Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Δημόσιο αποκτά την κυριότητα και διαχείριση των χώρων αυτών μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. (π.χ. άρθρο 7 του ν. 2971/2001, υλοποίηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Δημόσιο αποκτά την κυριότητα και διαχείριση των χώρων αυτών μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. (π.χ. άρθρο 7 του ν. 2971/2001, υλοποίηση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Δημόσιο αποκτά την κυριότητα και διαχείριση των χώρων αυτών μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. (π.χ. άρθρο 7 του ν. 2971/2001, υλοποίηση παραλίας και άρθρο 22 ίδιου νόμου, αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικών κτημάτων που έχουν συμπεριληφθεί σε Χερσαία Ζώνη Λιμένα). Η απόφαση του Νομάρχη πρώτα και τώρα του Αποκεντρωμένου που επικυρώνει την απόφαση του φορέα διοίκησης λιμένα αποτελεί μεν πράξη της διοίκησης ιδρυτική της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα, δεν είναι όμως ικανή να μεταγάγει μεταβολή στο καταλαμβανόμενο ιδιωτικό κτήμα. Μεταβολή στη κυριότητα επιφέρει η τήρηση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας, που είναι αναγκαία γιατί δεν δικαιολογείται αφαίρεση ιδιοκτησίας χωρίς την προβλεπόμενη από το άρθρο 17 του Συντάγματος διαδικασία.

2 Διενέργεια διαφήμισης εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα
Η παραχώρηση των χώρων της Ζώνης Λιμένα γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (βλ. άρθρο 24 του Ν.2971/2001, όπως ισχύει σήμερα), οι δε φορείς, στις αποφάσεις παραχώρησης χώρων, μπορούν να καθορίσουν τυχόν ειδικούς όρους και προϋποθέσεις (αρθ. 15 παρ.1, 2, 3, 4 του Ν.2971/2001) Η χορήγηση της άδειας για υπαίθρια διαφήμιση είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την χρήση χώρου, παρεπομένως δε και με την παραχώρηση χώρου από τον οικείο φορέα. Κατ’ ουσίαν προηγείται χρονικώς η εξέταση αιτήματος για παραχώρηση χώρου, διότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση της αδείας αν δεν εγκριθεί η παραχώρηση του χώρου.

3 Η πράξη παραχώρησης σύμφωνα με την παρ. 6 του αρθ. 15 του Ν
Η πράξη παραχώρησης σύμφωνα με την παρ.6 του αρθ.15 του Ν.2971/2001 δεν υποκαθιστά τις τυχόν απαιτούμενες από άλλες διατάξεις άδειες. Περαιτέρω προκύπτει ότι οι διατάξεις του Ν.2946/2001 αναφερόμενες γενικά σε χώρους δικαιοδοσίας των Ο.Τ.Α. (παρ.1, 2, 3 του αρθ.3) παρέχουν τις ανωτέρω αρμοδιότητες ειδικότερα δε και το δικαίωμα παραχώρησης της χρήσης των χώρων. Όσον αφορά όμως τους χερσαίους χώρους τοπικής αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε., Λιμενικών Ταμείων κλπ οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για παραχώρηση χώρου είναι οι εν λόγω Υπηρεσίες που διαχειρίζονται και εκμεταλλεύονται τους χώρους αυτούς, (βλ. αρθ.2 παρ.4 του Ν.2575/1998 και αρθ.22 και 24 του Ν.2971/2001) σε συνδυασμό με τις ειδικές διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα.

4 Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 5 του Ν.2946/2001 για την υπαίθρια διαφήμιση απαιτείται προηγούμενη άδεια η οποία χορηγείται με απόφαση του Δημάρχου…….. Λόγω όμως μη ύπαρξης ρητής διάταξης νόμου που να προβλέπει τη μεταβίβαση αυτής της αρμοδιότητας των Ο.Τ.Α. είτε στους Οργανισμούς Λιμένων Α.Ε. είτε στα Λιμενικά Ταμεία, ο εφοδιασμός της άδειας για την άσκηση υπαίθριας διαφήμισης σε χώρους τοπικής αρμοδιότητας φορέων διοίκησης λιμένων θα ασκείται από τους Ο.Τ.Α., που έχουν την καθ’ύλην αρμοδιότητα σύμφωνα με τα προεκτεθέντα.

5 Ο φορέας καθορισμού και παραχώρησης των χώρων για διενέργεια υπαίθριας διαφήμισης εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα είναι ο φορέας που εκ του νόμου έχει την διοίκηση και εκμετάλλευση των χώρων αυτών. Ο καθορισμός των χώρων αυτών για την συγκεκριμένη δραστηριότητα θα γίνεται με απόφαση του εν λόγω φορέα, η οποία θα εγκρίνεται από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η δε παραχώρηση θα πραγματοποιείται δυνάμει της διάταξης του άρθρου 24 του Ν.2971/2001 (Α΄-285) όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 34 του Ν.3153/ (Α΄-153).

6 Η Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή θα εφοδιάζει τον δικαιούχο με την σχετική άδεια της παρ.1 του άρθ.5 του Ν.2946/2001, ύστερα από αίτηση του με την οποία θα συνυποβάλλεται και η απόφαση του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα που θα καθορίζει τους χώρους για την άσκηση της υπαίθριας διαφήμισης και που θα φαίνονται ευκρινώς σε εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα. Απαραίτητη δε προϋπόθεση για τη χορήγηση της προαναφερόμενης άδειας, αποτελεί η ύπαρξη προηγούμενης συναίνεσης του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα για την παραχώρηση του χώρου. Το τέλος διαφήμισης θα καταβάλλεται στην οικεία Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή, ενώ το αντάλλαγμα για την χρήση του χώρου, στον φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα.

7 ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Δεν υφίσταται διάταξη που να προβλέπει την έκδοση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων από φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η έκδοση και χορήγηση των αδειών αυτών ανήκει στην αρμοδιότητα του οικείου δήμου. Σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα χορήγησης άδειας μουσικών οργάνων για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ευρισκόμενο εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, τότε ο οικείος δήμος εκδίδει την εν λόγω άδεια μετά από απόφαση του αρμόδιου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένα και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον φορέα αυτόν.

8 Ο ενδιαφερόμενος για την έκδοση άδειας μουσικών οργάνων οφείλει να προσκομίσει στον οικείο δήμο (πλην των άλλων δικαιολογητικών) βεβαίωση του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένα για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του χώρου, την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και την απόφαση του φορέα διοίκησης για την χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων. Σε περίπτωση που θελήσετε να επιβληθεί ως ποινή η άρση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων, τότε το Διοικητικό Όργανο του Λιμενικού Ταμείου θα λάβει την σχετική απόφαση την οποία θα κοινοποιήσει στον οικείο Δήμο. Στη συνέχεια αυτός θα προβεί στην ανάκληση της εν λόγω άδειας, καθώς αποτελεί την αρχή έκδοσής της.

9 . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ


Κατέβασμα ppt "Το Δημόσιο αποκτά την κυριότητα και διαχείριση των χώρων αυτών μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. (π.χ. άρθρο 7 του ν. 2971/2001, υλοποίηση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google