορεία δράσης μαρμάρου Β. Επόμενες Προγραμματισμένες ενέργειες δράσης. Γ. Συνοπτική Ενημέρωση για την Πρόσκληση Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων 20 Φεβρουαρίου 2014 μέσω δράσεων πρόληψης, μείωσης, χωριστής.
1 Καινοτομικό Πρόγραμμα RI-SE ΕΚΕΠΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ Η. Λίτσος, Μηχανικός Παραγωγής, στέλεχος Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Η Εναλλακτική Διαχείριση ΑΕΚΚ στην Ελλάδα
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Εργαστήρι – Στρατηγικές της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ως εργαλείο προώθησης του σεβασμού.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Μια εικόνα … χίλιες λέξεις !!!. Wastewater in lagoons Πολλές εικόνες … μία σιωπή λέξεις !!!
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Μονάδες Αφαλάτωσης.
GREEK ICT FORUM: ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Το Ε. Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η διαχείριση προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ.
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Τα Βασικά Στοιχεία του ΕΠ.
1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΥΔ ΕΠΑΕ)
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Υπουργική απόφαση Υ. Α. οικ /2012 Μέτρα και όροι για τη διαχείριση αποβλήτων υγειονομικών μονάδων.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ- Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στο ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων πράξης.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
Ολοκληρωμένη Διαχείριση ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά Διοργάνωση Ημερίδας 14/3/2012.
ΉΧΩΜΑΤΕΡΕΣΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΟΥΛΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Η δικαστική έρευνα που διεξάγεται από τα Παρατηρητήρια Περιβαλλοντικού Δικαίου της Κρήτης (σε εξέλιξη) Μαρία Μανιαδάκη Δικηγόρος,MLE Συντονίστρια Παρατηρητηρίου.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΦΥΟΥΣ ΠΟΛΗΣ
: Δέκα χρόνια εφαρμογής της οδηγίας για την περιβαλλοντική ευθύνη: ζητήματα και προοπτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο . Σ.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
Ημέρα Καριέρας Λάρισα, 25 Απριλίου 2012
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»
Προγραμματική Περίοδος
Ο ρόλος της ClientEarth στην Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ερευνητική Εργασία. Στη πόλη μας ο τουρισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες και κατέχει κυρίαρχη θέση στον τριτογενή τομέα.
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΤΕΔΚΝΑ / ΠΟΕ ΟΤΑ
Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή
Το Δημόσιο αποκτά την κυριότητα και διαχείριση των χώρων αυτών μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. (π.χ. άρθρο 7 του ν. 2971/2001, υλοποίηση.
Η έννοια της επιχείρησης
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παντείου Πανεπιστημίου
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Αιμιλία Λιάσκα Αγγελική Μποσδογιάννη Ειδικοί Επιστήμονες στον Κύκλο Ποιότητας Ζωής Ιωάννης Π. Σαγιάς Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Συνέδριο «Περιβαλλοντική ευθύνη, Πρόληψη και αποκατάσταση: προκλήσεις και ευκαιρίες για την προστασία της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα» 8-10 Σεπτεμβρίου 2017 Ηράκλειο Κρήτης

Τυπολογία Επίλυσης Διοικητικών Διαφορών -Λειτουργίες της διοίκησης -Προσεγγίσεις και μηχανισμοί επίλυσης Trevor Buck, Richard Kirkham and Brian Thompson 2011

Προσεγγίζοντας τη Διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη Αποφυγή της μοιρολατρικής – τιμωρητικής αντιμετώπισης των διοικητικών διαδικασιών και της δικαιοσύνης από τους διοικούμενους Εκσυγχρονισμός των δομών με απομείωση της κυριαρχίας της 'γραφειοκρατικής λογικής' του πατερναλιστικού – ιεραρχικά δομημένου μεταπολεμικού συστήματος εξουσίας. Προβολή- Προώθηση ενός 'από τα κάτω' μοντέλου διοικητικής δικαιοσύνης με κύριο χαρακτηριστικό την επίλυση των διαφορών και την θεραπεία της κακοδιοίκησης.

