Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΥΠΕΡΤΑΣΗ: η υψηλή αρτηριακή πίεση. Οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες ή στον τρόπο ζωής ενός ατόμου (διατροφή, κάπνισμα κλπ)

2 ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ: είναι η συγκέντρωση υλικών (πλάκας) στο εσωτερικό των αρτηριών με αποτέλεσμα την ελάττωση της διαμέτρου τους. Τα υλικά αυτά μπορεί να παραμείνουν σε ένα σημείο και να φράξουν εκεί την αρτηρία (θρόμβος)ή να μετακινηθούν προκαλώντας προβλήματα σε άλλα όργανα (εμβολή), όπως στην καρδιά οπότε παθαίνουμε ΕΜΦΡΑΓΜΑ

3 ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟΣ: υπάρχουν φλέβες και αρτηρίες που περιβάλλουν την καρδιά σαν στεφάνι και ονομάζονται «στεφανιαίες». Ο ρόλος τους είναι να αιματώνουν κατάλληλα την καρδιά. Στη στεφανιαία νόσο εντοπίζονται προβλήματα στις στεφανιαίες αρτηρίες δηλαδή προβλήματα στην αιμάτωση της καρδιάς.

4 Για την καλή λειτουργία λοιπόν του κυκλοφορικού συστήματος ΠΡΕΠΕΙ: και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ:

5 Ρύπανση και κυκλοφορικό σύστημα
Περιβαλλοντικοί ρύποι όπως το μονοξείδιο του άνθρακα επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Το μονοξείδιο του άνθρακα παράγεται ως καυσαέριο κυρίως από: τα μεταφορικά μέσα και τα αυτοκίνητα τις βιομηχανίες την κεντρική θέρμανση των κτιρίων Αυτός ο ρύπος ανταγωνίζεται το οξυγόνο καταλαμβάνοντας τη θέση του στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Οπότε η καρδιά στέλνει στους ιστούς αίμα πλούσιο σε μονοξείδιο του άνθρακα και όχι οξυγόνο. Η καρδιά και οι πνεύμονες λοιπόν αναγκάζονται να εργαστούν περισσότερο αλλά και πάλι στο αίμα που καταλήγει στους ιστούς υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Τελικά εμφανίζονται στον οργανισμό πονοκέφαλοι, μειωμένος μυϊκός συντονισμός, κόπωση, το άτομο χάνει τις αισθήσεις του και σε ακραίες περιπτώσεις πεθαίνει αφού το μονοξείδιο του άνθρακα σε μεγάλες συγκεντρώσεις είναι ιδιαίτερα τοξικό.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google