Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Δρ Παναγιώτης Β. Τσακλής Αναπληρωτής Καθηγητής Εμβιομηχανικής &
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΟ ΔΕΡΜΑ Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Μ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ.
KINHTΟ THΛΕΦΩΝΟ & ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
Διαφάνεια 1 Η στοματική υγεία είναι πολύτιμη. Διαφυλάξτε την.
Βιολογία Α’ Λυκείου 3. Κυκλοφορικό σύστημα.
4.2 Στοματική υγεία Στόχος της υποενότητας αυτής είναι οι μαθητές: Να ενημερωθούν για τη στοματική τους υγεία και τα προβλήματα της στοματικής τους κοιλότητας.
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
Χαιρετισμός στον ήλιο.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αιμορραγίες-Κατάγματα-Τραυματισμοί Σ.Σ.
ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας “ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
Το κύτταρο Αποτελεί την βασική δομική και λειτουργική μονάδα των οργανισμών. Διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι μορφές.
ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ.
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
1ο ΓΕΛ Ευκαρπίας Ερευνητική εργασία
δΙΟΝΥΣΗς ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ ΣΟΛΟΝΑς ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙς βασιλης σοφικιτης
ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ.
Βιταμίνες & Οφέλη.
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.
ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ).
ΑΓΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΦΛΕΒΕΣ
Οξεία κάκωση του νωτιαίου μυελού στο σκύλο και στη γάτα
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΚΑΣΣΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τροφή και τρόφιμα.
ΠΥΡΙΤΙΟ …!.
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
Βιολογία Α’ Λυκείου. ΑΙΜΑΚΑΡΔΙΑ ΑΓΓΕΙΑ Καρδιά  Καρδιακός μυϊκός ιστός  Καρδιά  αντλία  Αναρροφητική (;)  Συμπιεστική (;)  2 κόλποι – 2 κοιλίες.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
 Το πυρίτιο (Silicium) είναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Si, ατομικό αριθμό 14 και ατομική μάζα 28,0855 amu. Είναι ένα μεταλλοειδές που ανήκει.
Πλαστική χειρουργική ουλών
Αποστολίδου Ευτέρπη Δεκέμβριος 2011 Φυσιολογία. ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΟΡΙΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Τρίχες Όνυχες Σμηγματογόνοι ΧΟΡΙΟ Κωνικές προσεκβολές θηλές.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 2 ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ.
Το κινητό τηλέφωνο και οι επιπτώσεις του.
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Καρδιαγγειακό και αναισθησία!
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
Μαλαξη ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ πιεσεισ
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
Ομοιοσταση Βιολογία Γ’ Λυκείου.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τροφή και Τρόφιμα.
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Μ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ.
ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2

Συμβολή στην υγεία και ευεξία μας Το πυρίτιο είναι απολύτως βασικό για την υγεία μας. Είναι υπεύθυνο για τη βιολογική ανάπτυξη και για τη διατήρηση της υγείας των οστών, του συνδετικού ιστού του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο οργανισμός δεν μπορεί να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο χωρίς την παρουσία πυριτίου, ανάγοντάς το έτσι σε απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο. Επίσης είναι απαραίτητο για την καλύτερη και γρηγορότερη επούλωση καταγμάτων, θλάσεων και τραυματισμένων τενόντων και συνδέσμων.

Συμβολή στην υγεία και ευεξία μας Προλαμβάνει τον εκφυλισμό των μεσοσπονδύλιων δίσκων, βελτιώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και τονώνει τα νεύρα και τον εγκέφαλο, εξουδετερώνοντας την εγκεφαλική ατονία, την απώλεια συγκέντρωσης και μνήμης. Επιπλέον, ενισχύει τη δραστηριότητα των λεμφαδένων και των πνευμόνων και μας προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ακόμη, το πυρίτιο ενισχύει την αδαμαντίνη των δοντιών και βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας. Αποτελεί τέλος έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κατά της γήρανσης, αφού αυτό είναι το συστατικό που διατηρεί το κολλαγόνο (βασικό δομικό στοιχείο των κυττάρων μας) σε υψηλά επίπεδα.

Συνέπειες της έλλειψης του πυριτίου στον οργανισμό Η έλλειψη πυριτίου προκαλεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη των οστών, ατροφία πολλών οργάνων, πρόωρη γήρανση του δέρματος, νυχιών και μαλλιών και απώλεια της ελαστικότητας των ιστών. Η μείωσή του επιφέρει εξασθένηση των ούλων και των δοντιών μας αλλά και διαταραχές της αρτηριακής πίεσης.

Συμπτώματα του ασθενούς με έλλειψη πυριτίου Ο ασθενής που εμφανίζει έλλειψη πυριτίου νιώθει τόσο άσχημα, που νομίζει πως θα πεθάνει. Δεν μπορεί να αντέξει τον θόρυβο και όταν αισθάνεται κούραση αδυνατεί να συγκεντρωθεί. Πότε κοιμάται βαθιά και πότε έχει αϋπνίες. Όταν προσπαθεί να μιλήσει σε κάποιον κουράζετε γρήγορα και αισθάνεται συνέχεια εξαντλημένος και καταπονημένος. Χαρακτηριστικό σημάδι της έλλειψης πυριτίου είναι ότι ο ασθενής κλονίζεται και παραπατά πότε δεξιά και πότε αριστερά.

Πηγές πληροφόρησης O O fisis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6586.html