Προσεγγίζοντας τη Διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη Η 'εναλλακτική διαδικασία επίλυσης των διαφορών' [ADR] οδηγεί τον Συνήγορο στη διερεύνηση των αιτίων (rerum cognoscere causas) της διαφοράς και αποτελεί διαχρονικά το βασικό πυλώνα των παρεμβάσεων του. Από τις ατομικές αναφορές και τις 'ατομικές διοικητικές πράξεις' μέσω μιας σωρευτικής διαδικασίας στη διαπίστωση των συστημικών αιτίων και συλλογικών προβλημάτων. Σ' αυτή τη διαδρομή το 'εξωτερικό περιβάλλον' έχει διαδραματίσει και διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Ο ρόλος του ΣτΠ Διαμεσολάβηση μεταξύ πολιτών και δημοσίων υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης – Ν. 3094/2003

Ο ρόλος του ΣτΠ

Ο ρόλος του ΣτΠ Ο κύκλος Ποιότητας Ζωής έχει ως κύριο αντικείμενο τη διερεύνηση αναφορών με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, στην πολεοδομία, στη χωροταξία, στα δημόσια έργα και στον πολιτισμό

Ο ρόλος του ΣτΠ 2016

Ο ρόλος του ΣτΠ στην ενδυνάμωση της συμμετοχής των Πολιτών Συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία λήψης αποφάσεων με Ενεργοποίηση και στήριξη της κοινωνίας των πολιτών Προώθηση συνεργασίας με τις Δημόσιες Αρχές Η Αρχή διαπιστώνει ότι ναι μεν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, ενεργοποίηση της κοινωνίας σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, αλλά και οι ενεργοί πολίτες μπορούν να αναλάβουν και να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι ίδιες οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναπτύξουν ένα σύνολο δράσεων για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων Για θέματα περιβαλλοντικής ευθύνης ο ΣτΠ έχει δεχθεί αναφορές τόσο από ΜΚΟ όσο και από μεμονωμένους πολίτες

Η εμπειρία του ΣτΠ σε θέματα εφαρμογής της Περιβαλλοντικής Ευθύνης (ΠΕ) Αναφορά του Συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος Ιωαννίνων σχετικά με παράνομες απολήψεις αδρανών υλικών και επιχωματώσεις για τη δημιουργία εναλλακτικού στίβου θαλάσσιου σκι σε προστατευόμενο υγρότοπο στη λίμνη Παμβώτιδα. Η εφαρμογή της περιβαλλοντικής ευθύνης δεν έχει προχωρήσει διότι δεν προέκυψε μετρήσιμη ζημία.

ΚΔΑΥ «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.» στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου

ΚΔΑΥ «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.» στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου ΚΔΑΥ «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.» στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου Περιβαλλοντική Ζημία από πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις την 6-6-2015 Άμεση αντίδραση των Υπηρεσιών, αυτοψία, διενέργεια δειγματοληψιών, εφαρμογή ΠΕ από το ΣΥΓΑΠΕΖ Απόφαση λήψης μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημίας (διαχωρισμός σε επικίνδυνα ή μη, απομάκρυνση υπολειμμάτων καύσης, μεταφορά σε κατάλληλους αποδέκτες) Ο υπεύθυνος εκμετάλλευσης έχει υπαχθεί στην πτωχευτική διαδικασία Εξασφαλίστηκε η ανάληψη του κόστους από το Πράσινο Ταμείο Περιφέρεια Αττικής : υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση και εκτέλεση του προγράμματος αποκατάστασης Καθυστέρηση περιβαλλοντικής αποκατάστασης πέραν των 2 ετών λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών για την ανάθεση της μελέτης

Αμιαντίτ Δρέπανο Αχαΐας Υποβολή μελέτης εξυγίανσης αποκατάστασης από την ιδιοκτήτρια τράπεζα με δύο εναλλακτικές : μεταφορά των αποβλήτων στο εξωτερικό ή δημιουργία ΧΥΤΕΑ εντός του οικοπέδου Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υιοθέτησε την πρώτη εξαιρετικά κοστοβόρα λύση Η ιδιοκτήτρια προσέφυγε στο ΣτΕ Η αποκατάσταση εκκρεμεί επί 10 έτη

Αμιαντίτ Δρέπανο Αχαΐας

Ανεξέλεγκτες αποθέσεις βαρελιών - αποβλήτων Καταγγελίες για ανεξέλεγκτη απόθεση βαρελιών με καυστικά απόβλητα Δημιουργία ΧΑΔΑ εντός σπηλαιοβάραθρου Ρυπασμένοι χώροι από διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων Άγνωστος παραβάτης Εφαρμογή της διαδικασίας περιβαλλοντικής ευθύνης και αποκατάσταση των χώρων με εξασφάλιση πόρων από το Πράσινο Ταμείο Ο Συνήγορος του Πολίτη συνέβαλε ουσιαστικά ώστε να εγκριθούν αρχικά πιστώσεις ύψους 450.000 ευρώ για την ασφαλή απομάκρυνση τω βαρελιών. Έκτοτε εκδίδονται ετησίως πιστώσεις, ώστε να καλύπτονται τα ενδεχόμενα αιτήματα αποκατάστασης

Ανεξέλεγκτες αποθέσεις βαρελιών - αποβλήτων

ΧΥΤΑ Αμαρίου Ρεθύμνου Μη ικανοποιητική επεξεργασία και ανεξέλεγκτη διάθεση των παραγόμενων στραγγισμάτων. Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία περιβαλλοντικής ευθύνης για την άμεση εξυγίανση - αποκατάσταση της παραρρεμάτιας περιοχής, των επιφανειακών και υπόγειων υδροφορέων. Η αποκατάσταση προβλέπεται να γίνει όταν αρχίσουν οι εργασίες επέκτασης του ΧΥΤΑ.

ΧΥΤΑ Αμαρίου Ρεθύμνου

Πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου Πυρκαγιά κατέκαψε περίπου 4.000 τόνους πλαστικά / ανακυκλώσιμα υλικά στις εγκαταστάσεις της CHROMA στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου Ενεργοποίηση των υπηρεσιών – αυτοψία ΚΕΠΠΕ – δειγματοληψίες – απομάκρυνση καμένων υλικών 4 χρόνια μετά εκκρεμεί η έγκριση της μελέτης αποκατάστασης από την οικεία ΠΕΑΠΖ. Η στο μεταξύ αλλαγή σύνθεσης της ΠΕΑΠΖ οδηγεί σε περαιτέρω καθυστερήσεις

Πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

Χρώμιο στα υπόγεια ύδατα της λεκάνης απορροής του Ασωπού Ποταμού Ρύπανση ανθρωπογενούς προέλευσης είτε από θαμμένα στερεά απόβλητα είτε από ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων Δυσκολία εντοπισμού του φορέα εκμετάλλευσης – συνάφεια της δραστηριότητας με τη ρύπανση

Διαπιστώσεις του ΣτΠ Συμμετοχή του κοινού στη διασφάλιση της περιβαλλοντικής προστασίας μέσω της υποβολής αναφορών από ΜΚΟ, συλλόγους και από ενεργούς πολίτες. Προληπτική δράση της Αρχής με το αίτημα της άμεσης λήψης μέτρων αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων και εφαρμογής της διαδικασίας περιβαλλοντικής ευθύνης. Δυσκολία στον εντοπισμό του ρυπαίνοντος, καθώς και στην εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων αποκατάστασης στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Άμεση ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ωστόσο μη ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός ευλόγου χρόνου. Προβληματική λειτουργία των ΠΕΑΠΖ, λόγω της δομής τους ως γνωμοδοτικές επιτροπές μη σταθερής σύστασης.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας